söndag 31 augusti 2008

Lilla Blanka 1 år - Lilla Blanka 1 year

För ett år sedan startade jag min blogg..jag visste inte då vad det skulle innebära. Jag kunde inte föreställa mig att någon skulle hitta fram till min lilla sida, än mindre skriva i den! Nu, ett år senare, med nästan 200.000 besök (varav ca 110.000 unika) från 98 olika länder (!), med för närvarande omkring 500-600 unika besök varje dag..är det roligare än nånsin! Bloggandet har gett mig så mycket glädje, inspiration, nya vänner och roliga stunder!
För att fira denna händelse vill jag bjuda er alla på en cyber-ros och lite cyberfika :)

Sedan tänkte jag förstås ha en liten utlottning..som jag nämnde i förra inlägget. Jag har tillverkat lite "Lilla Blanka-pyssel" med bland annat följande ingredienser...
En skopa rosensalt...
Jutesnöre, lite spets, och en gammal bönebok :)

Och gjort doftande strutar..! Jag är som ni kanske förstått lite halvtokig i strutar så jag tyckte det var passande att göra några till utlottningen :)

Vinnaren får en vikt strut med metallbotten och en strut i papper.

Det blev många strutar i dagens inlägg ;)
För att vara med i utlottningen behöver ni bara skriva en kommentar till detta inlägg :) Alla är välkomna att vara med! Jag drar en vinnare på onsdag kväll klockan 21:00
Kram och TACK för att ni tittar in och förgyller min dag!
Mia

PS jag har de senaste dagarna fått en massa nya awarder! Jag vill tacka


för de fina awarderna, ni är för goa allihop! *bamsekram*

Hi!
I´m having a small give away to celebrate my "one year blog anniversary"! In this first year I have had about 200.000 visitors from 98 different countries, about 600 visitors a day.
I thought it would be a good idea to give away two cones that I´ve made. So, if you would like to participate, just make a comment to this post before wednesday 9 pm (CET).
Thank you for stopping by and for making my day happier!
Mia

torsdag 28 augusti 2008

Kunde inte motstå - Couldn´t resist

Jaha så bra karaktär hade jag...jag skulle bara sticka in och titta om det möjligen fanns nåt gammalt skrivbord på loppisen..bara en snabbkik på lunchrasten, som jag sa till maken...men så springer jag på den här lilla sötnosen och kunde bara inte motstå den. Att jag inte hade en aning om var den skall placeras kändes inte som tillräcklig orsak för att bara låta den passera - och låta någon annan köpa den! Nån annan ville köpa den, flera stycken faktiskt, många fingrade på möbeln och reserverade den i både andra och tredje hand..ifall jag skulle ångra mig...Den skulle stå kvar där ett par timmar eftersom jag inte kunde ta med mig direkt..jag hade ju cyklat till loppisen på lunchrasten...

Här står den..utan några spik..bara träpluggar håller den ihop.

Jag tror den har några år på nacken..gissar på att den är från mitten/slutet av 1800-talet...gissar som sagt...jag är verkligen ingen mästare på antikviteter. Jag gillar saker oavsett värde/ålder..bara det har "det"..och det tycker jag denna lilla kommod/pottskåp hade *hihi* :)

Oemotståndliga små hjärthandtag i sidorna.

Snirkligt smidesbeslag...och en massa vit avskavd färg!

Nu är det snart helg och en sak till..det är snart födelsedagsfest här på bloggen..Lilla Blanka fyller alldeles snart 1 år! I nästa inlägg blir det en utlottning..just med anledning av den kommande 1-års-dagen. Det blir lite Lilla Blanka-pyssel som vinst tror jag..vi får se :)
Kram alla goa bloggvänner, både ni med egna bloggar och ni som bara läser...!
Mia

PS Ni som skall till Formex..njut lite åt mig också, och ha det så kul!!!

Hi!
I went to the flea market on the lunchbreak..just to have a quick look..(yeah,right...lol) I wanted to see if there was any old desks for sale..I didn´t find any desk, but I found this cute cupboard..I just couldn´t resist it..so it just had to come home with me :)
I think it´s at least 150 years old..but I´m really just guessing..I´m not an expert with antiques...maybe someone has got a clue?
Soon I will have a give away..my blog turns one year very soon :) More about that in my next post.
Mia

tisdag 26 augusti 2008

Citron/limepaj och kladdkaka - Lemon/limepie and sticky chocolate pie

I helgen bakade jag citron & Limepaj och kladdkaka. Barnen gillade kladdkakan bäst medan jag och maken föredrog den syrliga och krämiga men ändå söta citron & lime-pajen :)
Vädret var ju riktigt skönt på söndagen så vi var ute och grejade i trädgården flera timmar. Maken var lycklig...ett stort äppleträd hade dött..fast det var inte det som gjorde honom glad, utan det faktum att han fick lov att ta fram motorsågen och brumma lite :) Tänk vad olika saker som gör en lycklig...Jag var mer lycklig över att det blev en massa ved till mysiga brasor nu i vinter *hihi*

Jag älskar både citron och lime! Här har jag rivit lite till pajen, som såg ut så här:

