lördag 16 augusti 2008

Ljusterapi - Light therapy

Sedan golvet blev vitt i köket är det rena rama ljusterapin att gå in där :) Behövligt nu när hösten är på ingång. Idag har det dock varit underbar sommar igen, så det var riktigt härligt att tassa runt i trädgården med flip-flopp-sandalerna i solskenet. Ps. tycker ni det ser lite tomt ut kan jag säga att köksbordet inte är på plats..håller på att fixa lite med det i ett annat rum för tillfället...

Jag är en riktig sommarmänniska, och älskar havet och stranden. På flera ställen i huset har jag stenar, sand eller snäcksamlingar. Här på ett brickbord jag köpt i Danmark för några år sedan.


I morse var jag på favorit-loppisen i stan och hittade det här underbara klaff-bordet! Jag var egentligen på jakt efter ett skrivbord, som jag letat läääänge efter nu, men kunde givetvis inte låta bli att ta med detta fynd hem ;)

Ha en jätteskön helg!
Kram
Mia

Hi!
I´ve painted the kitchenfloor white, and now it´s like having a light therapy treatment to go in there :)
The summer´s back, and I´ve enjoyed the beautiful weather today. I love the ocean and the beach. I collect stones, sand and sea-shellls. I´ve put some of them on this tray table that I bought in Denmark a few years ago.
Have a great weekend!
Mia

73 kommentarer:

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Dunder snyggt ditt golv blev!!!//Linda

Ullis/Leva på landet sa...

Så fint, och vilket fint bord du hittat. Var det vitt och klart? Golvet r ju helt ljuvlligt. Är gald att jag har vitoljat golv på övervåningen. Det är i alla fall lite vitt.

Ha en skön helg!
Kram Ullis

Stämningsfullt sa...

Hej!
Åh så vackra bilder du visar! Jag gillar verkligen att de är så stora och tydliga :) Vet att jag har sagt det förut men.... :)

Så fint bord du köpte!! Brickbordet är också väldigt fint!

Kan tänka mig känslan att gå in i köket... Jag tror att vi kommer att få den effekten när vi väl kommer till skott och målar taken :)

Ha en bra kväll.
Kram!

Hem och Harmoni Marie sa...

Underbart! Det är ljusterapi för mig att besöka din fina blogg.
Bordet var ett verkligt fynd! Och golvet blev super.

Ha det gott, kram Marie
PS. Var ligger din favorit loppis?

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åhh vad vackert du har det hemma hos dig!

Klaffbordet är jättefint och så även brickbordet!

Tycker det blev jättefint med snäckor och sjöstjärnor:)=

Kram Annica

Hem och Lycka sa...

Vilket fint klaffbord och golvet blev ju så vackert.. kram!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Riktigt, riktigt fint blev det! Klaffbordet hade jag inte heller lämnat kvar, det är kanonfint! Målat och klart!? Det ser så härligt ljust och fint ut hemma hos dig, förstår att det är rena rama ljusterapin!
Fortsatt skön helg!
kram
nina

Jenny Oak Fae sa...

Golvet är sååå fint!

Jättefina bord också..!

: )

Kram, Jenny

<3

Sandy sa...

Vad läckert du har där hemma. Jag är inte alls avundsjuk, inte alls... ;)

sommar-rummet sa...

HEJ!
Såg att nåt konstigt hände en dag me bloggen, en del kommentarer försvann, sen kom dom tillbaka en efter en flera dar efteråt. Vet ej va det va för fel, mysko... Älskar oxå stenar, snäckor o sånt som har me hav o sandstränder att göra. Dottern har varit i Norge o kom hem med en hel låda med fina snäckor o stenar hon plockat. Ha det gott! KRAM

sommar-rummet sa...

HEJ!
Såg att nåt konstigt hände en dag me bloggen, en del kommentarer försvann, sen kom dom tillbaka en efter en flera dar efteråt. Vet ej va det va för fel, mysko... Älskar oxå stenar, snäckor o sånt som har me hav o sandstränder att göra. Dottern har varit i Norge o kom hem med en hel låda med fina snäckor o stenar hon plockat. Ha det gott! KRAM

Marina sa...

