måndag 9 mars 2015

Paris - New York

Jag har alltid gillat kartor! Jag har hellre med en kartbok i sängen som kvällslektyr än en roman.

De senaste månaderna har jag varit på jakt efter en gammal fin karta över Paris eller New York, så jag blev jätteglad när båda dessa helt plötsligt dök upp i en webshop som säljer tavlor online. 

Kartorna kommer ifrån Desenio, som säljer posters till bra priser. De har ett brett utbud, alltifrån svartvita texttavlor till konstmotiv. De två jag fastnade för kostade 199:- resp 249:- och är 50x50 cm resp 50x70 cm. Riktigt bra pris, tycker jag.

Än så länge har bara New York postern kommit upp på väggen. Den hamnade ovanför den gamla danska kommoden i vardagsrummet.


Jag gillar det gamla stuket på trycket och att pappret är matt och obestruket. Det ger en exklusiv känsla.


Så här ser Pariskartan ut, och den skall nog få komma upp bredvid mitt skrivbord, så att jag kan titta till på den och drömma mig bort till en mysiga gränd i Montmartre. 

Jag gissar att min reslust inte direkt kommer att minska av de nya tavlorna, hihi. Lusten att boka en långhelg till Paris är överhängande stor. Någon som vill följa med? :-)

Kram och ha en jättefin kväll!
Mia
-

13 kommentarer:

Hajan sa...

ha,ha jaa jag vet ju att det är underbart där.fast inte just nu, skulle jag vilja åka med all oro som finns just i stora städer.
Vad skulle du göra av denna gamla
gumma, med rullator och alla skavanker. Jag skrämde väl inte dig, Hoppas Du hittar en bra reskamrat, men just Paris där det hänt så mycket.
ha det bra önskar Hajan

Meta sa...

håller fullständigt med och speciellt gamla kartor med figurer och konstig text, det gillar jag. Fina de var dina kartor
Ha en skön och bra vecka
Kram Meta

LantlivsAnette sa...

Ohhh vad fint, jättefint med kartor jag har alltid gillat det jag också.Kraaam Anette

chateau chic sa...

I adore this room!!!
Mary Alice

HWIT BLOGG sa...

Åhh dom var ju jättefina! Kartor är vackert...har lite svårt med andra tavlor men de här gillade jag verkligen, tack för tipset!
Ha en skön onsdag!
Kram Titti

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Hej där!
Ja, vi kan drömma på olika sätt. Håller med om att Montmartres värld är underbar. Har varit där för några veckor sedan, gillas mycket av mig!
Ha det så gott!
Carin

Creative Sis sa...

Aww, i love the door!!!!!!!!!!!!!

LOPPISLIV sa...

Så fint med kartor. Ohhh Paris lockar, hade varit kul att åka tillsammans med likasinnade på en resa! Just nu ska vi snart iväg...långt med med lite planering I framtiden skulle jag absolut hänga på :-))))) Vi har ju rest innan menar jag! Ha en fin dag! Kraaaam P

LOPPISLIV sa...

"..långt iväg, men med lite planering "....ska det stå...fniss :-)

ingeniero Ernesto Ibáñez sa...

I have seen an old plan just like the one of Montmartre, but from Caracas, Venezuela.

See how to make your own house from an Architect book How to build your own home

ingeniero Ernesto Ibáñez sa...

I have seen an old plan just like the one of Montmartre, but from Caracas, Venezuela.

See how to make your own house from an Architect book How to build your own home

EMPRESA DE PINTURAS, PINTURA RESIDENCIAL sa...

Um belo artigo muito bem elaborado contendo diversas qualidade em aspecto profissional nos trazendo um grande diferencial esse site pode sim agregar ótimos resultados, deixamos nosso link do site que temos aqui no Brasil e realizamos diversos serviços de pintura e acabamentos.

PINTURA DE APARTAMENTO, PINTURA RESIDENCIAL,EMPRESA DE PINTURA EM SÃO PAULO

EMPRESA DE PINTURAS, PINTURA RESIDENCIAL sa...


COMPANY OF PAINTINGS, PAINTING RESIDENTIAL ...
A beautiful article very well elaborated containing several quality in professional aspect bringing us a great differential this site can rather add great results, we leave our link of the site that we have here in Brazil and we perform several services of painting and finishes.

PAINTING OF APARTMENT, RESIDENTIAL PAINTING, PAINTING COMPANY IN SÃO PAULO