torsdag 23 juli 2009

Hotel Côte d´Azur

Japp, då har man velat klart för denna gången *hihi*. Först var denna gamla diskbänk brun, sedan målade jag den vit..och efter det blev jag missnöjd (att måla över 10 lager halvt avflagad båtlack är ingen höjdare har jag lärt mig...). Jag tog fram stor-slipen och gjorde möbeln helt trären..och igår vitmålade jag den igen. Till sist skrev jag några franska ord på den.

Gillar verkligen zinkbaljan under locket!

Ett par knoppar av New Dawn i två loppisfyndade apoteksglas.

En gammal ärvd silverljusstake, som jag aldrig putsar. Gillar den mörka patinan.

Helfigur. Skåpet ser mindre shabby ut på bilden än vad det faktiskt är.

Idag skall jag och dottern baka bullar, medan mannen och pojkarna är och leker. De skall spela paintball.
I helgen skall jag träffa några riktigt goa bloggvänner. Vi skall höja adrenalinet till max genom att springa runt på en massa loppisar i två hela dagar! Det skall bli så himla kul och jag längtar så!
Kram
Mia

74 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh så kul det låter!!! Loppisshopping i dagarna två låter nästan lite farligt;)

Ljuvlig är ordet för diskbänken i sitt nuvarande utförande!!!

Kram Annica

Märta sa...

Vilket jobb du har lagt ner på din diskbänk. Jag tycker du visar så mycket fint på din blogg. Ditt växthus gör mig riktigt avis, har sagt till gubben att ett växthus är något vi behöver. Ha en rolig helg med alla loppis-besök!
Kram! Märta

Maliva`s verden sa...

Oh så lekkert....hvordan klarer du å skrive så vakkert?er det sjablonger? Har en konkurranse gående..så titt gjerne innom:O)Sommerhilsen fra Maliva

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej hopp!

men du vilket otroligt jobb du lagt ner.så fint blev det dessutom....jaghar en stor diskbänk som står i tv-rummet, den väntar på att få sig en omgång färg.....

Det får bli till hösten.fick en fuskhörnspis av svärföräldrarna oxå som är så där lagom 70 talare med tegeltapet mm.....ska måla den med vit putsfärg så den ser mer murad ut....+ en kabeltrumma som oxå ska bli vit.allt lagom till höstkvällarna.men det börjar ju redan likna höst så knske dags att ta itu med detta nu...hihihiiih.
man kan ju ändå inte vara ute.
huset lär väl aldrig bli färdig målat....

Kul med bloggträff å en massa loppisbesök....avis som tusan.

Ha det bäst.
goaste kramen nilla

Änglarnas hus sa...

Halloj!

Gud va fin den blev...!! helt värt allt jobb du lagt ner.. Har du skrivit för hand oxå?

Lycka till me bullbaket!

Kramis!
/Sanne

Mia sa...

Så fin kommoden blev. Men vilket jobb, måla - slipa - måla.

Jag har precis gjort iordning en liknande kommod, men slutresultatet blev ett annat, ska använda min som vask i badrummet.

Kram Mia

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Jobbet mye med denne, men gu så fin du fikk den til slutt. Og den sinkkassen nedi der er gjør jo hele møblet. Jettefin som dere sier:)

Så fint hus med rosa vegger. Det var helt nydelig, og virkelig noe jeg fikk lyst å gjre med hytta vår. Syns det kan fort bli litt blendende i solen med hvite vegger, så nå er de sorte, men det blir jo veldig mørkt også blir jo veggene så varme i solen at panelen rett og slett grøller seg.

Ha en herlig helg. (litt sånn på forskudd) og god fornøyelse på bloggtregget. Hørtes så kjekt ut, at jeg kjenner jeg ble en smule misunlig her jeg sitter:)

Klem:)

ColonialEast sa...

Vilket läckert skåp! Gillar verkligen hur du har piffat till det. Kram, Petra

Körsbärshöjden sa...

Så fint det blev med handmålad
text.... himla fiffigt...och snyggt!

Lycka till med bullbaket

Loppisrunda med kompisar, kan det
bli bättre..

Kram
Eva

Hanna sa...

Vackert!
Hanna

Blogg by Maliin Stoor sa...

