söndag 2 mars 2008

Solig söndag - Sunny Sunday

Så var redan denna helgen till ända...och en ny vecka ligger framför oss. För min del innebär det bland annat ett trevligt Stockholmsbesök med avslutningsfest (jobbet) på Berns Salonger med tillhörande show och middag. Självklart måste jag besöka Ambiance där jag bland annat lagt undan ett rostigt vitt kors...! Det är ju inte var dag man är i huvudstaden så det gäller att passa på ;)

Här är en annan rostig sak som jag införskaffade i helgen...Att man kan bli så glad för en bokstav förstår jag inte, men jag blev i alla fall överlycklig över att äntligen hittat en på Galanthus Blomsterbar. Det blev ett N för att matcha makens namn :)

Hängde upp en eucalyptuskvist, så nu doftar det extra gott i rummet :)
Hoppas ni har haft en skön helg i vårsolen!
Kram
Mia

66 kommentarer:

Jenny Oak Fae sa...

Fin bokstav! Och ljuslyktan med tygpåse är så FIN :)

Eucalyptus får jag nog se till att köpa, är det dyrt ..?

Ha det så trevligt i "Hufvudstaden"!

Kram, Jenny

<3

Liten Bod sa...

Vårsol??? Jag har haft regn, storm och nu idag snö :( Ha så kul i veckan nu! Jag var själv en sväng på Ambiance i fredags... Svårt att bara gå förbi :) Om du hinner, gena över till Gamla Brogatan, den ligger bakom så att säga om du inte vet det. På Berry hade de precis packat upp en massa fint från Lisbeth Dahl bla! Kram, Tina

Mitt hem i Frankrike sa...

Gud vad härligt det låter att gå ut i stockholm !! Längtar så att gå ut och att gå runt i stockholm, det är där min familj bor så jag försöker att åka hem minst två gånger per år!! Jag bara älskar stockholm. Ja du får njuta så mycket, och affären Ambiance är så härlig.

kram

Jenny Oak Fae sa...

Åh, då ska jag helt klart köpa Eucalyptus-kvistar :)

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Godkväll!! vilket fint N...det är så vackert med bokstäver på det där viset. Vad härligt med storstadsshopping!!kram

Stämningsfullt sa...

Hej!
Här har det tyvärr inte varit någon vårsol idag :(
Vilken vacker bokstav! Funderar på att skaffa mig några och sätta i hallen sen....
Ha en trevlig kväll.
Kram!

"M" sa...

Låter som du haft en kanonhelg....så snygga rostiga bokstäver...vill ha

Solsjö - Under en vind sa...

Ser så mysigt ut! Bokstäver är en stor svaghet.....

Hoppas att du får en toppentur till storstan!

Kramis!

Maria sa...

De rostiga bokstäverna är ssååååååååå snygga!
Ha en bra vecka!

Mitt hem i Frankrike sa...

Tack, Vad spännande att du också har beställt något från Fridas Gård, ska bli kul att se vad det är!!Är nyfiken av mig

kram

Hannis sa...

Blev nyfiken på korset.
Är ju lite av en korssamlare...
Passa på och besök Årstiden om tid finns,dom hade mycket sist jag var där(1 vecka sen)
Berns!!
Olala,hoppas du får trevligt!

Bokstaven är jättefin.
Har du gjort ljuspåsen själv?
Håller på och målar nu som en tok!
Kram Hannis

My Lovely Things sa...

vad fina ting du visar...jätte trevli härligt rostig bokstav...

låter fint med ett vitt rostigt kors..

Så fint det blev med äggen i krukan..

ha det gott..
kram anna

Karin i Villa Grå sa...

Hej Mia!

Snyggt N! Har du ett M också?

