fredag 15 maj 2009

Möbeldilemma - Furniture dilemma

Jaha, så var det fredag och ny helg igen! För ovanlighetens skull tänkte jag (försöka...) att inte boka upp hela helgen med en massa projekt och saker jag vill hinna med, utan bara njuta av trädgård och växthus, god mat på verandan och en massa härliga inredingstidningar och bloggar...!
Förra veckan berättade jag att jag hittat en gammal tvättkommod/gammal diskbänk, med zinkho under locket. Här är den! Eftersom jag inte mått bra på hela veckan har det inte hänt någonting med den (eller nåt annat projekt heller för den delen)... och nu när jag tittar på den är jag inte säker på att jag vill måla den... Fast å andra sidan vill jag texta något fint på den och då passar det ju bäst om möbeln är målad...Hur skall jag göra tycker ni...?
Dessa penséer har varit fantastiska, de har blommat nu i 6 veckor i sträck... Jag tycker färgen är så härlig!
Jag blev så överraskad och jätteglad när jag såg att det låg ett paket i brevlådan (igen!)
Denna gången var det goa Jeanette som skickat mig en av hennes vackra tavlor! Tusen tack vännen!!! Jeanette har förresten en trädgårdsloppis i morgon och jag önskar att jag kunde åka dit och fynda.
Ha en jättefin helg och njut av försommaren!!!
Kramar
Mia

46 kommentarer:

Karin sa...

Jag tycker den är jättefin som den är! Härlig mörk färg som ger karaktär men om du vill skriva något på den tycker jag absolut att du ska måla den först. :) Låter som en underbart härlig helg! Hoppas du får tid till lite vila. Själv hoppas jag på en loppistur, börjar bli dags att "leta" inredning till växthuset...

Ta hand om dig! Kram Karin

Anette sa...

Vilken härlig möbel du har. Ja, visst är det svårt ibland o veta om man ska måla dem eller inte måladem. Jag tycker att det här naturligt slitna kan vara så vackert. Men som du skriver om du vill skriva på den något så borde den nog målas. Ska den bli vit tro? Jag har 2 st stora möbler, byråar tror jag, det är både lådor och skåp dörr kanske mera skåp kan man nog säga. De ska med in i vårat nästa hem och de ser ut som din möbel. Men de ska nog få vara så naturligt slitna, det är liksom lite charmigt det också tycker jag. De är höga också nästan lika höga som mig (166 cm) . Mycket bra förvaringsutrymme där ska jag säga.

Hoppas solen skiner på dig också.

kramar @nette

Hannis sa...

Är ju då helt övertygad om att du skulle kunna skapa något riktigt fint med text på den!

Vilken fin present!

Njut i helgen!Massor!

Kram

Weißer Vintagezauber sa...

Good morning,
°°°°Beautiful°°°°!!!!!!!!
Have a nice weekend with many sunshine
warmly,
Elke.

My Lovely Things sa...

Godmorgon Mia!!

Åh vad fin kommoden är..Jag tycker den är så fin som den är..otroligt snygg..

Vilken fin tavla du har fått av Jeanette..

Vad skön din helg låter..Hoppas att magen får må bra så du verkligen kan ha det gott..

Jag ska jobba i helgen..men det känns ok..
Ha det så bra..
Kram Anna

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Oj vad svårt med kommoden , men jag hade nog målat den med tanke på zinkhon , kan tänka mig att den gör sig bättre mot det vita !!
Ja va bra att du tänker ägna helgen åt dig själv , man måste ta sig tid "to smell the roses " som sagt !!
Så njut nu , av allt ditt vackra !!
Kraam !

Ardisia sa...

Hej!
Jag tycker den är fin som den är :) Men du kanske skulle börja med att placera kommaden dit den ska, och se om den passar i miljön. Om den inte gör det, dva det blir för stökigt med andra färger tex så måla den vit. Vit är alltod lättare att smälta in i miljön liksom.
Hoppas din helg blir lyckad :) Min verkar inte bli som planerat, gubben har blivit sjuk och jag vet inte om han orkar hela helgen själv med kidsen, jag skulle ju åka iväg på kusinträff. Ja ja, vi får se ikväll.. Ha det bäst!Kram /mia

♥ Pia... sa...

Njaaeee...nu blir jag tveksam:)..måla eller icke måla ..ja de är frågan de??..har du möjligtvis sett den vackra gamla diskbänken som änglarumsMia har i sin butik..jag jag försökte ta en bild på den när jag var där..och på på hennes sida finns det mer bilder..DEN är målad och med text på..fick liksom en känsla att den påminde lite...fast de kanske var fel..men hennes var ljuvligt fin och de var din med..oavsett om du målar eller inte...hoppas du mår bättre nu..och projekten ...vet du springer inte i väg någontans...i vart fall gör inte mina de :)..önskar dej en skön helg..kram..PIA

n o r d i n g å r d e n sa...

