Igår var det skolavslutning för barnen, och som vanligt brukar vi
fira det med lite fika. I år blev det dock inte tårta,
för det har blivit väldigt mycket tårta på sistone, så jag gjorde lite söta
cupcakes i stället...
Creamy chocolate cupcakes with raspberry frosting
Jag är en riktig recept-anarkist. För som vanligt, så följer jag inte något recept utan känner av konsistens och mängd under tiden jag bakar. För er som ändå vågar prova mitt recept vill jag säga att jag har uppskattat måttangivelserna, men ni får känna av så smeten inte blir för lös eller tjock, att chokladsmaken är tillräckligt stark osv.
Chokladcupcakes med hallonfrosting
ca 30 st
- Vispa 4 ägg och 4 dl socker poröst.
- Tillsätt en blandning av ca 5 dl mjöl, 1,5 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och ca 3 msk kakao.
- Tillsätt 150 g smält smör blandat med 2 dl mjölk.
Blanda allt till en jämn smet och häll sedan i muffinsformar (ställ gärna pappersformarna i metallformar för att få en bättre form). Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader i ca 10 minuter.
Frosting:
Blanda 100 g smör, 150 g Philadelphiaost och ca 7 dl florsocker till en jämn tjock smet. Tillsätt hallonsås, gjord av ca 1 dl passerade silade hallon (spara lite för dekoration), och blanda till frostingen blir jämn i färgen. Spritsa frostingen över helt svalnade cupcakes och dekorera med bär, sås och/eller strössel.
Lycka till! ♥
Kram och ha en fin torsdag!
Mia
-♥