Oj så fint du har det. Jag blir ltie sugen på att fixa inne nu. Är väl det där med att hösten närmar sig. Fina bord, ljus och annat.

ColonialEast sa...

Såååå fint Mia! Hoppas du har en härlig helg. Kram!!

Mitt hvite hus sa...

Wow så flott gulvet ditt var:O=) Og du det klaffe bordet var jo alldeles skjønt!
Nydelig ting du pynter med:O=)


Nyt kvelden :O=)

klem )

Mamma C sa...

Det blev tjusigt med vitt golv. Vem är inte en sommarmänniska. Klaffbordet var fint oxå.
Kram mamma c

Min Verden sa...

Når jeg er hos deg skriver jeg ofte vakkert - vakkert. Det blir litt slitt, men det er nettopp det det er VAKKERT ;) Bli helt stum over hva du får til og hvor fint det blir isammen. Hanne

The House That A-M Built sa...

So glad you are still enjoying summer. It doesn't last long enough for you up there does it! We have had an unusually cold few weeks here in Brisbane, Australia. It got down to 2 degrees celcius one night... unheard of! A-M xx

Vitt är vackert sa...

Så otroligt vackra bilder! Vilket brickbord du har! Å slagbordet sen! Ljuvliga.

Ha det bra!

Kram Ellinor

Viola sa...

God kväll,jag har sagt det förut, jag är så avundssjuk på dina vita golv. Vi ska slipa och måla om på landet en del av huset. Detta projekt vet jag inte riktigt när det startar. Är på gång med så många som vanligt. Förstår att du inte kunde lämna kvar bordet utan det fick följa med hem. Så vackra bilder. Ha ett bra slut på helgen, kramar Viola

Peters Projekt sa...

Hallojsan Mia!

Visst känns det som ljusterapi med vita golv - i synnerhet om golven är högblanka. Kompletterat med ett nytt fönster, blir man nästan bländad här hemma ;)

Ett litet golv som målas med vit, högblank färg - vad får man då?

- ?
-- ?
--- ?

Jo, Det Lilla Blanka golvet! Den và dålig - kunde inte låta bli . . .

Är Singer-underdelen vit i original eller har du målat och chabbat? Bordsskivan - hemmabygge eller nå´t du hittat och skruvat fast? Ser väldigt trevligt ut.

Rakspegeln du visade i förra inlägget ser ut precis som den Ann fann på Gotland härom veckan - dock saknades spegelglaset. När jag såg spegeln i brunt kunde jag inte fatta vad Ann såg i prylen - nu förstår jag ;)

Tänka sig, Ann har verkligen fått in mig på det "Vita spåret".

Här hemma är allt lugnt och fint - i Anns fall nästan för lugnt med tanke på hennes klart påtagbara bloggfrånvaro. Hon har haft en massa annat att tänka på och pyssla med och letar som bäst efter sin blogginspiration. Dessutom var hon av med kameran under en dryg vecka (glömde handväskan på Gotlandsbåten - plånbok, kreditkort, mobil, kamera . . . rubbet. Väskan landade hos Posten igår. Uj, vad glada vi blev!)

Har nämnt det förut och säger det igen. Jag är verkligen imponerad av dig och de andra "bloggpionjärerna" att ni lyckas upprätthålla inspirationen och bloggandet. Periodvis känner i varje fall jag en viss tröghet när det gäller att sätta mig ned och åstadkomma text & bild.

Som vanligt härliga, stora, skarpa bilder på ditt vackra hem. Såg precis att du har både en vit och en svart krona. Den vita var väl svart innan - eller ;)

Ha en fin helg, Ann hälsar så mycket!

Peter :P

Lilla huset på prärien sa...

Det förstår jag att du inte kunde låta bli. Själv var jag ute på jakt efter lite nya kläder till tjejträffen ikväll. Hittade ingenting och passade istället på att lägga vantarna på vackra franska böcker från mitt loppisställe :) Man får ju trösta sig med någonting... :)

Kram J

Lilla huset på prärien sa...