Spara, spara, spara, spara......
Hör du, som en hejatklack! Skåpen är ljuvlig i sin färg som den är nu!

Den skulle säkret vara fin i vitt med, vitt ÄR vackert men, vissa bruna möbler är så vackra att de inte ska målas om, dit hör denna, tycker jag! Och den penseen ihop med möblen, gud så vacker bild det blev!!! Vilken vacker tavla du fick av Jeanette, hon är verkligen duktig!

Ha en bra trädgårds, blogg, mat, växthus och inredninsgmagasinshelg, det är just vad jag tänker ha, min första lediga helg sedan nyår!!!!!!!!

Mari.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Åh vad svårt! Den är så vacker som den är, och allt behöver inte vara vitt! Du får nog tänka på var den ska vara och utgå från det. Skrift kan du ju ha som detalj som du sätter till, precis som på din vackra bild! Nä Mia jag kan verkligen inte säga vare sig det ena eller andra!
Det låter som du planerat in helgen bra yucker jag! Njut av ledigheten!
Krya på magen och ha en trevlig helg!
kram goa vännen!
nina

Birgitta sa...

Det var en underbart vacker kommod du fått tag på. Jag har en liknande men inte lika vackert sliten och den har jag inte målat om, den står i vardagsrummet som en kontrast till det ljusa och det blir som ett konstverk när det bryter av så fint. Så jag skulle nog behålla den som den är. Du kan ju pröva en tid och se hur det känns då.

Penséer är nog Guds gåva till de otåliga trädgårdsälskarna som vill ha blommor tidigt att njuta av.

Kramar och ha en skön helg med lagom av allt du önskar. Birgitta

Rummet för välbefinnande sa...

Vad skönt Mia, förmodar att du känner dig bättre nu när du börjar fundera på tvättkommoden igen *ler*
Det är ju lite så det blir, inspirationen börjar flöda igen och då inser man att man börjar bli bättre.
Ja, det är inte alltid så lätt att veta - måla eller inte måla - men du kan ju kika lite hos mig, på bilderna från nyöppningen av affären. Där finns det några bilder på min diskbänk som jag köpt från Himlarum. Jag fullkomligt älskar den och den är så vacker så ibland känner jag nästan en klump i halsen när jag tittar på den. En sån där lyckokänsla vet du.....
Kanske det kan inspirera dig lite?

Hoppas du får en toppenfin helg nu och att du är helt besvärsfri och bara får njuta av allt underbart som livet bjuder oss.

Kram kram Mia

Viveka i Bläckhornet sa...

Gomorron Mia!

Vilken fynd! Förstår att du tvekar om ev målning. Den är ju vacker som den är. Du kan ju börja med att ha den omålad och känna hur du trivs med den.
Grattis till dina fina vinster också. Den nätbutiken har jag inte sett. Det blir kul att kolla in en ny. Jag handlar ganska ofta via nätet. Vi har ju inte bäst med utbud Norrland.

Passar på att önska dig en fin helg.


Kramar Viveka

Les Cotrions sa...

Oh it's very nice! I think it has a so lovely old patina! Enjoy a sunny week end!
Warm greetings
Vale

Vit som snö sa...

Åhh så vacker den är kommoden! Svårt... Kanske du skulle ha den som den är i sommar och känna efter sen kan du isåfall måla den efter sommaren om du känner så då.
Den skulle ju bli fin med text också. Säger jag som vill texta på allt:-)
Men ihop med den krukan o blomman känner jag att du borde avvakta, det var en ljuvlig kombination.
Så gulligt att skicka den söta tavlan till dej, förstår att du blev lycklig!
Njut o må i helgen!
Kram Cilla

Therese sa...

Visst är kommoden fin som den är. Men jag tycker nog att du ska måla den. Som du säger så blir det bättre om du ska texta med.

Ha en bra helg
/Tezz

Unknown sa...

Hej fina du!

Ärligt talat hade jag inte målat den. Såå vackert med den färgen,slitet och vackert till allt vitt du har hemma....vänta ett tag till åtnminstone och känn in lite till....

Ja det gör du rätt i, ut och njut hela helgen!!!

Kramkram Pia

Magdalena sa...

oiiii... så heldig du var med denne..!

flott!!!! :O)

hilsen magny

Sallys hus sa...

hallå där!

Ååå vad härligt det lät....sitta ute o äta med en massa tidningar som sällskap...jag viiiill meeeed!

Om du ska skriva på den skulle nog jag ha målat....men annars är det ju snyggt med nåt som bryter av lite mot allt det vita....;)

Ha en härlig helg nu.
kraaaaam Katarina

Mitt hvite hus sa...

