onsdag 5 mars 2014

Andas in, andas ut, repetera ~ Inhale, exhale, repeat

Det är verkligen skönt att kunna njuta helt i nuet, tycker jag. Att inte alltid ha tankarna på någon kommande eventuell händelse. Att inte fundera på vad som hänt, inte hänt eller kunde ha varit. Att helt enkelt ha en stund av icke-tänkande. 

Ute på verandan känner jag så. Jag bara sitter där, bland citron- och olivträd. Tittar på nektarinträdets rosa blommor, och känner stillheten. Det är väldigt rofyllt och avstressande, tycker jag. Att inte hela tiden göra något, utan bara vara, helt enkelt.


Nu skall jag ställa mig på yogamattan en stund :-)

Kram
Mia
-

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det är något jag skulle vilja bli bättre på. Jag har svårt att bara sitta och njuta av lugnet. Då måste jag ge mig ut i skogen och sätta mig på en stubbe eller sitta på en brygga med ett fiskespö. Fast då gör jag ju iaf något iaf! Hihi!
Jag tänkte fråga en sak. Jag har precis köpt ett olivträd och är så ambitiös att jag vill driva upp ett eget citronträd. Men jag ser att du har mossa i krukorna. Är det något de trivs med? Eller har du några fiffiga tips till mig hur jag får dem att trivas hemma hos mig?
Tack för en jätte fin blogg! :)
Kram

Frida sa...

Vilken underbar plats att njuta av nuet på :)
Kram Frida

Meta sa...

Det skulle vi göra oftare. För tillfället går jag en kurs om stress och värk där börjar vi med 5 min varje gång att bara vara i nuet där vi sitter. det är rätt avstressande och jag känner mig lugn inombords av det.
ha en fin dag
Kram Meta

Anno 1924 sa...

For en nydelig plass du har der! Det må være deilig å sitte blant blomster, citron- og oliventrær!:) Ønsker deg en fin kveld! Klem

Gabriella sa...

Det låter underbart! Och vilken härlig plats att få bara vara på. Jag försöker bli bättre på att vara i nuet, men det är svårt. När jag promenerar och får röra kroppen och helst vara ute i skog och mark då är det som om axlarna sjunker ner och jag bara är, så härligt att få känna så:)
Kram

AnaCristina sa...

Hajan sa...

Så underbart avstressande det låter. Det tror jag är nyttigt
att Du är så. Alla skall givetvis
göra som de vill. Men det är ju
som Tjuren Ferdinand , sitta under son Korkek och njuta.
Underbart att Du kan det.
Kram från Hajan

Annas skattkammare sa...

Visst är det skönt med sådana platser som helt får en att bara släppa allt och bara vara. Förstår att du trivs på er fina veranda!
Kram Anna

HWIT BLOGG sa...

Andas in..andas ut...var i nuet! Att det kan vara så svårt??! Detta med Yoga dyker upp överallt...måste pröva för jag tror man måste stanna tiden/nuet/stunden ibland och bara vara...
Önskar dig en skön helg med mycket vila och glädje!
Kram Titti

Randi sa...

Jag förstår verkligen att du kan drömma dig långt bort i den här underbara miljön. Ser så mysigt ut! Önskar dig en riktigt skön helg på din mysiga veranda!
Kramis Randi

Hanna sa...

Ha en fin helg!
Hanna

Ett Vitare Hem sa...

Önskar dig en riktigt härlig helg!
Kram/Lena

jedzenie w nocy dostawa sa...

cool !