torsdag 25 mars 2010

Gamla ljusstakar ~ Old candleholders

Jag blev så glad när jag hittade de här ljusstakarna - på loppis! Patinerade och stabila, och precis sånna som jag letat länge efter. Priset kanske inte var riktigt det vanliga loppispriset, men helt klart acceptabelt för att ta med dem hem, hihi.

Det är inte speciellt fotovänligt i köket nu, eller för att vara helt ärlig - det är totalt kaos!
Som ni ser så står t ex en knoppbräda lutad mot väggen, i väntan på att köket skall bli färdigrenoverat, så att den kan komma upp på väggen igen.

Idag har det varit riktigt skönt vårväder, 14 grader och strålande solsken. Underbart!!!
Kram
Mia
-Y
PS Jag har fått en Anonym kommentar och jag tänkte svara på den här i inlägget:

Robin Lou sa...
Råkade hamna på den här bloggen av en slump.
Är detta en blogg för rika hemmafruar? Varenda sak i ditt hem verkar noggrant placerat och extremt genomtänkt. Total avsaknad av personlig prägel, allt är vitt och sterilt. Tycker synd om din man som tvingas bo i ett franskt modemagasin. Fast jag förutser att han mest tillbringar sin tid på jobbet och/eller är väl avlönad för att ha råd att finansiera eländet.
-
Nej, Robin Lou, detta är inte en blogg för rika hemmafruar. Jag själv är en trebarns-mamma och jobbar heltid som datatekniker. (Föga glamoröst)
Bloggfoton är bloggfoton, det kan vara en enorm skillnad mot verkligheten!
Här i huset bor två vuxna och tre barn, men att döma av alla skor, kläder och väskor som man ser i en enda stor kompott när man kommer innanför dörren, gör att man är säker på att det bor en hel liten koloni här.
Detsamma gäller när man tagit sig ut i köket, och troligen hunnit snubbla över snabeldraken (dammsugaren) på väg dit. Diskbänk och köksbänk är överbelamrad av tallrikar, skålar, dricksglas och allt möjligt, så man undrar om det verkligen var tomt där på morgonen när man åkte till jobbet. Så tyvärr får jag spräcka myten om att allt är prydligt placerat på väl genomtänkta platser.
Min man jobbar i byggbranschen 7-16, en vanlig byggjobbare alltså.
Med tanke på att de allra flesta prylarna i vårt hem är fyndade på loppis så behövs det varken jobbas över eller några högavlönade jobb.
Så mitt hem är lika långt ifrån ett franskt modemagasin som supermodellerna är från modellbilderna när de vaknar på morgonen...
Det är intresset för inredning och foto som gör att jag bloggar. Och så kan jag ju drömma om att verkligheten en dag skall vara lite likare bloggfotona.
Hoppas du fick lite svar på dina frågor. Inte för att jag tror att du har lust att titta in till min sida igen, men om du råkar snubbla in igen så...

64 kommentarer:

Vit som snö sa...

Så fina ljusstakarna är, jag har några liknande som jag tycker så mycket om. Gillar ju trollhassel också, snyggt i ruffiga urnan.
Men hur orkar folk!!! Kommentaren... Jag vill bara sucka och beklaga för dom som inte har mer intressanta liv än att surfa runt på sidor dom INTE tilltalas av. Urtrist!
Ha en underbar kväll i ert byggkaos:))))
Kram Cilla

Sheila sa...

Well she is obviously a bitter sad Women... who knows nothing and obviously has nothing better to do with her time... but knock people down. I am so sorry that people are just well... RUDE! I hope you have a great day.

Smiles,
Sheila

Camillha sa...

Haha! Jag säger som I Stenmark svarade en intervjuare: Dä ä int lätt att förklara för en som int begrip!
Lycka till lilla blanka!
Jag älskar att gå in och titta i din fina blogg!
CyberKram!

hagagården sa...

Hej
Men hur orkar folk vara så negativa och dömmande,så himla tråkigt liv dom måste ha,jag älskar att kika på dina vackra bilder.
Kram o ha det så gott.
ninni

Fru Tankefull sa...

