tisdag 12 april 2011

Middagstips ~ Dinner tip

Ibland får man fundera både en och två gånger på vad man skall laga till middag... så idag tänkte jag ge er ett tips på en rätt som jag tycker är både enkel att tillaga och som alla i familjen tycker om. Baconlindad kycklingfilé, som bryns och läggs i en ugnsform med en krämig sås med smak av vitlök och balsamvinäger.
4 portioner
Ingredienser:
16 tunna skivor kycklingfilé
svartpeppar
8 skivor bacon (dela ett paket mitt itu)
3 dl grädde
0,5 dl vatten
1 msk balsamvinäger
2 msk kyckling- eller kalvfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Lägg en baconskiva ovanpå varje kycklingfilé och rulla ihop till en liten rulle. Fräs rullarna i en stekpanna så att de blir brynta runtom tills kycklingen nästan är klar.
Lägg över rullarna i en ugnssäker form.
Häll grädde, vatten, vinäger, fond och vitlök i stekpannan som du hade till kycklingen, och låt puttra någon minut.
Häll blandningen över rullarna och veva ett par varv med pepparkvarnen över dem.
Stek i mitten av ugnen i ca 15 min.
Servera med fiberpasta, färska sockerärter och en sallad.
Lycka till!
Kram
Mia
-

21 kommentarer:

  1. This recipe sounds so good! I'll have to give it a try. Thanks for the post. Have a great day.
    www.skylarkmanor.com

    SvaraRadera
  2. Vad härligt med ett middagstips!
    Jag älskar kyckling så det ska provas :)
    Tycker ideerna tryter ofta till vardagsmaten.

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  3. Gott som bara den låter det. Så detta ska provas, tack så mycket för tipset.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  4. Hej Mia!
    Tack för tipset, man kan aldrig få för många tips. Att laga mat är kul när man väl har kommit på vad man ska göra. Ibland är jag så less på matproblemen men men det är värdsliga problem. I morgon ska vi på kurs med jobbet och blir det resturang!
    Kram Anna

    ps hoppas du mår bättre.

    SvaraRadera
  5. Mums.. det där måste jag bara komma ihåg... undar bara var jag ska lägga det komihåget:).. men gottigt värre var det..kram..Pia

    SvaraRadera
  6. Tack för receptet, behöver alla nya jag kan få. Sån idétorka...
    Ha en skön kväll¨
    AC

    SvaraRadera
  7. Ja men visst är det gott. Kramar från Maria

    SvaraRadera
  8. Åh tack för tipset ska testa det snart för det lät himla gott!
    Ha en finfin kväll!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  9. Åhh det låter jättegott:)

    Ha en härlig kväll
    Kraam Susanne

    SvaraRadera
  10. Hejsan!

    Åå låter gott, detta får testas, tack för tipset.

    Ha det fint
    Kram

    SvaraRadera
  11. That sounds like a wonderful meal. Thanks for the tips.

    SvaraRadera
  12. Tack för tipset alltid kul med lite nytt....
    ha det så gott
    kram
    sandra

    SvaraRadera
  13. That looks and sounds like a very nice mail. thank you...Nicole

    SvaraRadera
  14. hei.
    mmmm dette så nydelig ut,
    så kjekt med oppskrifter, takk for at du delte,
    ønsker deg en riktig god natt.
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  15. MUMS Mia!
    Baconlindad kycklingfilé blir det lite då och då här hemma, men den där såsen har vi aldrig provat till....låter supersmarrigt! Den får det bli nästa gång...
    Vet du...hon som reserverat saxlampan var hemma hos mig igår och skulle hämta den, men gick hem med en provdocka istället! Hon hade en gräslig beslutsångest, men hade inte råd med båda och då valde hon provdockan. Så nu är det fritt fram på lampan om du fortfarande är intresserad.

    Stor kram
    Sussi

    SvaraRadera
  16. Hej Mia ! Mmmm låter väldigt gott , jag tycker mkt om kycklingfile , rent fint kött . Detta receptet skall jag prova , det är visserligen mest maken som står för matlagningen , men jag kan ju överraska nångon dag .
    Hoppas att allt är väl och att du mår lite bättre !
    Kramar // Susanne ♥

    SvaraRadera
  17. Men åh va gott detta lät!!! Älskar allt, utom bacon , har lite svårt för griskött sista åren men man kan säkert göra detta utan det, det lät så himla gott med såsen och vilka häftiga collage du gör!!!

    Vilka otroliga myrtenträd du har, bor du verkligen i Sverige!!???

    Tjingeling!

    SvaraRadera
  18. Tack för tipset ! Det tas tacksamt emot :)

    Kram
    Anci

    SvaraRadera
  19. Alla idéer och tips för att variera vardagsmenyn är välkomna! Tusen tack! Och krafter till dig som närmar väggen... läste inlägget längre ner och känner så med dig. Ger inge kloka råd för du vet allt redan :) En stor kraftkram och mod att vara ego! Minna :) p.s. tusen tack ännu en gång för den fina kannan - tänker på dig varje dag när jag ser på den!

    SvaraRadera
  20. Sounds yummy! I will tell my husband, ha ha!

    Glad to see you're feeling better, Mia.


    Bisous,

    Sandy @ My Shabby Streamside Studio
    http://myshabbystreamsidestudio.blogspot.com/

    SvaraRadera
  21. Hej gumman!

    Älskar ju allt med kyckling så jag ska definitivt prova receptet (fast det får ju bli utan bacon för min del då, hihi).

    Kram Kram
    Marie

    SvaraRadera