lördag 8 maj 2010

Slapp lördag ~ Lazy Saturday

Idag har det varit en riktig slappar-lördag! Det är skönt att kunna ta en sån dag någon gång då och då. Ett besök på en loppis och ett par antikaffärer i förmiddags resulterade inte i några köp, och det var på sätt och vis rätt bra, för just nu är jag inne i en rensarperiod. Köksprojektet stökar till det i huset och för att inte få kaos överallt har jag plockat bort en massa prylar, vilket känns riktigt bra!
Det är många som undrar status på Projekt Kök, och än så länge har det inte varit så mycket att visa. Väggarna har försetts med reglar, isolering, ny el och spånskivor. Nu i veckan kom dessutom pärlsponten kommit upp. Här är en liten glimt av väggen, hihi.

Jag har jagat köpmansdisk och kökssoffa till köket i flera veckor nu, men ingen lycka än så länge.
Har ni något hett tips så tar jag tacksamt emot det :)
Kram
Mia
-Y
PS: Några har undrat om jag fick någon magnolia i present, och visst fick jag det! :)) En stjärnmagnolia av min mamma och pappa och en praktmagnolia av Herr Blanka. *lycklig*
-
PS 2: Min rostiga korthållare är inte alls någon karda som jag gissade på. Det är tydligen en blomsterfakir. Men hur man egentligen använder den vet jag inte :)
Tack "Tant 55", "Renate" och "Trotting Lady" för hjälpen med detta! *kram*

37 kommentarer:

Mys och hemtrevnad sa...

Man sätter stjälkarna på piggarna...Vad fint det är det lilla vi ser av panelen...hihi...redan pyntat och fint!Ha en underbar kväll kramis semlan

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka fina glimter, köket kommer bli så snyggt att man kommer bli avis, jag är redan förberedd:;) Snygg klocka o bord. Jag rensar för fullt jag med, har flera säcker med loppistjafs, men det är ju det som är så bra med loppis, det inte jag vill ha kanske passar ngn annan o vice versa.... lycka till med kökssoffejakten!!!! Mari.

Lisas torp sa...

Vilken vacker och harmonisk bild från ditt nya kök! Ja, ibland känns det angeläget att både rensa och plocka bort lite! Känner lite likadant här.
En bra anledning är ju ett nytt kök förstås! Så skönt när allt är klart sen!
Slappardag här också, regnigt och kallt!
Kram
Lisa

Margareta sa...

Sååå fina bilder från del av köket. Roligt när man har någon liten vägg som är färdig så man kan se hur det blir.
Lycka till i fortsättningen!. Ska bli roligt att se köket i hela sin glans.

Ha en bra helg!
Kram Margareta

Iva sa...

Hi Mia, is a beautiful wall clock and give it more hat on straight.
Have a nice weekend
Iva

(eddas) sa...

ja..det er deilig og få ryddet unna litt innimellom...det fylles fort opp:)
nyyydelig klokke...
ha en fin aften
eddaKlemmer

Våglyckan sa...

Fina bilder. Rogivande.
Kram från mig
/maria

Änglarnas hus sa...

Hallojsan Mia!!

Jag visste allt att det skulle bli åtminstone en Magnolia ;)...Vad kul! Du som har sån bra hand med växter kommer lyckas!!

Glimten ifrån köket var fin :)

Så skönt att få rensa ut ..jag bara shoppar loss på loppisar heela tiden för att det är så roligt!..måste snart rensa ut en hel massa!!

Ha en härlig lördagskväll!!

Kramis Sanne

♥ Pia... sa...

Hejsan..mm ...vilken vacker glimt av köket..spännande kommer bli vackert förstår jag..appropå renovering..undrar om jag sa tusen tack för ditt svar...om jag inte gjorde det så..tusen tusen tack för svar...lampan blir nog den:)vilken rolig grej den där "kardan" blomsterfakir...hihi..ja man lär sej mycket här i bloggarna..ha de så gött

Kram..Pia

Sussi sa...

Jamen det var väl tur...två magnolia! Det kommer att bli ljuvligt vackert i din trädgård!