Usj! For en surmaget kommentar! Hvorfor gidder de? Ikke ta deg nær av dette. Problemet ligger helt tydelig hos henne, definitivt ikke hos deg! Jeg elsker bloggen din! Får masse inspirasjon, og deilig pause for øynene med masse vakkert å se på. Det sier seg selv, at når man tar foto for å blogge, tar man bilder av det man er fornøyd med, det vakre. Man tar vel ikke bilder av rotet, oppvasken og skittent tøy på gulvet?!
God klem fra en medblogger.
Susanne

Tezz från Kungens Kurva sa...

Vad trist med människor som måste lägga energi på att besöka och kommentera sidor de inte gillar, varför inte bara surfa vidare...
Jag tycker att dina bilder är superfina och gillar din inredningsstil oxå, trots att jag inte är någon rik hemmafru ;-)
Ljusstakarna är jättefina!

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken störande kommentar men min dotter hade tydligen fått höra ett par liknande kommentarer som vad jobbar din mamma med eftersom ni har så "fint" hemma och R blev så arg och sa att mamma hittar allt billigt på blocket eller på loppisar och fixar sen till det. Om vår inredningsstil inte passar så finns det bloggar för alla stilar.
Lusstakarna är underbara, har lyckats få fatt i en, vill ha flera och dessutom har dotter fixat en sån som är trearmad.
Ha en finfin kväll!
Kramis/LenaS

Iva sa...

Hi, I share your view that one does not have to be extra rich to give a little love affair. It's about ideas and creativity and also the luck in the flea market. Have a nice evening. Iva

Vintage House sa...

Ljusstakarna är så himla läckra:) förstår att de fick komma hem till dig.
Vilken kommentar att skriva förstår inte att man ens kan tänka tanken..
Helt rätt att visa den..
Ha en härlig kväll!
kram
sandra

Lilla Blå sa...

Hahaha...vilken lustig kurre han var denne anonyme Robin Lou. men han tycker nog att du har det fint inne hos dig annars had ehan inte skrivit ngt.
Gillar verkligen dina ljusstakar.

kramar @nette

Cc sa...

Så fina ljusstakar, de är inte lätta att få tag på. Och vad det gäller den konsiga människan som inte fattar något, bry dig inte. Vi andra vet ju hur det är. Så fortsätt som du gör. Kram

K sa...

Jisses amalia...att folk ORKAR hålla på me sina fattiga kommentarer...Hoppas du INTE tog åt dej för de ska du INTE göra. Enbart fjolligt och troligtvis nån som är VÄÄÄÄLDIGT avis på ditt vackra hem och fina ideèr !
KRAAAM /K

Kim from The Sheep's Nest sa...

You go girl! Did the mystery commenter not see the adorable bunny playing in the sawdust in the middle of your kitchen floor! Love your blog and your home and all of your well searched out treasures! hugs,Kim

. sa...

Psjuuu, att den personen är avundsjuk på dig! Och om du nu varit rik, skulle du inte fått lov att blogga då? Nej, sträck på dig och var STOLT! Antalet följare på din blogg är ju inte en slump, utan för att:
1)Du har fint att visa
2)Du tar vackra bilder
3)Du skriver trevligt

Hoppas det kan tjäna till motvikt.

Ang. dina ljusstakar, så har jag likadana. De är arvegods, och min farfar fick dem 1963. Får väl visa dem vid tillfälle.

Ha det bra, och skaka nu bort det här tråkiga ifrån dig.
Kram Camilla

Mamma C sa...

Himla snygga ljusstakar du hittat. Tänk att det finns folk till allt. säger bara jisses amalia.
Kram mamma C

Millygarden sa...

Åh va kul! Har likadana som jag är så himmal glad för..hittade också mina på loppis och visste inte hur fort jag skulle hinna betala och lämna butiken!

Tråkig kommentar du fått...men å andra sidan är det nog den som skriver den som mår sämst!

kram Marina

liven sa...

Kjempefine lysestaker....et flott funn du gjorde!!
Forresten en trist kommentar du fikk.....dette er jo ren skjær missunnelse!!! ikke bry deg....du har en nydelig blogg!!

ha en fin kveld :o)

Decorating With Art sa...

