fredag 19 mars 2010

Tegelvägg ~ Brick wall

Så var det fredag igen, härligt! Vi kommer förstås jobba vidare med köket i helgen, men jag kunde ju inte vänta på Herr Blanka, utan började direkt när jag kom hem från jobbet, hihi. Jag knackade ner putsen på den sista lilla väggbiten i köket och fick fram det gamla teglet.
Nu är frågan om vi skall behålla väggen som den är, eller putsa över den. Hmm...
Innan jag såg teglet hade jag redan bestämt mig. Det skulle putsas, inga tvivel om det! Jag var dessutom lite trött på gammalt tegel. Men nu, hmm nja, det är ju ganska fint så här också...

Vad tycker ni? Skall vi behålla en liten väggsnutt med tegel, eller skall vi putsa och vitmåla?
En annan sak... Ni minns kanske att jag skrev att jag kände på mig att det kunde vara pärlspont i kökstaket under de där skivorna som nu sitter där... Härom kvällen var jag så fruktansvärt nyfiken att jag bara var tvungen att ta ner en bit av taket och kolla. Och visst fanns där en vacker pärlspont... *lycka* ... så det kommer bli en annan uppgift i helgen, att ta ner skivorna i taket.
Hoppas ni har lite spännande och roliga saker för er i helgen! Jag skall försöka titta in till er allihop!!!
Kram
Mia
-Y

56 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Behåll. Behåll.

Så himla fint tegel! Jag tycker det blir mer lantligt och levande men det andra förslaget är jag övertygad om att det skulle bli supersnyggt också!

Men vilken lycka att finna gammal pärlspont under skivan, fortsatt lycka till med allt jobb & trevlig helg! Mari.

Huset utanför stan sa...

Grattis till pärlsponten! Jag förstår att du är lycklig! Vi gluttade också lite på skivorna i kökstaket och övenför fanns ett fin ruggigt planktak som snabbt målades vitt:-)

Trots att gamla tegelväggar kan vara jättefina skulle jag nog putsa och måla. Framför allt för att få det rent och slippa dammet. Men det kommer att bli riktigt fint hur ni än gör. Stort lycka till med ert nya kök! Kram

Vintage House sa...

Men Mia vad mycket underbart du har hittat under och i:)
jag har oxå tänkt att knacka fram min tegelvägg och vet ej om jag ska behålla tegel eller bara måla över med vit färg.
Tycket det är snyggt när man behåller tegel för det ger en skön kontrast..
Fantastiskt kul att du hitta ett vackert tak, vilken lycka:)
kram i massor och en mysig jobba helg;)
sandra

Inspiration i vitt sa...

Men vad fint du har hittat där under, sååååå Fransk på nåt sätt, gillar ju lite rufft så där. Jag hade behållt det så men det blir oxå fint med en putsad vägg. Hmmmm ja det var inte lätt det där. Vad kul det är när kökets alla fina detaljer växer fram. Du/ni är ju de rätta personerna att ta fram det gamla och göra det snyggt och till erat eget.
Kramar i massor till dig Mia/Ingela.
Ps jag är en usel bloggare just nu, du vet tiden!! Den är knapp i bland...

Unknown sa...

Åh jösses så vackert!! Behåll!!!! KRAM på dig vännen!

Fru Ekeby sa...

Hejsan svejsan!
Jag skulle nog behålla tegelväggen som den är. Ni kan ju alltid putsa den sen om ni lessnar!
Gammal pärlspont! Underbart!!!
Lycka till! Gå på känslan!
Trevlig helg!

Mamma C sa...

Det är både och lika fint med båda alltså. Tänka sig att det var pärlspont under plattorna. Detta kommer bli värsta fina köket.
Kram mamma C

Kateyed sa...

That is so beautiful!

Suz

lottens vita och gröna sa...

hej du fina!!!
guuuuuuuu vilken vägg, skulle absolut behålla den just så!!!!
ljuvliga nektarinblommor, doftar den med, ohhhh! ert kök ser helt ljuvligt ut och bilden med den lilla kaninen är ju som ett påskkkort med liten påskhare, fniss!!!
varmkram lotten

Villa König sa...

A great photo! The wall is very special, I would keep a little of it. Hugs Yvonne

Conny - Frøken Klara sa...

