Min virkade väska är klar..! När jag hade kommit halvvägs kom jag på att jag inte ville ha någon randig väska utan en helvit. Så jag fick börja på ruta ett igen...
eller maska ett kanske jag skall säga, hihi.
Eftersom den blev väldigt rustik med de grova maskorna ville jag ha något mjukt och romantiskt som kontrast... så jag satte på några volanger och lite spets på framsidan.
Här ligger väskan på soffan ute i farstun.
Funderar ni på att virka en väska av lakansremsor men tror inte att ni klarar av det? Det gör ni. Jag har verkligen inte någon rutin på att virka, men det var otroligt lätt. Det var bara att lägga upp så många luftmaskor som man tyckte var lagom (= bredden på väskan) och sedan virka fram och tillbaks till dess att virkningen var 2x höjden på väskan.
Jag virkade sedan ett långt axelband och sydde sedan fast det på väskan så att det bildade både sidostycken och axelrem.
Jag lovade ju även att ge er receptet på
kycklingköttbullar, så här kommer det!
500 g kycklingfärs
1 riven gul lök
3-4 msk mjölk
Ett par msk ströbröd
1 ägg
Smör till stekning
2,5 dl mellangrädde
2,5 dl creme fraiche
Kalvfond
Soja
Maizena redning
Salt & peppar
- Blanda mjölk, ströbröd och ägg i en bunke och låt svälla ett par minuter
- Riv löken och häll i mjölkblandningen tillsammans med färsen
- Blanda allt till en jämn smet och rulla sedan till runda bollar
- Stek köttbullarna på medellåg värme i en stor stekpanna (gärna en med lite högre kanter) tills köttbullarna är genomstekta
- Blanda grädde och creme fraiche och häll i stekpannan över köttbullarna
- Tillsätt ca 3 msk kalvfond och en skvätt soja
- Red av med lite maizena för att få lagom konsistens på såsen
- Salta och peppra och smaka av
Servera med kokt potatis, röd vinbärsgelé och en grönsallad
Kram och ha en fin helg!
Mia
-♥