Den första tanken som slog mig när jag läste att du ska till Ambiance var: Vet de vilket vackert hem och vilken oemotståndlig och välbesökt blogg du har? Om de vet kommer de att dra på sig silkeshandskarna och behandla dig som en kunglighet i hopp om att få lite gratisreklam i rätt sammanhang :-) Jag menar, vilken inreningsbutik skulle INTE vilja nämnas i din blogg? *ser mig omkring* Näpp, inte en enda ger sig till känna!

Jag hoppas att din vecka blir bra och att du får det riktigt skoj i Hufvudstaden. Må så gott!

Kram!

Karin

På Norrgården sa...

Så mysiga bilder! N:et var riktigt fint, så snyggt att ha som dekoration! Ambiance har så mycket fina grejer, längtar dit jag med! Ha en bra ny vecka! Kram Ida

Marie sa...

Här har vi också haft sol idag, härligt! Jag och barnen var ute och grejade i trädgården efter en hel veckas innevistelse med kräksjukan. Vad roligt att du har hittat dig en bokstav, vet ju att du har velat ha. De är sååå snygga!

Vad roligt att få åka till Stockholm, hoppas ni får det riktigt trevligt!

Ha en bra vecka Mia!
Kramar Marie

Jes/Vita villa vila sa...

Å Mia, vilka härliga saker du visar! Det är så mysigt att kika in här på din underbara blogg! Vad kul med ett besök i Huvudstan :) Shoppa loss rejält vettja ;) Det är du värd! ♥

Önskar dig en jättefin vecka!

Kram Jes ♥

husnummer30 sa...

Vad skoj med lite shopping i Stockholm - hoppas att du hittar en massa fint.

N:et är superfint! Bokstäver kan vara så snyggt som dekoration.

Hoppas helgen varit fin! //Jill.

lottens vita och gröna sa...

hej mia! vilken helg, så underbart kul. vilken bokstav du hittat, smart att köpa mannens bokstav, ibland behöver de smörjas...kram lotten

Beas sa...

Den där bokstaven är jag grymt avundsjuk på... vill också HA. Jag älskar bokstäver och ord och det dyker upp lite här och var här hemma.

Kram Bea

Beas sa...

Den där bokstaven är jag grymt avundsjuk på... vill också HA. Jag älskar bokstäver och ord och det dyker upp lite här och var här hemma.

Kram Bea

Änglahem sa...

Hej IGEN Mia,

Försök nr 2 ikväll att få fram min komm till dig, *surat klart*. Varför blir det alltid när man tycker man fått till komm så bra så...poff..så är den borta?!

Nåja min vän, låter som din helg varit bra, skönt.
Nu en liteeen fråga; Varför N??? säg att du köpte ett M osså!! Det är klart...var kanske lite taktik bakom det hela?....N du läser väl inte det här nu?? BLUNDA! eller ha ett väldigt kort minne!!! pls!!

Är det nu du ska till hufvudstaden?!!
Vad roligt!! när åker du? Sukta runt på Ambiance för mig med, snälla!!

Ha en bra start på veckan!
Kraaamaar
Ulrika (som nu håller tummen)

Änglahem sa...

YEEES!!! det gick vägen!!!

Men du...avslutningsfest...? menas..?

Kram

sommar-rummet sa...

Fin blogg jag hittat. Kram

Tidsmästarinnan sa...

här är alltid lika fint och inspirerande att kika in! Jag gillar verkligen din bokstav också, har stått och krafsat på sådana flera gånger i butiker... de är så härliga.

Ambiance är min absoluta favoritbutik! Grattis till att besöka den :-)
Om du kikar in hos mig så kan du se några vackra saker jag köpt därifrån till badrummet.
Kram!
S.

Radhusdrömmar sa...

Fina bilder!!!

Hoppas att du får det roligt här i storstan.
Ja, Ambiance är ju en så mysig affär. De är ju så gulliga där.

Ha en bra vecka!

Kram Johanna

Villa Nyhem anno 1918 sa...

Så fina bilder du bjuder på mvh Maria

Mamma C sa...