Hej, ingen tvivl her !!! Den skal da beholdes som den er... Alle kan få en fin pudset væg, men ikke mange har sådan en der. Forestil dig hvordan det ville se ud med en så unik væg i dit fine køkken. Åh min mand og jeg ville dø for sådan en væg altså... Knus

lottens vita och gröna sa...

skulle ju skriva att jag ska ha nosen upp i solen i morrn och sen läsa minnas bok, må väl, du varma!!!
varmkram lotten

Elin | Draumesidene sa...

Hei Mia! Er ikkje så flink å kommentere hos andre for tida, men no måtte eg! NYDELEG vegg! Skulle ønske eg hadde ein slik! :)

Lykke til vidare!
God klem frå Elin :)

Norregård sa...

Hej!!!
Jag skulle behålla åtminstonde en del....Underbart med pärlsponten!!

Ha det bäst!!
Kram Kram Malin

Tulipa sa...

Hej Mia!
Jag tycker att det gamla teglet ska få synas...Det bryter av snyggt, kontraster av något slag är ju alltid fint.

Ha det riktigt bra i helgen med en massa trevligt (och smutsigt..*ler*)köksjobb!

Kram mariette

MJ Ornaments sa...

You make everything look beautiful! Take care, Martha

Rummet för välbefinnande sa...

Oj, oj, oj - vilken lycka Mia! Pärlspont... Ja, lita till din känsla säger jag bara. Hur känns det i magen när du tänker på tegelväggen då? Den är ju himla fin alltså. Gillar det där lite ruffa med tegelväggen faktiskt. Det ger själ på något vis. Men, tänk och känn så ska du se att ni hittar rätt. OM ni ändå känner er osäkra så kan ni ju börja med att behålla tegelväggen för det är ju lättare att putsa den sen än att ångra ATT ni putsade den.
Jösses, nu blev det nästan invecklat här.
Har ju en ganska händelserik helg framför mig jag också och nu ska jag gå och lägga mig så det fort blir imorgon så jag får göra iordning i verkstaden/lokalen. Är jätteglad och spänd..
Ha det fint min vän!
Kram Mia

Made in Persbo...Carina sa...

Å så vackert med tegelväggen! men det är vackert med putsat också....förstår att du står och tvekar.
Grattis till pärlspontfyndet! Anna håller på att riva ner skivor i sin hall uppe och nere och där under har hon också funnit pärlspont. Vilken lycka för er båda!

I helgen nu ska jag förhoppningsvis bli klar med det sista i Ls rum. Han fyller år till veckan och jag har lovat att det ska vara klart till dess. En dörr ska målas en gång till, en rörspis ska målas två gånger till och en tröskel ska skrapas trären. Sen är rummet klart och ska möbleras...men jag har en stor bokhylla som är brun idag och den vill jag hinna måla ett par lager vit färg på också. Hm....synd att det är så lång torktid på linoljefärg.
Idag har jag vart iväg och köpt lite filtar, kuddar och annat till rummet som har de färger L vill ha :) Jättekul...kände mig nästan som i ett förvandlingsprogram på Tv typ Bygglov när jag gick där och valde och tänkte på att få det så fint som möjligt för att han ska trivas.
Har inte visat honom vad jag köpt och det kommer att bli en överraskning för honom på hans födelsedag att se det färdiga rummet.
Det är nog bara hyllan och några korgar till dem som jag inte fått tag i än som inte kommer vara klart till dess. Korgar i rätt färg hoppas jag att hitta på Village i Alingsås nästa gång jag kommer dit :)

Kram och god natt på dig kära vän!
Carina

Bestefars Verksted. sa...

Behold teglveggen......nydelig !!!!

Emmas utsikt sa...

Beåll, helt klart! Och så mysigt med taket!

Jag hoppas den lilla kaninen fick hoppa ut innan golvet las igen. hehe.

Väldigt gulligt!

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Kjempeflott med en slik vegg som skaper liv og litt farge. Her kan du spille både på rød, rosa og grått. Ville nok beholdt den jeg, om den ikke er veldig stor da.
Heldige med taket. Lykke til med oppussing.
en herlig helg til deg:)

vosgesparis sa...

Can't you keep just a litle part unpolished. It might look great with bright white walls

Chrissy...The Apothecary Shop sa...

