fredag 29 april 2011

Meditativt målande ~ Peaceful painting

Den senaste tiden har jag tagit det väldigt lugnt, för att hämta nya krafter och få tillbaks min energi som varit försvunnen ett tag.
Någonting som jag tycker är väldigt avkopplande och rofyllt är att dekormåla, så de senaste dagarna har jag tagit små stunder för att måla en text på en kista.
Jag blandade till en mellangrå färg och textade en fransk gatuadress.

Denna kista, tillsammans med en massa andra saker kommer jag ta med nästa lördag när jag åker upp till Hjo, för att vara med på Maries loppis/marknad.

Vi är flera bloggare som ses i Maries härliga trädgård och dukar upp en massa gamla och nya, stora och små, charmiga och unika saker. Vi önskar dig hjärtligt välkommen att vara med på denna härliga dag!

Plats: Skövdevägen 28 i Hjo (klicka för vägbeskrivning via Eniro)
Tid: Lördagen den 7 maj, kl. 11-16

Jag kommer under veckan att visa lite "förhandsglimtar" av några av sakerna som jag kommer att ha med upp till Hjo.
Kram och ha en riktigt fin helg!
Mia
-

tisdag 26 april 2011

Magnolia

Jag älskar magnoliaträd! De enorma, sagolika blommorna tar nästan andan ur en, tycker jag. Jag fick två magnoliaträd förra året, och det ena blommar nu, men är ännu så litet, så jag valde att fota ett träd alldeles i närheten i stället. Det står vid ett slott, som har en liten magnolialund. Jag kom nog precis i sista stund, för en hel del blomblad hade redan börjat falla av och låg på marken.
Kram och ha en fin vecka!
Mia
-

lördag 23 april 2011

Glad Påsk ~ Happy Easter ~ Joyeuses Pâques

Jag önskar er en riktigt Glad Påsk! Hoppas ni kan njuta av det vackra vädret och några lediga dagar.
Idag har jag varit och handlat ett par fina gamla franska skodder. (Tack goa Jenny för butikstipset ) Jag vet inte riktigt var de hamnar, men jag var bara tvungen att köpa dem för de var så fina :)

Idag blev det ägg (förstås, hihi) till lunch, och det var så skönt att vi kunde äta den ute på verandan, som nu är återställd till sitt forna skick igen.
Stor påskkram!
Mia
-

tisdag 19 april 2011

Julros ~ Helleborus

Julrosor är så fina, tycker jag. Just nu finns de att få tag på till ett väldigt bra pris. Denna skall planteras ute vid terassen i helgen, men jag passar på att njuta av den inomhus fram till dess.


Det vackra vädret ser ut att hålla i sig så det betyder att det kan bli en alldeles underbar påskhelg..!
Herr Blanka håller på att återställa efter det stora avloppsproblemet vi hade i vintras. Snart är hålet igenfyllt och trägolvet på verandan lagat, så vi kan sitta där ute på vår favoritplats igen.

Kram
Mia
-

torsdag 14 april 2011

Snart påsk ~ Soon easter

Påsken kommer ovanligt sent i år, men snart är det dags! Jag tycker påskhelgen är väldigt mysig. Ofta är det varmt och skönt väder, så att man kan vara ute och greja i trädgården (i alla fall någon av dagarna). Sedan är det gott med en riktig påskbuffé med en massa olika plockmat. Ibland bakar jag ett påskbröd, med hela ägg (med skal) i kransen.
Affärerna är fulla av färgglatt påskpynt, men som vanligt har jag en ganska diskret färgskala på påskpyntet. Fast en lilavita pensé kunde jag inte motstå, och gula och vita chokladägg (utan marsipan!) från Anthon Berg hör till mina absoluta favoriter! Den söta lilla skålen har jag fått av min goa vän Marie.
Min tallrikshylla i köket har ni sett femti-elva gånger :)
Kram och ha en fin dag!
Mia
-