Your style is fabulous! There is no room for bitter comments.Keep up the beautiful pictures.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Härliga ljusstakar du hittat! Förstår att de fick följa med dig hem!
Men voine, voine att folk orkar hålla på! Mia hoppas du bara kan skratta åt eländet!
Kram du goa!
nina

Änglarnas hus sa...

Hallojsan gumman!!

Alltid lika kul att kika in..Jisses vilka häftiga ljusstakar!!..man ser riktigt hur tunga de är...

Sen säger jag bara go-girl!
..ett riktigt bra svar..
vi är många som kan stå bakom det...
Jag tycker verkligen tvärtom..ditt hus är inte ett stelt "glamourhus" utan ett personligt familjehem..
och varför skulle vi vilja visa varandra våra strykhögar??!!

Ha en riktigt fin helg nu..och jag hoppas också på grillpremiär till helgen!

Kramisar ifrån Sanne..

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Mia!

Å, så skjønne, gamle lysestaker!!! Helt underbara!!!

Og du; ikke bry deg om slike ekle anonyme kommentarer, Mia! Det er jo bare ÈN grunn til at denne personen skriver det han skriver; misunnelse!! Bare slett de, det er mitt råd.

Ha en fortsatt fin kveld:)

Stooor klem
Anette:)

Mina Eviga påhitt sa...

Men va i allsin dar skriver denna människan "Robin Lou"! I hennes värld är det tydligen bara "rika" människor som får ha smak och kan/får tycka och tänka! Vad är detta för en människosyn! Man blir rädd när folk kan vara så trångsynta!
Nej, var du stolt över vad du fotar och visar upp på din blogg, det är jättefint! Inredning är till för alla oavsett storleken på plånboken!
Ha det gott!
Eva

It's me sa...

Hello Mia

What a beutiful story about that man Robin Lou..........what a beautiful candles to....i can 't wait till your kitchen is ready......Have a good spring day tomorrow sweet spring greeting from me..............By !

Rummet för välbefinnande sa...

Vilka ljuvliga ljusstakar Mia! Ibland kan det vara värt att lägga till lite extra, även på loppis, när man hittar något sådant.
Ja, världen är full av oliktänkande människor och något som brukar visa på att man kommit långt i den personliga utvecklingen är när man kan glädjas med andra. Har man behov av att hitta fel hos andra brukar det vara ett tecken på att man inte alltid är så nöjd med sitt eget liv. För till syvende och sist - är man en nöjd och glad människa inombords så har man inte behov av att svärta andra........
Du är så härligt ödmjuk Mia och en fantastisk inspirationskälla för oss som gillar den här stilen.
För de som gillar en annan stil finns det ett fantastiskt stort utbud av välja och vraka bland. Vi väljer själva vår väg och vad vi vill fylla på med.

Ha det riktigt bra nu och kom ihåg att du är toppen!
Kram på dig!
Mia

Anonym sa...

Vilka underbara ljusstakar!

Här är alltid lika trevligt/kul att kika in. Din blogg var den första av inredningsbloggar jag besökte och faktum är att jag hamnade här av en slump och det är jag *glad* för.

Men hallå vad då franskt modemagasin?

Ditt hem är personligt, varmt och levande absolut inte sterilt men underbart VITT.

Kramar i storpack från Renate

Huset utanför stan sa...

Jättefina ljusstakar och riktigt bra svar! Jag hoppas verkligen att Robin Lou kikar in igen;-)

PS Jag har en award till dig hos mig! Tack för att du alltid gör mig så glad! Kram

drömmen om vitt sa...

Hej och hå! orkar man läsa sådant skit.Ne du! Jag vet att man sliter med möbler från loppisar och blocket....men...men det kanske inte finns i den krakens värld,men jag! som vet hur det är, säger igen att din blogg är såååå,sååå fin och varför i hela världen skulle man ta kort på en massa skor och röra i hallen för, nja det skulle väl vara fina mormorskängor i så fall:)
Kram Lotta

Conny - Frøken Klara sa...