Låt köket få ta den tid det tar...det blir säkert kanon när det blir klart, och det lilla du visat hittills ser ju fantastiskt lovande ut!

Kram
Sussi

Vit som snö sa...

Vad jag missat ljuvliga inlägg, hade massor att ta igen!
Skönt att du latat dej, det behöver vi ibland, köksprojekt tar ju på krafterna dessutom! Längtar att se ditt kök, vet att det blir jättefint!
Härligt att du fått magnolior! O med dina gröna fingrar kommer dom att frodas o må gott! Själv lyckades jag ta död på mitt olivträd i vinter! Provar med ett nytt nu....ett försök till.
Ha en fortsatt skön helg!
Kram Cilla

[ c o y o t e ] sa...

Hej Fru Blanka..
Gott med slappardag..
Skönt att rensa ibland. Har jag med gjort nyss. Luftigt och rent blir det på nått sätt.. Sen, när man är mogen igen kan man fynda nytt på loppis igen ; )

♥Mia

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad kul att du fick magnolior i present!
Ha en finfin kväll!
Kramis/LenaS

Ullis/Leva på landet sa...

Det ser ut att bli så fint i köket. Snyggt med pärlspont. Hoppas att du hittar din kökssoffa och köpmansdisk.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Millas hem sa...

Hej Mia!

Så himla gott med slappardag! Här har det inte slappats idag. Jag har jobbat och barnen har háft en mysig dag med storasyster.
Jag bara älskar det lilla bordet på bilden. Det påminner om ett bord som Marie (min lilla veranda) har. Storleken är ju helt perfekt, lättplacerad eller hur?

Kram Camilla

Anonym sa...

Halloj Mia!

Vad fint stilleben du gjort! Klockan känner jag mig sugen på. Är det en nyinköpt eller en gammal?

Lycka till med letandet. Kökssoffor brukar vara ganska lätt att få tag i men köpmansdisk är inte det lättaste

Stora kramen
Lena

Anonym sa...

Hi Mia!

I love your blog and your beautiful pictures! Your home is lovely!! I can't wait to see your kitchen when it is finished. I like what I see so far. I have bead board in my kitchen, too.

I have a new blog. I would love for you to come visit. If you like it, I would love for you to leave a comment and become a follower! I have you on my blog list (smiles).

Thanks! Have a great day! ~ Jo

Lev Vackert sa...

åh det ser ut att bli lika drömlikt som ditt övriga hem, titta gärna in på dolda bloggen o ge feedback på uppslaget! Kram

Anci sa...

Hej !
Det är bra med både slappardagar och rensning. Frågan är hur man kombinerar det ?

Stor kram
Anci

Mitt hvite hus sa...

Høres herlig ut med avslapper dager og rense dager...


virkelig herlige bilder...

klem O=)

LOPPISLIV sa...

Hej Mia! Ohhh pärlsponten på väggen ser så fin ut, ditt kök kommer att bli såååå fint! Härliga bilder du bjuder på. Magnolia träd är något jag vill ha i min trädgård också. De är ju så fina. Ett försent men lika välment Grattis vännen, vet inte om jag skrev det i någon kommentar innan..?Om inte så får du ytterligare en gratulation till här :-) Ha en underbar söndag. KRAAAM Paula

LOPPISLIV sa...

gud vad jag svamlar...ha ha (om inte så får du ytterligare en här) himmel alltså...ja du vet vad jag menar, om inte får du en här ska det vara såklart, dags för lite kaffe känner jag :-) kram kram P

Vintage sa...

Hej goa Mia! tack så mycket för din kommentar..Du visar så fina bilder! Lamporna är 21 cm i diameter. Jag önskar di en skön Söndag ! Kramar Susanne

Anonym sa...

hej
Grannen här!
såg att det fanns en massa köksoffor på blocket, sen finns det himlarum.se de är redan målade möblerna men jättefina, de hade iof ingen kökssoffa eller köpmansdisk nu men du kan ju kolla sidan ändå, de kan ju få in snart
/jessica

Inspiration i vitt sa...