Kladdkakan såg ut så härinnan den försvann ner i allas små magar :)

För er som undrar hur man gör kommer recept här:
Citron & Limepaj
Rör ihop 3 dl mjöl, 2 msk socker, 125 g smör och en äggula till en deg och tryck ut i en pajform.
Gör en fyllning av 3 ägg och 2 dl socker (vispas poröst), 2,5 dl Keldagrädde, 2 msk mjöl, 1,5 msk vaniljsocker och rivet skal och saft från en citron och en lime.
Häll blandningen i pajskalet och grädda längst ner i ugnen i 200 grader, ca 30 minuter, tills fyllningen stelnat.
Kladdkaka
Blanda följande ingredienser i en kastrull:
150 g smör, 2 dl mjöl, 2 dl strösocker, 1 dl florsocker, 1 dl kakao och 2 tsk vaniljsocker. Värm till en jämn smet. Tag kastrullen från plattan och rör i ett ägg.
Häll i smörad pajform som gärna är "bröad" med kokos och grädda i 150 grader i ca 20 minuter tills kakan är lagom kladdig.
Lycka till!
Till helgen tänkte jag baka skådebröd, jag har äntligen hittat ett recept som jag tror är bra..hoppas på ett resultat som detta :)

Kram goa vänner!
Mia

Hi!
Last weekend I made two yummy pies, one with creamy chocolate and the other one with lemon & lime.
This is what they looked like. If you want to know how they taste like you can e-mail me for recipe in english.
Have a nice week!
Mia

lördag 23 augusti 2008

Ännu mer kök - Even more kitchen

Jag har hittat en plats till min enorma tallrikshylla, den är både jättestor och jättetung :) Jag baxade upp den på en stor skänk i köket.
Den rymmer en massa, här är ett gammalt Melitta-filter i gräddvitt porslin.


Jag vill tacka så jättemycket för alla fina kommentarer om mitt kök! *kram*
Idag tänkte jag baka lite gott till familjen...tänkte slå till med både kladdkaka (älskar choklad!) och citron/lime-paj...helt utan anledning egentligen...bara det att det är gott är anledning nog *hihi* och så är det mysigt också nu i höstrusket :)
Kram och ha en jättefin helg!
Mia

Hi!
I finally found a spot for my old kitchenshelf. I´ve filled it with lots of white porcelain. Today I´m going to make a lemon/lime-pie and a "sticky chocolate-cake", it´s like a brownie, just creamier :)
I wish you all a beautiful weekend!
Big hug
Mia

torsdag 21 augusti 2008

Vinst och awarder

Jag är lycklig..! Jag har vunnit ett jättegulligt näsduks-etui av goa Bea som har den fina bloggen Beas Barnslikheter! Titta här vad fina grejer hon gör, jag vill varmt rekommendera ett besök i hennes blogg, hon är så kreativ och jätteduktig på att sy!

Etuiet tål att granskas, det är alldeles perfekt!

Nu ligger etuiet på mitt bord på jobbet och jag blir glad varje gång jag ser det :) Tack igen Bea!!! *Kram*

En annan grej som jag också blir glad över är alla awarder jag får! Detta fina konstverk fick jag av en annan Mia, nämligen Mia med bloggen Hem och Lycka. Tack snälla Mia, det värmer i mitt hjärta skall du veta! *Kram*
Jag fick även awarden av goa Kerstin med bloggen Mitt hvite hus, tusen tack Kerstin! *Kram*
Jag vill skicka denna award vidare till följande personer:
Marie, som jag känt länge via bloggen och trivs jättebra med och hennes underbart mysiga blogg Vita Ranunkler.
Ina, som har en otrolig vacker blogg, Franssohnska gården och en stil som jag gillar jättemycket.
Och sist men inte minst...Aina med bloggen Modern Country. En blogg som jag fastnat för från första stund, och en ur-mysig tjej!
Kraaaaam
Mia

måndag 18 augusti 2008

Ett annat hörn av köket - Another kitchen corner

Här är några till bilder från köket. Jag inser att jag har en massa små bord där, förutom köksbordet *hihi* - brickbord, sidobord, klaffbord mm

Ett par bilder till på det nya klaffbordet...

Tog fram ett par ljus-paket...det känns som de kan behövas framöver :)

Sist visade jag en köks-hörna, här är en annan...

Det är väl inte tänkt att det här nya klaffbordet skall stå i köket alls, men tills vidare får det nog stå i bordsamlingen *hihi*
Det är så skönt att vi fått några sommardagar till, jag njuter av varenda sekund!
Tack för era härliga kommentarer! Jag har varit lite dålig på att svara, men ikväll hinner jag nog runt till er alla hoppas jag :)
Ja just det ja, jag har ju alldeles glömt av att jag fått nya utmärkelser..! Jag fick en av goa Lotta och andra från All about pretty, TACK snälla!!!
Bamsekram
Mia

Hi!
More pictures from the kitchen :) I realize that I have a lot of tables in there, not only the dining table *haha*
The weather is still lovely, and i enjoy every minute of it!
I´ve had two new awards, one from Lotta and the otherone from All about pretty, THANK YOU so much!!!
Big hug
Mia

lördag 16 augusti 2008

Ljusterapi - Light therapy

Sedan golvet blev vitt i köket är det rena rama ljusterapin att gå in där :) Behövligt nu när hösten är på ingång. Idag har det dock varit underbar sommar igen, så det var riktigt härligt att tassa runt i trädgården med flip-flopp-sandalerna i solskenet. Ps. tycker ni det ser lite tomt ut kan jag säga att köksbordet inte är på plats..håller på att fixa lite med det i ett annat rum för tillfället...