Det förstår jag att du inte kunde låta bli. Själv var jag ute på jakt efter lite nya kläder till tjejträffen ikväll. Hittade ingenting och passade istället på att lägga vantarna på vackra franska böcker från mitt loppisställe :) Man får ju trösta sig med någonting... :)

Kram J

Åsa sa...

Men gud så vackert...så fina bilder. Ja här skulle behövas lite ljusterapi. Fantastiska saker du visar. Slagbordet är jättevackert och symaskinsunderredet är det målat??? och vad har du ovanpå...är det ett bakbord??? Hursomhelst supersnyggt.

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen! gu vilken vacker rum, vad fint med vitt golv, det gör sååå mycket!

ditt fynd...dreggelfaktor, ohhhhhh så fint! och arrangemanget på, ett riktigt miaarrangemang, sååååååååååååå vackert!
vill med, hoppas vi kan ses, man vet aldrig när tillfälle ges! varmvarmkram lotten

MODERN COUNTRY sa...

Hei min going!
Puss og kram i natten!
Og jeg som trodde du lå og sov :)) Nå sitter jeg og nyter ett glass rødt og vandrer rundt i cyberland. Gud så mye fint altså, og inne hos deg er det som jeg har fått vinger og flyr! Jeg tenkte jeg var for trøtt til å skrive noe normalt (hihi), men hvordan kan jeg la være. For et vidunderlig og herlig hvitt hjørne! Å så flott det har blitt altså med hvitt gulv.
Her har vi laminat, men i går sa min husvert at det er nesten 100% sikkert at det gamle plankegulvet har blitt bevart. "Hva sier du" ? sa jeg.."Ligger det under her"?? Hjelpes. du kan vel tenke deg hva slags planer jeg satte igang, fniss..til uka skal vi sjekke mer, og er alt sant, ja da blir det å dra ut all laminaten og få det frem. Ingenting er vel vakrere enn et gammelt tregulv!

Nå går øya snart i kryss. Og du. Selvfølgelig vil jeg komme en dag på besøk!. Det bare må vi få til, så takk for invitasjonen mitt gull!
Bare vent..
Nattaklemmer fra Aina

Unknown sa...

Wow! So pretty. Love the white.

LINEA VERDE sa...

wow, that´s so wonderful blog!!!have a find you by beate, cool.

we want to link that would be beautiful.

have a nice sunday

many greetings
karin

Skatan sa...

Grattis till fyndet! Underbart med så ljust i köket. Så skulle jag gärna ha det! Här håller vi på och river i vår gamla fula balkong. Ingenting särskilt spännande, bara en massa jobb...nåväl, skall bli skönt att inte få flagande färg i huvudet...

Ha en fin dag!

Anonym sa...

Det ser helt uuuuunderbart ut Mia!! Åh vad jag med skulle vilja ha ett sådant golv här hemma. Vi har bara tråkig ek parkett.
Aja, det får bli i nästa hus! :)
Klaffbordet var ju med så fint, förstår att du inte kunde motstå det!
Ha en riktigt skön söndag nu, hoppas det inte regnar lika mycket på dig som det gör här..
kram kram!!

My Lovely Things sa...

Godmorgon Vännen!!
åh så fint ditt golv blev..det ser så vitt och fräscht ut!!

Jag älskar oxå hav stenar och sand..så trevliga minnen en att samla på..

verkligen ett urmysigt bord det där brickbordet..det fina slagbordet är ju kanonfint med!!

Du nu finns vi med på hemnet..

had et s¨bra..
kram anna

Home No.1 sa...

hej!

Har bara ett ord att säga!

KANONSNYGGT!

Kram A.

My White Cottage sa...

Åh, Mia... Bordet du hittat var verkligen ett fynd!!! Det hade jag också kunnat tänkt mig - utan vidare! :)

Ert köksgolv blev såååå fint vitt! Drömmer själv om vita trägolv men mannen är skeptisk eftersom vi har två stora hundar som gärna "rivstartar" när det kommer folk och knackar på...