Här har inte solen syns till idag. Men inte heller något regn har det varit. Det fick vi så det räckte igår. Bokstaven var mycket häftig tycker jag. Lika så ljuslyktan
Mamma C

Gry sa...

Så tjusigt med bokstaver i inredningen, alltså. Jag har ingen men har tittat på det några gånger. Coolt!

Har letat efter eucalyptus, men det verkar vara svårt att få tag i ... inte för att göra dig ledsen, men jag har dessutom hört att det är brist på eucalyptus.... vet inte om det stämmer. Måste kolla upp det. Hur blir det med den sen, när den torkat? Doften försvinner nog, men är den fortfarande fin så den kan användas som dekoration? Häftig grej!

Ha en fin start på en ny vecka! Kram Gry

Sea Angels sa...

Brilliant photographs
Lynn xx

MODERN COUNTRY sa...

Jeg stopper aldri av å bli begeistret av ditt aldeles vakre hjem og dine bilder Mia!! For en herlig god stemning på en Søndag :) Kan så godt skjønne din glede, bokstaven er underbar vakker!! Har lett lenge og vel etter likedane, men her er de ikke til å finne. Nei, jeg må komme meg til Skandinavia.
Kan jo nesten kjenne duften av eucalyptuskvisten, mmmm, det lukter godt det..

Ha en herlig uke!
klemmer

Mia sa...

Fin bokstav! Alltid trevligt att gå in på din blogg, jag läser alltid dina inlägg!

Kram Mia

Gry sa...

Glad för att det ger någonting att läsa mina inlägg. Jag vill inte göra någon ledsen, men jag kan tänka mig att du känner sådär för att det jag berättar om rör vid någonting hos dig och i ditt liv. Jag har blivit så otroligt ärlig mot mig själv, och det är inte alltid av det goda- inte till en början i alla fall. Men jag tror att det hjälper i längden.

Det är svårt att vara kvinna idag. Vi strävar efter det goda livet som vi oftast får för oss att vi uppnår genom att vara lyckade. Lyckade är vi (tror vi, och många kanske är det...) när vi har ett bra jobb, en rejäl utbildning, är snygga, har tjusiga kläder, fina barn, barna har också tjusiga kläder, hemmet är vackert inredd och det är alltid välstädat och så fint....suck. Inte undra på att vi kvinnor inte alltid mår så bra som vi önskade att vi gjorde.....

Jag har inte svaren på vad som är rätt eller fel. Själv kan jag bara konstatera att jämställdheten inte alls kommit så långt som den borde, och att jag själv inte lever jämställd- även fast vi försöker ärligt båda två här hemma. Inget ont om min kära goa make :-) Fast det är mera kompliserat än så.

Jag känner att jag när jag överlevde bröstcancern fick en ny chans. Jag fick ett nytt, oskrivet blad, en ny pappersbit att rita om min tillvaro på. Jag tänker inte missa den chansen!!! Ser det som en gåva att få börja om och känna efter vad som betyder något i mitt liv- vad som är äkta och på riktigt. En chans till är generöst, och de allra flesta har bara den ena chansen som vi alla får från början.

Därför är jag glad om jag har något klokt att komma med och att det inspirerar andra (främst kvinnor) att känna efter vad just DU vill och inte vill. Det finns inga måsten och de flesta krav som vi upplever som måsten är egentligen inget annat än våra egna och andras förväntningar som blivit som en tjock kappa....

Kram till dig, min vän! //Gry

Gry sa...

En liten extra kommentar om eucalyptus. Läste i en av interiörbloggarna att det är så, brist alltså. Jag ska forska vidare i detta, men ha för all del inte dåligt samvete! Hur ska man kunna veta allt! Det är inte alls säkert att det stämmer....
Kan dock tänka mig att det har med Koalorna att göra. Jag återkommer!

Kram igen

Anonym sa...

Hej på dej!
Så fina saker du inhandlat.
Fin bokstav och vacker ljuspåse.