Et virkelig flott møbel du har fått tak på... den er nydelig slik den er syns jeg.., herlig patina...
OG for et vakkert bilde du har fått..

Ønsker deg en strålende fin helg...
Klem Kerstin

Tulipa sa...

Tycker den är vacker omålad, men ska det textas måste den ju målas...
dilemma...

Vilka vänner!
Vacker tavla!

Hoppas du får tid till ro och att riktigt njuta av helgen!

Kram Mariette

Bruno och Mig sa...

Kommoden är jättevacker som den är!
Vilket fynd du gjorde!
Blir lite "avis".

Kukan med penséer är jättefin. Du ger mig alltid så mycket inspiration.

VACKRA bilder!!

Ha en skön helg
KRamar L

Thyrasgård sa...

hej Mia,
ouu vilken svår fråga. Hade det varit hemma hos mig hade den nog hamnat ute i trägården någonstans. Ett tag i alla fall. Till slut skulle den nog sådär ljusgrått väderbiten som är SÅ vackert.
KRAM från Kicki
på Thyrasgård

Finns det svensk kaffe på hotellet? sa...

Jag tycker den är jättefin som den är! Härlig mörk färg som ger karaktär men kanske lite för mörk endå men om du vill skriva något på den tycker jag absolut att du ska inte måla den först? men gör det iallafall :) Det låter som en underbart härlig helg och hoppas på bra väder också så det inte regnar på dig eller på mig! Hoppas du får tid till lite vila också men det har du väl inte tid med?. Själv hoppas jag på en loppistur eller skur med all lycka och guld i skon, börjar bli dags att "finna" inredning till växthuset... eller två men det är väl ett hetidsprojekt bara det...lycka till och ha en bra helg och jobba inte för mycket bara ;)

Besök den skojiga bloggen nedan :-)

http://experienceno1.blogspot.com/

Sea Angels sa...

I'm glad I don't have to make the decision....put it in the place where you will use it, and see how it fits with everything around it...then pin some white paper to it and see if it looks better ...or worse....
Good luck.
Your gift is beautiful and very sensitivly painted.
Hugs Lynn xx

AGUTEK sa...

Hi,

I found Your blog few days ago, and I fall in love in it. I love Your pics, Your flowers, Your thins... Everything is wonderful and beautiful. Could I link You at my blog?

Greetings from Poznań, Poland.
Agnieszka

Anci sa...

Hej !
Idag är jag snurrigare än vanligt... Trodde att jag redan hade kommenterat hos dig.
Kommoden är jättefin som den är, men jag tror ändå att jag skulle måla den.

Ha en mysig kväll !

Kram

marianaskeramik sa...

måla inte! den har så fin krackelerad färg så om du hittar något ställe som den passar in som den är så tycker jag att du ska behålla den som den är
hoppas att du får en bra helg
marianaskeramik

Casa Loda sa...

Jag hade behållt den som den är, tycker den är jättefin så.

Hoppas du får en lugn och skön helg!
Kram Annika

MODERN COUNTRY sa...

Men vennen, har du ikke hatt det bra??! Å fy, jeg som har pratet deg høl i hodet om mine egne smerter. Og så har du også ikke hatt det noe videre fint. Unnskyld for min selvopptatthet!! Jeg skjemmes....Håper du føler deg litt bedre og kan nyte kvelden!

Håper sol, arbeide i veksthus og bare kunne slappe av vil gjøre underverker på helsen. Som regel har natur, blomster, ro og deilig mat en herlig helbredende effekt.

Jeg har selv puslet rundt i hagen i dag, etter råd fra deg i siste mail, og det har vært kjempeskjønt! Da blir det også en god natt med søvn :))

Kommoden er virkelig herlig og fin, men har for øyeblikket ikke noe godt råd. Jeg skal titte i min Bok "flott skrot", og kommer tilbake til saken..en vidunderlig bok om oppussing av gamle møbler..sååå flott!

Ha det godt vennen, vi mailes siden! Kraaam, Aina

Hemmet Är Min Borg sa...

komoder är så fina ,jag har en själv och ska nog fixa till den på nåt sätt
vill önska dig en skön helg
kram Jeanette

Engelska Villan sa...

Hej Mia!!
Jag tror att det blir fin målad, shabbad, med text på.
Ha en jätteskön helg!
Kramar Anna

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Mia! Du har verkligen hittat en underbart sliten kommod. Jag förstår din beslutsångest. Jag har ett förslag: varför inte måla INSIDAN av locket vit och texta. Blir nog fint mot zinkfatet. Då kan du ju bestämma vilken stämning du vill förmedla med om du har locket uppe eller nere. Fast det kanske blir ett rörigt intryck om resten är brunt... Hmmm ,nu blev jag oxå velig:)
Hoppas att du får en riktigt skön och avkopplande helg med mycket vila och insupande av inspiration i tidningar o bloggar.
Många kramar från Maria
PS! Jag håller på att försöka komma på något bra "byte" mot ditt dl-mått: vad sägs om en liten glasask med silverlock för skrivbläck, 2 vackra gröna flaskor med porslinspatentlock och ett litet gammal plåtmått från Ingrid?