Ha en skön söndag sötaste Mia!
Kramar från Jenny

Susanne sa...

Underbart klaffbord. Ja nu är det dags att köpa ljus för här hemma är de slut och igår kväll var det mörkt och lite kallt och då saknade jag mina ljus. Sommaren är för mig absolut bästa årstiden. Det känns lite sorgligt när augusti börjar ta slut. När skolan börjar har jag lite vemod men det brukar gå över när höstkänslan kommer. Men som sagt, sommaren är bäst.
Kram
//Susanne

Malin sa...

Hej hej!
Du har fått det jättefint verkligen och vilket fint klaffbord du fyndat! Det blir verkligen fint när man har det mesta i vita nyanser =) Och som alltid har du valt jättefina detaljer =)
Kram kram Malin

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Jag förstår att rummet ger en massa ljusterapi, riktigt fint med vitt golv. Vi har två mörka hundar så vitt golv hos oss skulle vara rena mardrömmen. Tyvärr... Underbara bilder du visar oss. Ha en härlig Söndag. Kram Pirre

Malin - I min trädgård sa...

Javisst ät små barnfötter urmysiga!

Ja oj vad ljust och härligt det blev! Din lilla hörna är så fin... gillar verkligen symaskinsbordet, men brickbordet med de fina stenarna och snäckorna också! Själv hade jag inte haft tålamodet att hålla det rent... ;).Men vilket loppisfynd du har gjort! Snyggt! Du har verkligen ögon för det där...

Ha en underbart skön söndag! Här är dt riktigt grått och kyligt... kommer nog regn snart också... Men jag och Plutten ska försöka ha en skön dag här hemma!

Många kramar M!

PS. Vad spännande med bordet... ditt fina fina bord. Vad gör du med det? Målar du det kanske? Spekulerar vilt som du märker ;).

Unknown sa...

Ja golvet är ursnyggt! Mia vilken fyndartur du har just nu!!

Kraam Pia

Anonym sa...

kisses from Provence !!!!!!!!!!

Kristin sa...

Vad sjukt fina saker... blir nästan upprörd över hur fint du har, och vilket fynd du gjorde med klaffbordet!!! Bysten var också hemskt fin... och brickbordet... det är typ topp-tio av mina vill-ha-grejor du har samlat på de där bilderna!!!

Jag undrar över symaskinsunderredet, är det du som målat det vitt eller var det vitt? Jag har nämligen två underreden i svart som jag skulle vilja måla vita, men är osäker på hur man gör och vilken färg man använder... kan du och orkar du svara vore jag JÄTTEGLAD!

Tusen tack på förhand och njut av dina ljusa hörna!!!

/Kristin

*Marie* sa...

hi Mia!!!
Thank so soo much for stopping by at my blog!!! Our home is absolutely a dream. i´m so happy that I found you:)) What kind of colour did you use for the white floor? Is it a special woodn-floor paint?...have a nice sunday...*Marie*

Anonym sa...

Fina bilder som altid hos dig vännen.

Men vilket underbart litet klaffbord du hittat. Tycker om när det är lite grovt.

Såå fina stileben. Vad fina kronor du har. Jag har bara en och tänkt inte en endaste glasklocka har jag kommit på......

Detta måste det bli ändring på har jag bestämt.

Jag ska med allvar börja leta efter ett bra skrivbord som jag kan måla vitt till min trettonåriga dotter, vi får se vad blocket erbjuder. Det är inte såå lätt för hon vill inte att det ska se föör gammalt ut, stackarnmamma far fram som en virvelvind med alla gamla saker.....

Nästa vecka börjar skolorna, tänk vad fort sommarlovet sprungit iväg

Bästa tankarn och kramen till dig

Lena

Unknown sa...

Hej gumman,

Villket lyft!

Underbart vitt och härligt!

Du har gjort det så fint.
Känn dig stolt och glad över förvandlingen.