tisdag 12 april 2011

Middagstips ~ Dinner tip

Ibland får man fundera både en och två gånger på vad man skall laga till middag... så idag tänkte jag ge er ett tips på en rätt som jag tycker är både enkel att tillaga och som alla i familjen tycker om. Baconlindad kycklingfilé, som bryns och läggs i en ugnsform med en krämig sås med smak av vitlök och balsamvinäger.
4 portioner
Ingredienser:
16 tunna skivor kycklingfilé
svartpeppar
8 skivor bacon (dela ett paket mitt itu)
3 dl grädde
0,5 dl vatten
1 msk balsamvinäger
2 msk kyckling- eller kalvfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Lägg en baconskiva ovanpå varje kycklingfilé och rulla ihop till en liten rulle. Fräs rullarna i en stekpanna så att de blir brynta runtom tills kycklingen nästan är klar.
Lägg över rullarna i en ugnssäker form.
Häll grädde, vatten, vinäger, fond och vitlök i stekpannan som du hade till kycklingen, och låt puttra någon minut.
Häll blandningen över rullarna och veva ett par varv med pepparkvarnen över dem.
Stek i mitten av ugnen i ca 15 min.
Servera med fiberpasta, färska sockerärter och en sallad.
Lycka till!
Kram
Mia
-

lördag 9 april 2011

Vilodag ~ Day of rest

Åh vad skönt med lördag..! Det har varit en tuff vecka. Jag har varit på jobbet som vanligt, och när jag kommit hem har jag stupat i säng. Så idag har jag vilat ut ordentligt. Det får bli likadant i morgon.

Vädret har varit alldeles underbart! Jag satt ute i solen någon timma och tittade på medan Herr Blanka jobbade med trädgårdsarbetet. Sedan åkte jag med och köpte ett par rosor som vi kanske kan plantera i morgon.
Amanda plockade in de sista snödropparna, som inte blommat över, och satte i det gamla senapskruset.
Tack för alla fina kommentarer, om ni visste vad de gör mig glad!
Nu skall jag krypa ner i soffan en stund och ta några små chokladbitar, hihi.
Kram och ha en jättefin helg!
Mia
-

måndag 4 april 2011

Tänkvärt ~ Worth considering

Tusen tusen tack för alla varma och omtänksamma kommentarer och mail..! Jag var hos doktorn idag, en klok äldre läkare, som jag pratade med i hela 45 minuter. Han hade goda nyheter och dåliga nyheter till mig. De goda nyheterna var att jag inte hade något fel på vare sig hjärta eller lungor. De dåliga nyheterna var att jag är på gränsen till att "gå in i väggen"... Det onda jag har i bröstet kallas Tietzes syndrom och är en sjukdom som orsakas av inflammation i den delen av revbenen som ligger närmast bröstbenet. Detta uppkommer tydligen när man under en längre tid ignorerat kroppens signaler på att man skall ta det lugnt och i stället fortsatt i samma höga tempo. Läkarens ord fungerade som en varningsklocka för mig och jag kommer att göra allt jag kan för att få mer balans i det jag gör. Sänka kraven och börja våga säga Nej. Stryka allt som inte absolut måste göras. Så hoppas jag att det räcker för att må bra igen...
Idag har jag tagit det väldigt lugnt, och faktiskt redan innan jag var hos läkaren funderade jag med objektiva ögon över hur mitt liv egentligen ser ut. Jag förstår mycket väl att kroppen sa i från! Jobba heltid, tre barn, villa med tusen renoveringsprojekt igång, nätbutik, ideellt arbete i princip varje kväll, ja, och så städning, tvätt, matlagning och allt det vanliga som hör vardagssysslorna till... Idag har jag ägnat mig åt sånt som jag tycker är livsnjutning. Jag har pysslat med olivträden, klippt dem och gjort en krans av de avklippta grenarna. Sedan började jag att dekormåla en provdocka. Sysselsättning som för mig har inneburit återhämtning.
Ta det lugnt och glöm inte att njuta!
Kram
Mia
-

fredag 1 april 2011

Lite vissen ~ Out of balance

Ett kort inlägg bara... för jag mår inte så bra.
"Man skall göra det man vill och inte det man måste", som en klok familjemedlem sa vid 5 års ålder.
Och nog har han lite rätt, min käre son.
Är det verkligen så att man måste en massa..? För mig har det nog blivit lite för mycket av både det jag vill och det jag måste.
I tisdags gick jag hem från jobbet. Jag hade väldigt ont i bröstet och kände mig helt upp och ner. Jag gick och la mig, och nu 72 timmar senare känns det ungefär likadant. Hög puls trots vila, tusen tankar som förvirrat yr runt i skallen på mig, och en brännande smärta i bröstet. Jag har tvingat mig själv att göra ingenting, att låta tankarna studsa tillbaks till där de kom ifrån, och bara försökt att återhämta mig. De saker som jag ändå måste göra, har jag gjort väääldigt lååååångsamt.
Ta hand om er!
Kram
Mia