Jag är en riktig sommarmänniska, och älskar havet och stranden. På flera ställen i huset har jag stenar, sand eller snäcksamlingar. Här på ett brickbord jag köpt i Danmark för några år sedan.


I morse var jag på favorit-loppisen i stan och hittade det här underbara klaff-bordet! Jag var egentligen på jakt efter ett skrivbord, som jag letat läääänge efter nu, men kunde givetvis inte låta bli att ta med detta fynd hem ;)

Ha en jätteskön helg!
Kram
Mia

Hi!
I´ve painted the kitchenfloor white, and now it´s like having a light therapy treatment to go in there :)
The summer´s back, and I´ve enjoyed the beautiful weather today. I love the ocean and the beach. I collect stones, sand and sea-shellls. I´ve put some of them on this tray table that I bought in Denmark a few years ago.
Have a great weekend!
Mia

onsdag 13 augusti 2008

Rakspegel - Shaving mirror

Vardagen har kommit..man hinner inte med att fixa och greja i samma takt som under semestern. Jag vill dock inte stå över mina små loppisrundor. Den här rakspegeln hittade jag förra veckan på en loppis i närheten. Har varit på jakt efter en ganska länge nu, så jag blev så glad när jag hittade en.

Den var ju brun från början, men blev vit och "shabby" förstås :)

Jag satte ett litet julgrans-ljus på spegeln, och fick en liten svag jul-längtan *hihi*

Detta blev ett snabbt inlägg..målning väntar och så skall jag hinna med ett par timmar på gymmet också innan dagen är över hade jag tänkt :)
Kram
Mia

lördag 9 augusti 2008

lavoar - ???

Oj vad roligt att så många gillade min gamla gjutjärns-tvålkopp i förra inlägget! Tack för att ni är så gulliga som skriver så söta kommentarer! *kram*
Jakten på ytterligare inredning till toaletten fortsätter...och i veckan hittade jag denna gamla kommod, eller lavoar som mannen som sålde den till mig så korrekt sa. Jag tror den kommer passa perfekt inne på toaletten :)

Jag brukar ju inte visa halvfärdiga projekt men jag ville visa er den innan den kommit på plats, för det dröjer nog..det är stora förändringar som behövs..Klinkergolvet skall ersättas med ett vitmålat trägolv och på väggarna skall kaklet bort. Det mesta skall bytas ut :)

Lavoaren hade en sån söt hylla tycker jag. Och på själva bordsskivan skall jag ställa ett handfat som passar i stil..och sen behövs det ju en gammal fin kran..ja, så ni förstår att det kommer ta lite tid innan det är klart *hihi*

Jag tycker så mycket om sånna här tvålar. Denna hade jag turen att vinna av Aina i vintras. Jag har inte velat använda den för jag tycker den är fin att titta på :)
Ha en jättefin helg! Det blir nog en del OS-tittande för min del, under tiden målarfärgen torkar. *hihi*
Kram
Mia

Hi!
I´ve found an old ??? for them bathroom. I have absolutely no idea what it´s called in english..the swedish word is an old one..and only used for this type of antique wash basin.
I´m going to put an bowl on top of it and an old water tap to match the style.
Have a great weekend!
Hug
Mia

tisdag 5 augusti 2008

En rostig tvålkopp - A rusty soap holder

Först av allt vill jag tacka och bocka...Ni är underbara med era gulliga kommentarer!!!
Växthuset är klart och vi trivs så jättebra med det... Men som en blixt kom hösten. Plötsligt var semester och sommar över. Nu vill jag bara krypa ner i dagbädden, tända en brasa och mysa med en massa inredningstidningar och klura på inne-projekten som komma skall :)

Denna tvålkopp av gjutjärn blir utgångspunkten och inspirationen till att göra om inne i lilla badrummet. Lilla badrummet, eller snarare en liten toalett skall bli omgjord..spontade väggar, ett litet skåp av ett gammalt fönster. Nytt litet handfat på en gammal kommod osv.

Åh vad jag gillar den cremfärgade slitna looken, där det rostiga gjutjärnet kommer fram...
Det är romantik för mig *hihi*
Ibland behövs det inte mycket mer än en liten tvålkopp för att man skall få tillräckligt med inspiration för att göra om ett helt litet badrum :) Fortsättning följer...
Stor bamsekram
Mia

Hi!
The holiday and summer is gone (but hopefully the beautiful weather will return soon again!)
Meanwhile I sit down in the sofa and read some magazines and start to think about indoor projects :) This little soapholder of cast iron has inspired me to redecorate the small bathroom. White, scandinavian/french country of course ...to be continued...
Big hug
Mia