tisdag 29 september 2009

Snurrstol - Swivel chair

Tack för alla snälla kommentarer om mitt pyssel! Det är här jag brukar sitta och pyssla, eller vid köksbordet... eller på golvet i vardagsrummet (!)

Den här fina snurrstolen är ett fynd som jag gjorde för ett halvår sedan. Jag gissar på att den är från 50-talet. Tillverkare är Ferd. Lundquist från Göteborg.

Tycker den är så cool med snurrmekansismen... den passar liksom alla, stora som små, eftersom man kan snurra upp eller ner den i lagom höjd.

Sedan måste jag bara visa den söta vinsten från goa Marie med bloggen Nostalgi och Romantik.
Hon är verkligen en pysselmästarinna och tillverkar de sötaste saker!
-
Väggmåleriet går sakta framåt... jag valde en text med en himla massa ord, så det tar sin lilla tid *hihi* men hoppas att det blir klart i morron! Jag kan ju inte låta bli att pilla, så jag flög upp och ner från soffan under Idol och skrev lite i reklampauserna..!
Ha en fin vecka, snart är det oktober, det är inte klokt vad fort tiden går!
Kram
Mia
Y

söndag 27 september 2009

Papaver rhoeas

Förra helgen var rikigt fartfylld! Jag och Herr Blanka var på Gökboet i Göteborg och lekte. Det blev allt i från sumobrottning (där jag flög omkring som en liten vante) till rodeo (på låtsastjur) där jag faktiskt klängde mig fast riktigt länge. Hela veckan har träningsvärken känts av, så denna helgen ville jag bara ta det lugnt!

Pyssel och fotografering stod på önskelistan. Fast sedan kunde jag inte låta bli att möblera om lite...och idag har jag startat ett väggmålningsprojekt..! Jag har ju vekligen fattat innebörden av att ta det lugnt eller hur..?? *haha*
Väggmålningsprojektet skall bli ett väggord! Mer om det i kommande inlägg...

I somras plockade jag av några kapslar av mammas jättevallmo, och nu var de riktigt torra.
Jag skar av toppen och hällde ut fröna. Jag tillverkade en fröpåse av sidor från en gammal bibel och sedan hällde jag i fröna i påsen. Det skall bli jätteroligt att så fröna till våren.

Papaver rhoeas - Jättevallmo på latin.

Nu skall jag ge mig på väggordet! Ha en jättefin söndag!
Kram
Mia
Y

onsdag 23 september 2009

Bakdags - Baking time

Dagarna rusar på... Den brittsommar som har varit nu i två veckor är nog förbi *snyft*
Idag har jag känt riktiga höstvindar och regn i horisontell rikting..*huu*
Nu vill jag bara hålla mig inne, tända en brasa och en massa levande ljus...eller baka! Jag fick riktig baklust när jag kom hem från jobbet. Så i kväll blir det nog några smaskiga brownies, tror jag.

Dessa fina bakformar i porslin har jag fyndat på loppis. Porslinsbunken á la Leila är också ett loppisfynd! Det är mycket roligare att baka när man har fina grejer, tycker jag. Ut med gamla tråkiga plastbunkar och litermått och in med vackra porslinsbunkar och klassiska metallmått.
Kram
Mia
Y

torsdag 17 september 2009

Humulus lupulus

En vecka sen förra inlägget..! Tiden har inte riktigt räckt till. Helgen spenderades i simhallen, då sonen simmade (och fick med sig en hel hög med medaljer) och nu i veckan har vi haft besök från Amerika.

Det vackra vädret har hållit i sig, underbart...! På verandaräcket klänger humlen... Jag tycker den är så fin med sina kottar.

Jag gillar ruffiga metallsaker. Här är en gammal kakburk som tidigare var målad i en knallrosa färg. Herr Blanka sandblästrade den åt mig och nu har den samma färg som det gamla rivjärnet och decilitermåtttet.
Snart är det helg igen och då blir det en blandning av rodeo och loppis *hihi*, berättar mer i nästa inlägg!
Kram
Mia

torsdag 10 september 2009

Oemotståndliga - Irresistible

Tänk vad glad man kan bli av några gamla skålar..! De här små sötnosarna hittade jag på gårdagens lunch-loppis! De var inte jättebilliga, men... cremevitt porslin... vågiga kanter ...ja, jag tyckte de var helt oemotståndliga... så de fick följa med hem!

Till samlingen, alltså... Jag har väldigt svårt att motstå just sånt här porslin. Desamma gäller desvärre bord... och de är ju inte lika lätt att stuva undan *hihi*

Vilket fantastiskt sommarväder vi har haft de senaste dagarna! Shortsväder som Herr Blanka brukar säga.
Underbart att bara kunna tassa ut barfota på terassen igen...
I morron är det fredag igen, underbart!!!
Kram
Mia
Y
PS. Det var många som undrade var Lustfyllt ligger... Det ligger i Habo utanför Jönköping.

tisdag 8 september 2009

Lugn och ro - Peace and quiet

När det är så där hektiskt och allt verkar ramla på en på samma gång är det bra att kunna drömma sig bort till något vilsamt och vackert ställe... Ni vet, lite mental avslappning.
Ett sånt ställe är Lustfyllt... Det ligger så vackert och rofyllt att man bara ler lyckligt när man är där :)
Dessa bilder tog jag förra hösten när Marie och jag var där på besök... Har ni inte varit där rekommenderar jag verkligen ett besök.
Även denna veckan rivstartade med övertid, kvällsmöten och deadlines... så det blir inte så mycket tid över för pyssel eller renoveringsprojekt.
Tusen tack för alla gulliga ord om min tavla i förra inlägget. Japp, jag har gjort den själv. Jag var på brädgården och handlade råspont, sågade och målade brädorna och slog ihop dem till en platta som jag sedan fäste i en gammal ram. Sist textade jag "Entreprise de bâtiments..." på den. Det betyder visst "företagsbyggnad..." på franska, och ett namn och adress. Hihi, jag tyckte det lät fräckt. Tur att det inte betydde nåt opassande. Det hade ju varit lite retligt att lägga ut på bloggen...
Kram
Mia
Y

fredag 4 september 2009

Höst - Autumn

September, nu känns det att hösten är här... mörka kvällar och fuktig luft. Veckan har rullat på i rasande fart med en hel del övertid, men nu är det helg igen! Inomhus står stearinljusen tända och lyser upp i stugan.

Denna stora tavla/skylt skall hängas upp ovanför bordet, det får bli ett av helgens enda jobb...

En hjärtformad krans av lärkkottar...

I helgen är inget planerat... Vi behöver vila och återhämta oss, så det blir nog ganska mycket kurande i soffan med en kopp te och några inredningstidningar. (och lite loppis förstås *hihi*)
Ha en jättefin helg Y
Kram
Mia
-
PS tusen tack för alla snälla ord om mina galgar i förra inlägget...och angående blogg-2-års-dagen som passerade förra veckan... det kommer en liten utlottning inom kort för att fira detta!