Hej sikken dog en dum kommentar, du har fået. Hvorfor gider man at kigge på indretnings blogge hvis man ikke interesserer dig for indretning. jeg har det lige som dig, at min hverdag ikke er helt magen til mine fine blog billeder. Ingen vil da se på mit rod og mine børns tøj mm. Jeg er vild med din blog og suger til mig af inspiration, så bare bliv ved... Du gør det så godt og bor så fint og meget meget personligt... Knus fra Conny

Goa sa...

Shit Mia! Bry dig inte!
Du behöver absolut inte förklara dig för en sån elak människa.
Sträck på dig och fullkomligt skit i detta. Slösa inte ditt vackra jag, på såna låga energislösare.

Du är fantastisk, vacker, unik och berikar mina dagar.
Jag är så oerhört stolt och lycklig att få vara din vän...

Min största kram till dig

Sally och jag sa...

Hoppas du tar kommentaren som en komplimang. För uppenbarligen tycker ju Robin Lou att det är så fint hos dig att du verkar ha hemmavarandet som heltidssyssla...

Kramar från
Sally och jag

Anonym sa...

Now why would anyone make such tacky comments? You, on the other hand, handled it with grace and courtesy. Qualities poor Lou Robin sadly lacks. Love your blog!

Renie in Tijeras, NM, US

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha, fatta Mia, du har ju lyckas med din blogg toppenbra innan man får en sådan kommentar!!! Att folk tror du är skit-rik: ) Jag blir så full i skratt över dessa stackars människor..de har inte själva förmågan och kunskapen el ens intresset för att skapa ngt dylikt för snarare liten peng som det oftast är i "vår" krets...

SYFTET MED VÅRA BLOGGAR ÄR ATT DE SKA VARA ESTETISKT TILLTALANDE & INSPIRERANDE MED VACKRA TING OCH FOTON- VERKLIGHETEN ÄR EN ANNAN, HOS OSS ALLA!!

Men det förstår ju de flesta ju...hur ofta arrangerar man inte ihop fina saker och efter fotografering ställer man tillbaka dem och bakom ryggen är det en enda röra!

Sedan, som du säger, i denna genre av bloggar så handlar det ju inte så ofta om dyra saker, utan just loppisfynd! Så några lyxhustrur är inte så vanligt förekommande bland oss i af...och du är det inte heller, men DU har en toppenblogg, så vacker, och det betyder ju inte att den är "dyr" för det!

Avundsjuka, tristess, psykiskt illamående och annat kan ligga bakom en sådan syrlig kommentar, att sedan smaken är delad är ju en sak, men då finns ju säkert andra bloggar att kika in på...

Jag älskar dina bilder och smakfulla arrangemang och de där ljusstakarna hade jag också köpt, även om de kostat lite mer än ord loppispris: )

Ha en bra helg Lilla Blanka! Keep on blogging lyxhustru: ) Mari.

Anonym sa...

nonsense,i guess that woman does not look at decorating as we do. i am slowly striving for the cremes, whites etc. and no matter what, they are not always sterile. i would say anyone that receives company or is taking photos, naturally wants everything to be presentable. your place is super fine to me and everyone else.maybe one day the woman will change her thoughts on the decorasting and we all love a sale, garage sale of flea mkt. message to the woman, let your hair hang down and enjoy. Bestest,Denise

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!!
Du..bra, bra svarat..himmel alltså..vad är det med folk egentligen !!!Vi bloggar och visar väl vad vi vill..och som du säger, vi är vanliga arbetare som fyndar mycket på loppis och så..
Och livet utanför kamera vinklen ser ju helt annorlunda ut, speciellt i hallen som du skrev, så är det ju hos mig också..
Du..snygga ljusstakar !!
Och keep on blogging nu vännen
Kraaaam Anette

DustyLu sa...

Those are stunning and I love your vignettes! ~lulu

Mitt hvite hus sa...

Nydelige lysestaker---- herlige bilder..i ditt vakre hjem..enten det er rot utenfor bilde eller ikke. O=)

Ikke bry deg med denne leie kommentaren...
misunnelse ller hva det bunner ...

syns det er synd at man får slike ukonstruktive tilbake meldinger..

ha en fin helg og påske..

klem Kerstin

Unknown sa...