Varför avslutningsfest om man få fråga?

Ha en fin måndag!
Kram Bodil.

♥ Pia... sa...

Hejsan lilla blanka...ja nu är det ny vecka..med nya utmaningar..hoppas veckan blir lugn för min del..din blir väl lite mer fart på om du ska till stora staden:)...fina saker... den där bokstaven inte helt fel...ha de så bra..hoppas på nya roliga tips från dej snart...PIA

me and alice sa...

Hej Mia!
Vilken snygg bokstav du köpt. Är också på jakt efter en sån...
Ha det så jättebra i Stockholm.
Soliga Dalakramar från Susanne

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilekn fin rostig bokstav, jag är sugen på en jag med! Galanthus Blomsterhus, vilket spännade namn! Tänk att eucalyptus kan vara så fint... ha det så trevligty i Sthlm, på Berns och på Ambiance! ; ) Mari.

Anonym sa...

beautiful pictures!! I love the little bag with candle, so sweet!!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hejsan!
Vilka underbara ting du shoppat.

Kram Pernillis

Anonym sa...

Fina saker du köpt!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Visst är de fina de där bokstäverna! Jag var på g att köpa en bokstav när jag var i Sthlm i höstas, med då skulle jag fått släpa omkring den resten av dagen...så jag fick avstå, tyvärr!
Kram
Marie

My White Cottage sa...

Så fin bokstav! Vill också ha! :)

Önskar dig en fin vecka!
Kram Jenny

Änglar och lavendel sa...

Vilken fin bokstav!

Finfina saker i förra inlägget också. Älskade urnan! Så fin.

Ha en trevlig dag! Kram Biggan

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

härligt, kom just hem från stockholm....besökte massa underbara butiker, men den missa jag. Får bli nästa gång!!

Fint påskigt o vårigt du har!!

just nu är det 20 grader o sol på vår altan vägg...helt underbart..blir nog lite fika där sen!!

