Blanda i en degbunke;
1 liter filmjölk, 1 msk bikarbonat, 1 dl torkade aprikoser, 1 dl russin, 1 dl torkade plommon, 3 msk sirap, 1 msk salt, 1 dl grovhackade valnötter, 1 liten påse blandade pepparkakskryddor (ca 2 msk),4 dl havregryn, 4 dl rågsikt och 4 dl vetemjöl.
Häll i en limpform som du klätt med bakplåtspapper.
Grädda i 180 grader i ca 1 timme, kolla sedan om du kan ta ur limpan, och eftergrädda den ca 15 minuter ytterligare utan form.
Låt svalna.
1 liter filmjölk, 1 msk bikarbonat, 1 dl torkade aprikoser, 1 dl russin, 1 dl torkade plommon, 3 msk sirap, 1 msk salt, 1 dl grovhackade valnötter, 1 liten påse blandade pepparkakskryddor (ca 2 msk),4 dl havregryn, 4 dl rågsikt och 4 dl vetemjöl.
Häll i en limpform som du klätt med bakplåtspapper.
Grädda i 180 grader i ca 1 timme, kolla sedan om du kan ta ur limpan, och eftergrädda den ca 15 minuter ytterligare utan form.
Låt svalna.
Receptet hittade jag hos Bagarstugan. Fast jag har bytt ut hasselnötterna mot valnötter, eftersom jag är tokig i valnötter..!
Kram
Mia
Y