Hoppas att allting är bra med dig annars.
Sköt om Dig
Kramisar Jeanette

Lantliga drömmar sa...

Vilket vackert bord du hittat!
Golvet blev ju så fint, ser så ljust och behagligt ut!

Hoppas din helg varit riktigt skön!
Kram!

Anonym sa...

Precioso tu blog.Que pena no saber tu,idioma ,visitame ,http://manualidadesalfindelmundo.blogspot.com your blo is beatiful,beatiful.I speak spanish.

Millas hem sa...

Hej!
Jättefint bord du fått med hem!
Gillar din "ljusterapiform" :)

Och är det inte så det brukar vara...att man hittar något man egentligen inte var ute efter just då?! Det är det som gör loppisrundorna lite extra spännande!
Alltid fräscha bilder här och mycket inspiration!
Ha en bra ny vecka! //Kram Camilla

Hannis sa...

Oooo,vilket snyggt bord du hittat!!
Och golvet blev ju urläckert!

Vad håller du nu på med för pyssel med köksbordet??
Blev ju nyfiken i vanlig ordning=))

Har sagt det förr och säger det igen:
Jag är galen i din "symaskinsunderdel"

Kramen Hannis

Nygammalt sa...

Heeej Mia!
Ditt hem är verkligen så vackert! Växthuset blev superfint, när kommer reportagen? =) Jättekul verkligen!

Det där klaffbordet skulle jag gärna ha.

Kram.

Min Skattkammare sa...

Ditt hem ser då bedårande vackert ut, en sagovärld.....!
Kramar till dig!
Kicki

Sallys hus sa...

Å himmelså fint!!

Både golvet och nordet...kan förstå att det fick följa med hem....
Va spännande med köksbordet....vad gör du med det tro????
Fniss.....målar kanske???

Jag skuylle ha börjat måla om Rasmus rum som ska bli Kajsas men orken har inte infunnit sig än.....
Har nåt skit i kroppen som inte vill förvinna...trött, snuvig o rethosta...kul kul....
Ha en ny härlig vecka nu!
Kram kram

Jes/Vita villa vila sa...

Underbart.
Helt underbart. Å det är så snyggt med vita golv!

Kram Jes

Jes/Vita villa vila sa...

Underbart.
Helt underbart. Å det är så snyggt med vita golv!

Kram Jes

C De-sign sa...

Hej
Så ljuvliga bilder du visar...och jag är också hav, sand och sten "förälskad"..... vilket fint klaffbord! Det förstår man ju att du inte kunde motstå! Ha det så bra! Kramar fr C

Henrikohelen sa...

Ljusterapi kan man behöva nu i höst... :-)Vitt golv gör sådan skillnad, det har vi märkt uppe i vår hall också. Man kanske får dammsuga lite oftare men annars finns det ingen nackdel. Det blir supersnyggt! Fint bord!
Kram
Helen

n o r d i n g å r d e n sa...

Så otroligt mycket fint som vanligt! Snyggt symaskinsbord, brickbord med snäckor och klaffbordet förstår jag att du var kände dig nödgad att ta hem: ) jättefint och spegeln nedan, så snygg! Jag har tagit in ett runt klaffbord till matbord i köket i kväll, det stora hamnade i rummet, där får man sitta om man blir fler än fyra: ) Du har så mycket snygga stora bilder i din blogg att man blir förtrollad.... Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vecka - Vecka sa...

Härliga bilder! Blev ju så fint ju! Men jag är inte så förvånad då det gäller dig!Du har någonting att hämta hos mig!

kram,Lotta

Marie sa...

Hej vännen!

Så fint golvet blev, visst är det en enorm skillnad när det blir vitt! Jag blir glad varje gång jag går in i vardagsrummet och ser mitt vita golv.
Klaffbordet var ett riktigt supefynd, det hade fått följa med mig hem också!
Hmmm, undrar vad du gör med köksbordet? Nu blir man ju nyfiken, hihi.

Vi var till Moheda idag, sååå kul! Vilket ställe det är!!!! Fast nu ikväll är jag helt slut, det är jobbigt att fynda, hihi!!!!!