LOPPISLIV sa...

Vacker kommoden var som du hittat Mia, jag har samma dilemma, har fyndat ett litet bord till köket som jag inte vet om jag ska måla eller bara låta vara, rätt fint att bryta av mot allt det vita också. Du får göra som jag, känna av ett tag, det brukar ge sig med tiden. Älskar dina patinerade krukor med text på, måste försöka mig på att göra en likadan. Imorgon ska jag och väninnorna till Jeanettes trädgårdsloppis :-) Kram Paula

Syster vit sa...

Det kan ibland vara svårt om man ska eller inte ska måla. jag har ett pottskåp som likar din kommod fast utan baljan under locket och har äntligen efter flera år bestämt mig för att måla allt utom locket vitt. Det kan vara ett tips, då kan man texta något fint på framkanten av locket som syns även om du ställer något på det. Hihi, nu kom jag ju på en idè åt mig själv oxå. Kram Liselott.

I mitt hjärtehem sa...

Hej! En sån himla fin blogg du har, här tittar jag gärna in fler gånger!!
Tycker kommoden är jättefin som den är, nästan lite synd att måla...

Ha en riktigt mysig helg
kram åsa

Lilla huset på prärien sa...

Hej Mia!!

Ingen fara med bloggen - du har ju så MÅNGA läsare och många, många som lämnar kommentarer. Det kan inte vara lätt att hålla koll på alla. Tänk så roligt att få se dig där i högra hörnet! Det känns helt annorlunda att få ett ansikte på bloggarinnan i fråga. Kul!

Angående kommoden så hade jag tänkt på vart den skulle stå någonstans. Det är ju viktigt att den passar in i resten av stilen. Vitt hade nog kanske varit fint ändå... eller kanske grått?

Kram Jenny

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Det låter härligt att bara njuta av helgen! Jag hade nog målat kommoden - men fundera ett extra varv, det är ju svårt att ångra sig när det väl är gjort.

purple area sa...

Måla, måla!! Trevlig helg!

Annas skattkammare sa...

Hej Mia! Jag har också jättesvårt för att måla möbler som är trärena! Har både det ena och det andra här som jag inte har kommit mig för att måla.. denna hade jag dock målat om jag var du.. lät fint med text på!
Kram /Anna

Marie sa...

Hej Mia!

Hoppas du har en härlig helg med mycket sol och att du njuter ute i trädgården och på eran underbara veranda.

Kommoden ser jättefin ut, vilket fynd! Svår fråga det där med måla/inte måla, jag har faktiskt inget bra svar. Vart har du tänkt att ha den någonstans?

Vilken vacker tavla du fick av Jeanette, hon gör så mycket fina saker!

Ha en riktigt trevlig kväll!
Kram Marie

Ps. Hoppas du mår bättre nu!

Växthusmadam sa...

Jag har en likadan kommod som du visar, med zinkbalja under locket. Vi har den som tv-bänk, lite slöseri kanske, den skulle vara jättefin som odlingsbord..... Den var brunbetsad och jag körde med slipmaskinen på den med tanken att måla den sedan, men det visade sig att träet under var så fint att det har fått förbli omålad....
Jag har en liten fråga om din limepaj... Jag gjorde ju den i påskas till stor förtjusning för de som åt!! Det enda problemet var att jag hade svårt att få den att "stanna" den blev väldigt rinnig. Körde lägre på tiden än det du skrivt och jag gjorde enligt det "rättade" receptet du skrivit. Har du gjort den fler gånger och haft samma problem???? Tänkte göra den åt ett gäng kollegor men blir lite nervös att jag ska misslyckas med den igen....
Växthusmadam

Ullis/Leva på landet sa...

Så fina saker du har fått.Gillar din kommod väldigt mycket, den va så fin. Hoppas att du mår bättre och kan få en skön helg.

Ha en skön helg!
Kram Ullis

Myownhome sa...

Jag tycker den ser jättefin ut!! Det finns ju så många möbler i trista färger som man kan måla... :P din hade ju underbart mörkfärg. :)

Hoppas du har en härlig helg!
//Johanna

Sutana sa...

Achei seu blog maravilhoso!!! uma foto mais linda que outra. Parabéns!!!!

yanmaneee sa...

nike max
kyrie irving shoes
supreme clothing
hermes
off white
goyard
lebron 17
supreme new york
converse outlet store
golden goose