So simple and stunning.....pure delight!! Hope you are well!

north pal sa...

what ever you do, don't cover it. it looks great with that white wash,but the red brick would also look fabulous. cuz, you could live with the red and later after tyou have lived with it awhile white wash. then you could during the time have both. Bestest,Denise

Anette sa...

Vårt hus är från 1911 och vi har fusk tegel på en vägg i en toalett och det gamla teglet på den andra väggen, vi knackade bort bruket för att få fram det. (ska knäppa kort) Så fint om du frågar mig. Naturligvis ska ni behålla det så. I hallen har vi timmerväggarna framme, de är så vackra (ska knäppa kort) och ger sånt liv åt huset när man kommer in, tyvärr blir det ju lite mörkt. men ack så fint. Vi har även tagit bort en vägg i hallen och för att stötta upp huset tog vi in 2 st träd och satte söm stöttor där så fint (ska knäppa kort). Ni gör alldeles rätt som spar det gamla nu när ni fixar till. Jag tycker att huset i sig blir charmigare när det gamla kommer dram så.
Lycka till. Nu renoverar vi ett hus på gården (det stora huset) där ska det bli andra planer men det kommer i min blogg senare , tar ju tid vet du att renovera.... =)

Kramar @nette

Mitt hvite hus sa...

Behold en del av veggen...så utrolig vakkert..O=)

Lykke til i helgen..

klem Kerdtin

mysiga heestrand sa...

Jag hade nog behållit lite av tegelväggen. Det ser så fint ut. Vilken lycka att hitta en gammalt pärlsponttak oxå. Det kommer att bli superfint alltsammans.
Kram o ha en fin helg
Marita i Heestrand

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå igen i tegelväggen, ha, ha, tack för din rara kommentar mnen "profffsbloggare" är nog att ta i, fast kul att tidningen ville ha mej, men jag är inte den enda , vi är ett 20-30-tal dalabloggare som fått äran att vara med vid premiären, de söker fler bloggare, synd du inte bor i Dalarna, du hade varit given!!

Ha en bra helg vännen! Mari.

Lisas torp sa...

Oj, så ni jobbar och sliter, och säkert blir det fantastiskt fint i slutänden! Tegel eller puts? Ingen aning faktiskt. Jag har varit lite emot tegelväggar om de ser för fina ut och fixade ut, men är den riktig rå och ursprunglig....hm...tja, då blir jag tveksam! Svårt! Gå på känslan - det gör du säkert också!
Fortsatt lycka till med jobbet!
Kram
Lisa

Jessica sa...

Spara! Det blir svårt att ångra sig om du putsar över och det kan bli en snygg brytning mot det vita.
Ha en skön helg Jessica

Fröken Machuna sa...

Svårt att bestämma sig. Det är ju en vacker vägg. Men om du skulle ångra dig när du har målat e det ju lite svårt att få tillbaka. Men lättare att ha kvar väggen som den är och ändra den vid ett senare tillfällle när du tröttnat på tegeln.

Gå på känlsa. Väggen är vacker iaf.

Fröken M

vardagsvitt sa...

Vackert-vackert-vackert!!
Man kan ju alltid måla sen om man ångrar sig!
Men jag tyckte att det var otroligt vackert!
Kram Marith

Marie - Systrarna sa...

Så fin tegelvägg - i alla fall på bilden, som är underbar! Om det inte blir opraktiskt och dammar skulle jag behålla den som den är. Kanske går det att behandla på något sätt? Så att det blir mer "lättskött". Jag har ingen aning, men det finns säkert experter som kan sånt!
Kaninen var ju bara så söt!
Kram/Marie

Monica, blogg Betongkrukan sa...

Hej,
Tänk så spännande det är att renovera ett gammalt hus... rena julaftonskänslan... läckert!

Lycka till!
Hälsningar Monica

Ellen sa...

Hello Mia,

I like the old wall as it is now, beautiful with white wreath.

Hugs and have a nice weekend,
Ellenxxx

Solveig sa...

Jeg hadde nok beholdt denne tegelveggen ja:o) Male kan man jo gjøre senere om man blir lei.... Synes den var nydelig og passer til de fleste farger:o)))
Ha en flott helg.
Klem fra Solveig

Lena sa...

På bilder ser det jättefint ut.

Unknown sa...

Först och främst Grattis till takfyndet!!!
Förstår din lycka!!!