Hej Vännen!
ja ja, bry dig inte om det trista kommentaen. märkligt att nån kan tro att man har det perfekt.. Alla har vi någon en röra av något slag. Har är förfärligt nu. Går inte att ha ordning med två jobb och ombyggnation!! Det är helt okej för mig eftersom jag får göra saker jag gillar, mina barn är desutom inte begåvade med lust att städa.. Det är mycket tjat från migför att det sk ahända något..
Ja ja,,

Spännade är det iallafall med ditt kök..
Ha det så bra..
Kram Anna Mylovelythings

Fru Ekeby sa...

Hejsan svejsan!
Du har en underbar blogg!!! Den skulle jag inte klara mej utan!
Människor som skriver negativa saker anonymnt måste må väldigt dåligt själva. Dom lägger ut sitt dåliga mående på andra - på så vis mår dom bra själva. Så vi struntar i dom!
Kram!

Unknown sa...

Hej

Snygga ljusstakar.

Hur funtad är människan.
Ja menar. De flesta som har en blogg är en "vanlig" människa och inte någon rik hemma fru.
Herregud säger jag bara.
Glöm bort vad hon sa nu.
Du har en underbar blogg.

Ha en underbar dag.
Kram

All Seasons sa...

Dear Mia,

What a beautiful Candlesticks have you here, I like this!!

I really have to laugh at the comment about your blog. Oh they are just words...
I really love your blog and your beautiful photo's.
Have a nice weekend, enjoy it!
Hugs
Patricia

Anci sa...

Jättefina ljusstakar !

Jag tycker att det är bra att du svarar på den kommentar som du fick. Bilderna på bloggen och verkligheten är ju inte alltid samma sak.

Ha en skön helg

Kram
Anci

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära, goa, kreativa, bubblande källa till inspiration,
Vilket bra svar du gav till någon som förmodligen har andra bekymmer i livet än din blogg, men vars missunnsamhet läckte ut åt fel håll.

Som du så väl vet är vi så många som njuter varje gång vi hälsar på, vi som också väljer att presentera lite lugnare stilleben på våra bloggar medan vi vänder ryggen åt leriga barndojor i hallen, grötfläckarna på köksbordet och tvättberget som aldrig tycks hinnas ikapp. Vi vanliga mänskliga människor med passion för färg och form...

Tex idag så figurerar just du som inspirationskälla på min blogg. Kika in om du vill...;-)

Kramar i massor från
Helena, The Swenglish Home

B. sa...

Beautiful Candlesticks and so beautiful blog! :-)
Hugs from Italy!
Barbara

annashusidingtuna sa...

Näe, vad tråkigt med människor som skriver så dumt!!!Bloggar är väl menade till att handla om det man själv vill?!?eller hur? Och sedan att blanda in din man och ha en massa dumma förutfattade meningar...jag tar mig för pannan alltså!!!Men väldigt bra svarat av dig, är själv 3 barns mor och den verklighet du beskriver är ungefär liknade här hos oss också men inte tusan tar man kort på det och visar heller???
Du har verkligen en superfin blogg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kramkram Anna

Nicole sa...

Vilka underbara ljusstakar, såna skulle jag gärna vilja snubbla över på loppis också!

Japp, det var svar på tal det. Tråkigt med avundsjuka och elakhet, dessutom helt missriktad.
Många, många är vi som njuter av din vackra blogg.

Kramis, Nicole

vignette design sa...

I just found your blog and I'm in love with it! Your photography is wonderful. That bitter woman, Lou Robin must just be jealous because she doesn't have a creative bone in her body! Keep up the beautiful blog. I am now a follower. Come visit me in California at Vignette Design!

Lenalandis sa...

Haha bra svarat till den anonyme!

Karin sa...

Pfffff what a comment.
Enjoy your candlesticks. Love them!
Karin

Madame Nyberg sa...

DU ÄR MIN NYA IDOL!
Världens bästa svar till världens mest missunsammaste människa.
Kram på dig och ha det bäst!

Marie sa...

Hej Mia!

