fredag 19 augusti 2011

Helg ~ Weekend

Så var det helg igen... härligt! Det blir nog inte så mycket uteliv, för det skall tydligen komma stora mängder med regn. Kanske man skall passa på att baka lite, eller läsa. Kanske tända en brasa. Ja, vi får se vad det blir. Känner jag mig rätt börjar jag nog måla eller snickra någonstans, hihi.

Jag lovade i förra inlägget att jag skulle lägga ut lite frågor och svar angående vårt kök, så här kommer de.

Porslinshon undrar många om. Te x om den är svår att hålla ren, eller om glas och porslin lätt går sönder i den. Vi köpte vår från IKEA och modellen heter Domsjö och har två lika stora hoar, vilket vi tyckte passade för oss. Den är faktiskt väldigt lätt att hålla ren. Jag var själv orolig att te x röd pastasås eller blåbär skulle färga av sig, men det verkar inte vara någon fara alls. Sedan har inte ett enda glas eller tallrik klirrat, och det hade jag också funderingar på hur det skulle gå med det.

Blandare i gammaldags stil kommer från Tapwell. Jag gillar den snirkliga texten "Hot" och "Cold" på kranarna.

Skåpstommar från IKEA, som vi byggt in genom att sätta sidostycken och lister runtom varje skåp. En hel del pill, men det var det värt :)

Luckor har vi fixat själva, för vi hittade inte någon i den stil vi ville ha. Vi utgick från en helt slät lucka, och monterade sedan måttbeställda lister på den, och sedan målade vi luckan. Färgkod S0502-Y. En färgkod som vi även använde på färgen till pärlsponten.

Golvet som är det ursprungliga trägolvet, är målat i en ljusgrå nyans. Färgkoden har jag tyvärr inte kvar, men den ser misstänkt mycket ut som S 0804 -R70B.

Bänkskivorna i tre cm tjock svart granit är beställda på ett stenhuggeri och är väldigt tåliga och lättskötta. Fungerar jättebra att baka på och det är inga problem att ställa varma ugnsformar eller grytor rakt på den.

Konsollerna som håller de öppna hyllplanen har vi sågat till själv. Jag skissade formen på ett papper och sedan figursågade Herr Blanka ut dem ur en finsågad bräda.

Kakelplattorna är handgjorda och italienska från Interkakel. Att de inte är 100 % likadana tycker jag förstärker den lantliga och rustika looken.

Ja, det var nog de vanligaste frågorna som jag brukar få. Är det något annat ni undrar så är det bara att fråga, hihi.
Kram och ha en riktigt fin helg!
Mia
-

19 kommentarer:

Rose sa...

Tudo muito lindo e funcional. Adorei o raminho, imagino que são ervas.
Bom final de semana para você também.


Alla mycket vackra och funktionella. Jag älskar kvist, jag tror att de är ogräs.
Bra helg för dig också.

Johanna Stålros sa...

Förstår att folk undrar, så fint som det är! Kram Johanna

Anette sa...

Kikar in och önskar dig en trevlig helg. kika tillbaka får du super lätt chokladbiskvi recept inne hos mig ;) Gott till kaffet i helgen

Kramar @nette

rosenälvorna sa...

Du har ett helsnyggt kök! Jag har också IKEAs domsjö(diskho) och tycker fortfarande lika mycket om den som när vi instalerade den och det måste vara 5 år sen minst. Trevlig helg! Christina

Skatan sa...

Godkväll!

Regn? Trist...här skiner solen. Nej. Jag överdrev nog just i min iver...den har gått ner. Gästerna har gått hem. Barnen sover och lugnet infinner sig äntligen. Skönt!

ÖNskar dig en fin helg och att väderprognosen visar sig felaktig :)

Sköt om dig.

Annakarin

Rummet för välbefinnande sa...

Vet du - nu sitter jag inne i salen och regnet strilar utanför. Det är alldeles mörkt och jag har massor med stearinljus tända. Det är som en slags höstlik stillsamhet har infunnit sig och jag sitter här och landar lite i den känslan. Vet inte riktigt ännu om jag tycker att det känns trivsamt eller lite vemodigt. Tänker tillbaka på när ni var här och undrar stilla hur tiden kan gå så himla fort........

Ni har verkligen ett helt fantastiskt kök och jag njuter så av av de fina bilderna.

Kram gumman och ha en fin helg.

Elin | Draumesidene sa...

Så vakkert på kjøkkenet ditt! Spørs om eg låner den fargekoden til golv? ;)

Ha en fin weekend!
E

Min Still By Maia sa...

Så fint at du deler dine vakre farger med oss. Kjøkkenet ditt er bare så vakkert :)

MAIAklemmer

Rose Garden Malevik sa...

Hej Bästa Mia
Vilket underbart kök ni har,........jag kanske skulle börja med ngt inomhus istället :) Syndafloden verkar ju vara här.......får täcka några rabatter för att överhuvudtaget få några rosor......börjar bli lite trist :(
å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

n o r d i n g å r d e n sa...

Så snällt du bjuder på svaren Mia, och ditt kök är bara sååå läckert på alla vis!!! Ha en bra helg!!! Mari.

Anci sa...

Perfekt inlägg !! Vackert, inspirerande och så informativt !

Hoppasa att din dag blir mysig.

Kram
Anci

Mys och hemtrevnad sa...

helt underbart kök du har tackar för inspirationen! Kramis semlan

Sandra van Doorn sa...

what a beautiful space you have created. such an inviting room to cook, be together... or take gorgeous interior pictures!! just divine!
xo sandra

Tinas bo sa...

Med ett sånt underbart kök, är det inte undra på att du får många frågor!! :)

Härliga bilder!

Ha en fin helg
Kram Tina

Sussi / Sussinghurst sa...

Flot, flot, flot!

Ainosofia sa...

<3

Loppe sa...

Hej goa Mia
Så fantastisk fint I har det !

Så lige at netop DU har købt den fantastiske franske Hylde hos Marie i Hjo... Åh jeg blev så glad.. Jeg besøgte Marie i juni og forelskede mig i hylden... ville så gerne ha´ haft den, men den var for stor til mit køkken, - så da jeg så at netop DU havde købt den var det helt okay.
Den passer perfekt hos dig !!


Kram !
Loppe

Syster vit sa...

Ert kök är verkligen underbart snyggt. Jag undrar vilket medel du rengör porslinshon med? Vi har en likadan och använder yes diskmedel som funkar bra, men din är så otroligt blank.
Kram Liselott.

Mrs Lollipop sa...

hej!
hittade just hit! jättefint kök ni har! ett svar som jag saknade var om kaklet. vad heter det och var kan man få tag på´t? var så fint med den lilla listen!
jättefin blogg