Kan bara tänka mig så fint det kommer att bli i erat kök. det är mycket jobbigt att bo i röran och då är det som du säger skönt att inte ha så mycket saker. Hoppas du finner soffan och köpmannadisken så småningom, jag hade ju turen som du vet att ramla över min köpmannadisk för några hundralappar.
Så vackra bilder hos dig Mia, alltid härligt här hos dig.
Kram på dig/Ingela.

Levindas Värld sa...

Åh va fint det ser ut :)

Gillar verkligen klockan du har, blir lite avis...hihi! Sen gillar jag det lilla bordet också, jättesött!

Hoppas du får en fin söndag!

kram-kram!

Elin | Draumesidene sa...

Hei kjære Mia! Takk for gode ord på bloggen min! Så nydelege bilder du viser! Den gamle urskiva var nydeleg! Blir spennende å sjå kjøkkenet ditt når det blir ferdig! :)

Ha ein fortsatt vakker søndag!
God klem frå Elin :)

Erika sa...

Such pure style, but still firm in its concepts...I love everything you decorate...
Smiles,
Erika

Have a blessed Sunday Mia!

Anonym sa...

Vsg för den lilla upplysningen!

Njutbara bilder som alltid klockan är helt underbar.

Ditt kök kommer att bli så fint, pärlsponten är så snygg. Hoppas du hittar din köpmannadisk och kökssoffa!

Ibland måste man plocka bort eller rensa för att tillföra något nytt i hemmet!

Ha en fortsatt fin söndag!

Kram Renate

gamla skolan sa...

Hej Mia ! Ser så fint ut , det lilla du visar ! Köpmansdiskar är väl ganska svåra att få tag i , såg att dom hade på Lauritz.com . Lycka till i sökandet ! Kramar Susanne ♥

Marie sa...

Låter som en härlig slapparhelg! Här har vi grejat med lite av varje och idag har vi dessutom hunnit med lite kalas då J fyller år imorgon.

Va fint det blir med pärlsponten i köket! Håller tummarna för att både kökssoffa och köpmansdisk dyker upp!

Jag har fått förklarat för mig att blomsterfakiren hade man i botten på en vas. Sen kunde man arrangera snittblommorna fint genom att sticka ner stjälkarna på piggarna. Flummig förklaring, men du förstår nog vad jag menar, hihi.

Vi kan väl höras i veckan via mail! Jag har för ovanlighetens skull en lugn vecka framför mig på jobbet, ska bli så skönt efter ett par hektiska veckor.

Kram Kram
Marie

Ps. Mår Amanda bättre?

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Hej svejs,
Visst e det härligt med rensar perioder. Finns det mera plats till nytt, skratt. Nej, jag älskar när det plockas undan. Rena ytor, inget kaos, lugn.... Köket verkar bli hel toppen. Väggen e såå fin!!! Lycka till med att hitta allt du behöver. Vart e det du bor?? Jag vet att det stod en köpmannadisk på våran favorit loppis.Vill du att jag ska kolla upp det?? Jag bor söder om Stockholm mellan Nynäshamn och Haninge. Ha en toppen vecka.
Kram, Nina

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Din färganalys kring prylar var precis som jag ser det....
Jo blomsterfakiren var/är så att du sätter blomstjälken på spetsen så hålls blommorna på plats.
Gäller ju att arrangera så att den inte syns....
Ha en bra ny vecka!
Kram
Carin

Country Hill sa...

Så fint det blir ser lungt och harmoniskt ut. Här behöver det verkligen rensas Puh! alldeles för mycket grejer.
Roligt att Du fick 2 magnolier.
Ha en bra vecka!
Kram Lena

Vita små hjärtan sa...

Vackert vackert.....
Slappardagar är ju skönt ibland, ta dagen som den kommer!!!!
Kram Agnetha

Christina sa...

I love your blog, found it through wabi&sabi, I will be back to visit!!

eva truffaut sa...

very happy that i stumbled upon your lovely delicate blog by chance
it's a gorgeous discovery
thank you from windy Paris