En solig, vårig hälsning !!
Ha en härlig dag!!
♥Kram Millan♥
~~~`*'*´~~~

Sallys hus sa...

Hallå där!

tack min vän för dina ord!
Det värmer att någon tänker på en ibland;)

De där bokstäverna är så himlans fina.....jag står och tittar på dem varje gång jag är på mässan men kan aldrig bestämma mig för om jag ska beställa eller inte......
Vilken fin ljuspåse...fniss......
Eucaluptus är såå jätte fint!
Läste att någon skrev att de ev. börjar bli utrotningshotade.....är det så??
Ha en härlig dag!
Kram Katarina

Lantliga drömmar sa...

Så fint! :-)
Bokstaven var väldigt fin, och ljuspåsen alldeles underbar! :-)

Ha en riktigt bra vecka!
Kram!

Radhusdrömmar sa...

Tack för den snälla kommentaren om mitt sovrum!

Kram Johanna

husnummer30 sa...

Hej igen!

Om du är intresserad finns det nu lite mer info på blomsterlönnar på min blogg.

Ha det bra!! //Jill.

Malin - I min trädgård sa...

Den rostiga bokstaven föll jag för direkt - härlig!

Hopaps det fortsätter soligt för dig, här är det väldigt blåsigt och kallt, men ser man lite lite sol så blir jag ändå glad!

Malin - I min trädgård sa...

Den rostiga bokstaven föll jag för direkt - härlig!

Hopaps det fortsätter soligt för dig, här är det väldigt blåsigt och kallt, men ser man lite lite sol så blir jag ändå glad!

Tankar tar tid sa...

Jättefin bokstav ... skulle kunna tänka mig de som Country bu Mail har i vitt trä ... se "önskelista" på min blogg.
Ringde till Blomsterlandet men de hade inte tagit hem några sådana urnor här ... s..t! tänkte jag ... men ska höra efter på på andra orter härikring.
Kramar
Christina

IKT i min vardag sa...

Fattar inte heller att jag går och suktar efter bokstäver?! Men de är ju onekligen snygga!!
Ja du, helgen var väl skön men gick alldeles för fort. Hann som vanligt bara med hälften av det jag tänkt mig...

Kram på dig!!

bykerstin o. butikblandannat sa...

Tack för besöket! Är så glad att du tittade in, för nu hittade jag ju till dig! Blev stormförtjust i din blogg! Får jag länka till dig??
Vilka vackra bilder du tar! Har du någon speciell kamera? (förutom att du måste vara en otroligt skicklig fotograf! :)
Härligt med eucalyptus, måste leta rätt på några såna kvistar. Antar att floristerna kanske har sånt.. Hm, jo förresten. Måste också bara säga att jag är väldigt förtjust i bloggnamnet Lilla Blanka.. Ha dé! Kramar Stina

Anonym sa...

Så fin den lykten med eucalyptus grenen var! Kjenner nesten lukten helt hit jeg ;-) Ha en koselig uke!

Änglahem sa...

God kväll Mia!

Tittar bara in för att önska dig en trevlig resa!!!

Ha det bäst vännen min!!
Kramelikram
Ulrika

Snäckornas sjö sa...

Hej på dig, Mia!

Varför är man så galen efter rostiga bokstäver?? Jag vill också ha sådana, flera stycken...de är så fina. Tyvärr har jag inte hittat några ännu, men trägen vinner...Fint med eucalyptusen!

Kramar

ChatrinesLiving sa...

Go kveld!:)
Den Stockholm turen høres jo bare helt hærlig ut! Jeg har vært i den byen noen ganger, og den er jo SÅ fin!!
Sjarmerende den N`en din ja! Har ønsket meg bokstav(er) selv, men har ikke finnet noen, mulig man bare må lage det selv;)
En finfin kveld til deg!
Klem fra chatrine:)

Ljuva ro sa...

Så fint det är med bokstäver!!! Underbara bilder!

FO - 2 sa...

Takk for besøk hos meg og koselig kommentar. :)
Er på en liten gjenvisitt. Skal kikke meg litt rundt nå.
Ha ei fin uke! :)

Designe sa...

Det lät ju superkul med avslutningsfest på Berns!:) Ambiance är verkligen en underbar butik, man blir så avslappnad när man kommer in där i lugnet med mysig musik i bakgrunden. När jag var in där blev jag sugen att slå mig ner och bara njuta! :) Vilken fin bokstav och så vackra bilder! Ha en fin vecka! Kram :)

Majas mammelucker sa...

God kväll..
Det är bara jag som tassar omkring på kvällskvisten..tittar och njuter av din fina blogg..mycket fina saker du köpt gillar rostiga bokstäver..Nu är det dags att krypa till kojs..Natti ,natti
Kram Maria

Åsa sa...

Åå va jag gillar sådana där bokstäver, skall köpa ett litet b någongång åt min lilla dotter!
Ha det bra!
Åsa

Anonym sa...

Hej vännen!

Okej, nu hänger jag med om det där med avslutningsfest.

Ja, visst var ugglan fin. Det var ett mäktigt möte.

Ha en fin tisdag!
Kram Bodil.

Lea sa...

Härlig bokstav!!!
Fina bilder visar du som vanligt.
Ha det bra!
/Lea

sabina sa...

Jag hoppas du får ett jättetrevligt besök i Stockholm!

Karna sa...

Skjønner godt du ble overlykkelig av den bokstaven, såååå fin! Tror jeg snart må ta en telefon til min bokstavlevrandør (reklamemann) og spørre etter flere bokstaver. Han lurte fælt sist jeg fikk bokstaver, og lurte på hva jeg skulle med dem...he,he....

Kos deg MASSE i hovedstaden, der SKAL jeg tilbake en vårdag eller sommerdag, det var November da jeg var der sist, og enda var byen vakker, og hva er den ikke da om våren/sommeren!?!?!