Ja, vad ska man säga, ska man skratta eller gråta? Vad är det med folk egentligen, har de inget bättre för sig? För mig är du den allra mest ödmjuka, goaste och snällaste vän man kan ha, och du inspirerar både mig och en massa andra människor med din blogg. Och vem har det som på fotona hela tiden, herregud man bor ju och lever i sitt hem, för det mesta är det ju smått kaosaktigt, hihi.

Ha det bra, jag mailar dig under helgen!

Kramar Marie

Ps. Ljusstakarna är supervackra!!!

Magdalena sa...

Så skönt att du svarade till RobiLou på det sättet...jag älskar ditt svar, mitt i prick bara, och jag älskar dina nya ljusstakar!
Stor kram på dig och ha en underbar och skön helg!
Magdalena/Color Sepia

Magdalena sa...

så fiiint... du er så god til å lage stileben!
nei bloggingen her er ikke barefor rike fruer, å finne skatter på loppis er ikke dyrt, man må bare ha god smak, som deg...
rikig god påske!
klem,magny

Helena sa...

Hej Mia! Jättefina ljusstakar! Det är bara att gratulera till fyndet. Gillar ditt svar på tal! Precis så är det, mycket går att göra med små medel men det tar tid om man ska fynda på loppis. Fast det är kul med jakten också, att inte veta vad man hittar härnäst. Trevlig helg på dig!
Kram Helena

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Dessa ljusstakar älskar jag bara sååå mycket! Jag har en... som jag fick av min pappa. Den har tillhört min farmor och farfar. Tyvärr så delade dom på paret vid bodelningen, men jag är överlycklig över den jag har.

Ditt svar var bara så pricken på i:et tjejen!

Ha en underbar helg!
Kram Anita

Anonym sa...

Hej goa Mia!

Jag småler lite åt den avundsjuka människa som försökte trycka ner dig i skorna...

Du har världens finaste blogg; MED p e r s o n l i g prägel! Men det är upp till betraktaren...

Bra svarat Mia. Fortsätt ägna dig åt det du är så bra på!

Kram Annelie

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Levindas Värld sa...

Åh de där ljusstakarna är ju så fina!! Har sett liknande förut och de brukar vara rätt dyra har jag för mig. Roligt att du fick med dig ett par hem, de gjorde sig jättevackra där!!

Ha en fin helg!

Kram-kram!

blomsterboden i skanör marie sa...

Jätte bra svar du gav denna anonyma oförskämda människa. Varför bara ta sig tiden å skriva nåt så oförskämt och osant. Jag gillar verkligen din blog och dina vackra bilder, det är ju helt klart att man visar upp sitt hem från den bästa sidan å inte hur det ser ut när det är kaos, vem vill se det?????
Jag håller på dig:)

Varmaste kramen till dig!

Marie

Agnetha sa...

Man kan inte göra annat än att tycka synd om dessa bittra surkärringar! Var stolt över din blogg, den är underbar! Kramar Agnetha

Lisa.L sa...

haha vilken korkad kommentar ! snacka om nån som inte hänger med i lantliga/shabby trenden ;P fina ljusstakar, jag fyndade nästan likadana i söndas och e såååå NÖJD med dom :D kram

M sa...

detta är min favorit inredningsblogg! väldigt inspirerande och mycket personlig! något som inte är särskilt personligt är väll t ex ett fullfjädrat ikea hem.. ditt hem är raka motsatsen till det och jag önskar att jag någon gång i framtiden kan skapa mig ett liknande hem!

fruktansvärt ohyfsat att gå in o klaga på en människas livsverk!

kram!

Rebecca Lindberg sa...

Ussh vilken omogen kommentar! Så säger man inte, vill man inte läsa en blogg av en anledning låter man helt enkelt bli, man behöver inte skriva så där! Du har ett riktigt fint hem och en underbar blogg!

Kram

Hem ljuva hem sa...

Hej tjejen !
Bry dig inte om den personen , det finns alltid IDIOTER som är avundsjuka på andra.Jag själv tycker att du har en jätte fin blogg men är inte ute så ofta som man kaske borde göra.
Kram Catarina

Hemmet Är Min Borg sa...

oj vilka människor det finns ,du har ett underbart fint hem , som verkligen är personligt
men det finns folk till allt
kram och önskar dig en trevlig helg