Sen håller jag med de flesta andra behållllllllll!!!!

Hur många har möjligheten att få en äkta gammal läcker tegel vägg i köket????
Det är bara så läckert och om du en dag ångrar dig kan ni väl putsa den då.

Ha den härlig jobbehelg i köket med köket!!!

Kramisar Jeanette

Malin - I min trädgård sa...

Vad kul att ni hittade pärlspont under taket! Precis den lyckan hade vi också när vi renoverade matrummet. I taket satt ful bastupanel, men lossade man på den fanns vacker gammal pärlspont. Lycka!

Hmm... oj jag kan inte råda dig när det gäller väggen. Men tegelväggen släppter inte damm och så då om man skulle spara den? Eller behandlar man den med ngt?

Ha en toppenhelg!

Kram M

nathalie sa...

thanks for you message...that make me a great pleasure.
it"s always so beautiful on your blog...i like

have a nice we

kisses

nath from chinerdslefroid

Änglarnas hus sa...

Hallojsan tjejen!!

du har lyckan med dig i detta projekt! allt går din väg..;) Härligt!!

Jag tycker att du ska spara tegelväggen..och om du tröttnar i framtiden kan du alltid putsa den då!..den var såå fin och "ruffig" ..

ha en fortsatt bra helg!!
Kramis Sanne!

Marie sa...

Hejsan!

Men vad roligt med pärlsponten i taket, stort GRATTIS!

Vad häftigt med den gamla tegelväggen! Sitter det på den väggen ni har rivit ner eller? Jättesvårt att råda när man inte ser det på riktigt och ser helheten liksom, du får lita på magkänslan! Tröttnar man går det ju alltid att putsa den längre fram!

Trevlig lördagskväll!
Kram Marie

Christelle sa...

Magnifique photo pleine de légereté avec cette charmante couronne contre ce vieux mur !

Magdalena sa...

så fiiint..
ja du må beholde en veggbit med tägel...
klem,magny

Snäckskalsdalen. sa...

Jag tycker du skall behålla tegelväggen! Det är så fint!
Lycka att hitta fina bräder i taket!
Trevligt helg
Agneta

Anci sa...

Oj, vad svårt. Jag vill säga både spar och putsa. Går det att göra både och ?? Vad kul att det fanns pärlspont under :D

Kram
Anci

Laila sa...

Her var det mange som mente noe, også jeg: behold veggen og se om du trives med det, så kan du kanskje gjøre noe med den siden.
Veggen er jo vakker.
Ha en fin søndag, klem Laila

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Mia!! Jeg synes den gamle tegelveggen ser kjempe-vakker ut?!! Kanskje du kan beholde en liten del av den i alle fall?! Nesten synd å dekke den til, synes jeg ...

Og så flott at det fantes vakkert panel under platene i taket?! Herlig:) Denne oppussingen går jo på skinner *smiler* Fantastisk!!

Ha en riktig herlig søndag, vennen!! Fortsatt masse lykke til med arbeidet med kjøkkent! Dere er så flinke! Gleder meg til å se flere bilder!

Klem klem
Anette:)

Tigris Predikantan sa...

Att låta en "bit" vara kvar det måste vara charmigt?
:)

Goa sa...

Behåll!! Jisses så spänd ajg er på resultatet! Det kommer att bli UNDERBART..:)))))

Puss och varma kramar till alla...

Janne sa...

Så fantastiks fin blogg du har, her tegner i kjøkken for tiden til vårt nye hus;)

Spennende å se hva dere gjør med deres. Jeg ville nok pusset og malt steinene hvite.

Fin søndag til dere,
Klemmer fra en ny følger

Anonym sa...

Tycker teglet är så vackert! Har inte så stor erfarenhet men skippa putshinken t v. Om inte annat kan det vara läckert med en liten bit kvar av teglet.

Kram Renate

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Jag är tokig i natur material och den där väggen är ju bara såå snygg!!!! Jag säger behåll men valet är ju ditt och jag tror att oavsett hur du väljer så blir det toppen :))
Kram, Nina

Roberta sa...

I say keep it! You could never duplicate that look again. xo

Bettina sa...

Det här bildet var så vackert! Jag tycker inte du skall göra något åt väggen. :)

/Bettina

decomarce sa...

beautiful wreath and nice wall !!