Ha en härlig vecka Mia! Vi hörs!
Kramar Marie

Eva Linnea sa...

Ha en bra vecka! Kram EL

Vardagens guldkorn sa...

Åh vilket härligt klafffbord! Skulle också vilja fynda sådär men har inte hittat någon sån där favoritloppis än. Min tur kommer väl kanske =)
Ha en bra vecka!
Kram Linda

Helena Dovier sa...

Vitt och vackert blev golvet! Och klaffbordet var ju bara hur snyggt som helst - förstår att du inte kunde låta bli att lägga vantarna på det. Kan inte låta bli att undra vilken som är din favoritloppis ;-), men jag kan tänka mig att du gärna behåller det för dig själv :-).

Ha en fin vecka!

Kram från Helena

NinaH sa...

Vackert med vitt. Och så fint du fångar sommaren med små minnen! Du får en härlig höst & vinter i det rummet!

Inspiration i vitt sa...

Till ditt underbara vita kök skulle många behöva komma för att uppleva ljuset nu när snart mörkret sätter in.
Det ser så fridfullt och lungt ut hos dig.

Vilket fynd med klaffbordet så himla vackert.

Jag älskar oxå sand och stenar, plockar alltid med mig vackra stena hem från alla möjliga ställen.

Just nu på min blogg visar jag hur jag hur jag gör i bland när jag dekorerar med vackra stenar på toan.
Kram hela dan/Ingela B

Anonym sa...

Vackert inrett och med vackra bilder på inredningen dessutom - det kan ju inte bli mycket bättre!

sabina sa...

Underbara inköp och fynd!! STenar har jag också faktiskt och snäckor från alla ställen i världen jag varit på... Billiga minnen men tunga när de skall hemsläpas... :)

Ele sa...

Hej Mia,
this is my first visit on your blog, but not my last!
I am a friend of Marjolijn (Somethingwhite) and it's a great pleasure for me to see so wonderful pictures and decorations!

Have a nice summertime
and many greetings from Bavaria

Gabriele
(May I put your blog on my list?)

Liten Bod sa...

Så fina alla din bord är! Kram, Tina

Goa sa...

Hej smultronet mitt..:)
Wow...vilka fina bilder!
Älskar dina vita golv!..och så bordet, ett sånt vill jag ha!!
Väntar otåligt på bilder av det vita vardagsrumsgolvet..;) Roligt!!

Och du, jag borde inte ha skrattat åt dammsugarens oändliga räddning, nu har Thorir varit på dem för fullt med just...dammsugaren! Och det funkar någorlunda, tills nästa gäng dyker upp!
Så tack för tipset..:)
Jag blir tokig på dessa äckliga kryp och kommer på mig själv att längta till vintern..*fy*! Att få tag på Anticimex är ju svårare än kungen!!!

Men...ha det bästast och så hörs vi snart igen...
Största kramen från, soffpotatisen..:)

My lovely cottage sa...

These light colours work SO well in your scandinavian countries.Your outside light is brighter than ours i believe. it looks stunning mia.

Helena Sjögren sa...

Vilket vackert klaffbord du skaffat dig . Helt underbart .Blir lite avis faktiskt , vilken guldgruva till loppis du hittat !

alidas sommaräng sa...

Ja nog behöver man ljus och ljus den här årstiden alltid! Här har varit mörkt och regnigt hela dagen. Ditt nya bord är verkligen vackert!! Ha de´Kramar Laila

Sara sa...

Jag säger det igen. Erat hem är så vackert så många fina detaljer. Golvet blev så snyggt.
Kram Sara

Tracie~MyPetiteMaison sa...

Love the sea shells and stones in the table and the lovely painted floor too!
xo~Tracie

Anonym sa...

Jätte fin bilder och förmål. Har en liten fråga vad har du hittat den stora vita kronan som du har på bilden? (Du har även nån i svart men är ute efter en sådan i vit). Svara tillbaka här eller maila mig tropicanna80@hotmail.com. Mvh Anna