Vilket jobb! men så fint det blev, helt klart värt besväret!


Må gott


Maliin
ps kolla in på min tävling

Mina Lantliga Rum sa...

hej!

åhh..du är så duktig,den blev så fin och du textar så bra!!
du har så stora och fina bilder,hur kan du få bilderna så stora,har du nån speciell mall?

ha en bra dag,kram!!

Les Cotrions sa...

You really made a great work! It's faboulous and rich of atmosphere!!!
Happy week end!
Vale

Lilla Blå sa...

Mycket fint!!

Ha en fin helg.
jag ska till Göteborg i helgen o shoppa och bara vara....

kramar @nette

Hulda sa...

Utrolig flott! Og litt av en jobb du har hatt! Fantastisk fin stemning, jeg likte så godt den mørke lysestaken. Så fin kontrast. Nydelig med skrifta også. Jeg har et kott med hvite skyvedører foran. Har tenkt å skrive en fin tekst på dørene.

vosgesparis sa...

Hiya Mia
Thanks for passing by, The greyish doors you see in my last post (summer stripes) are not shutters but it is a little temple door from India. What you are seeing is the back of the door that I painted myself this greyish white color, as the normal site is all silver plated. This is brought from India years ago.

Normal shutters like the grey ones I have you can find in Holland, most come from French. I have them in this post http://vosgesparis.blogspot.com/2008/07/petit-coin-gris.html#comments

Where Are you going in Holland?
greetings desiree

tatam sa...

Hello, I am a fan of your blog and I just wanted to tell you that this furniture is really great and that I gave this name " Blanche " to my little daughter... I am estonished that you, guys in Scandinavia, like the french words ! See you on your next post, I'll never miss any !

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

hallojsan!!!

Så fin kommoden blev i vit...texten på gjorde ju susen!!!
Mysigt så med bloggträff!
Få se om ni har med lika mycket hem som Lotten hade på sin blogg-loppis-träff...ler fortfarande när jag tänker på deras fullpackade bil!!!;)Ha det så jätte skoj o hälsa;))

jag rensar toa skåp..mindre kul, o stora dottern bakar blåbärs&hallon paj..mums!!

Ha det gott!!!
~~♥ SmultronPussar Millan♥~~

Marie sa...

Hej min vän!

Så otroligt fin diskbänken blev och vilket jobb du har lagt ner! Så vackert med texten och så snyggt du har "shabbat" den.

Här har vi numera vitt köksgolv, ska bara måla ytterligare en vända tidigt imorgon så är det helt klart sen. Skönt!

Vi ses om ca 39 timmar, åh vad kul det ska bli!!!!!!!!!

Största kramen till dig!

Marie

Mamma C sa...

Vilket jobb du gjort, men så vacker den blev. Hoppas ni får det trevligt och att ni hittar en massa fynd.
Kram Mamma C

marita blücher sa...

Hej Mia,
Så glad jag blev att du tittade in hos mig - tusen tack för din rara hälsning ! Vilket jättejobb du lagt ner på din diskbänk, men så blev också resultatet därefter, jättevackert. Hoppas att ni får en riktig toppenhelg och att du hittar lite kul saker på loppisarna ni skall besöka.
Varma sommarkramar/Marita

Stina sa...

Superfint.:-) Kramis

♥ Pia... sa...

Men ajajaj..vad snygg den blev..diskbänken ..väldigt vacker..nästan så att NU skulle jag vilja måla något..bums..men får ge mej till tåls..har lite annat för mej först...Mm ser att du har lite kul framför dej..LOPPIS...härligt ha det såå trevligt ..på turen din..kram..pia

Unknown sa...

Hi Mia! Your pictures are truly amazing - just love your blog!! Have fun with your blog friends:)

T

Lönnen 13 sa...

Vilken fin diskbänk du har målat,snyggt med texten också.
Har tittat runt ett tag,måste säga att du tar fantastiska foton.
Kram Anneli

Änglahem sa...

Hej Mia,

Jo, tack sommaren är toppen hitintills...för tillfället är vi i Stockholm*jaaa...och här sitter jag*fniss*. Kom i söndags och åker hem via Kolmården på lördag. Har bokstavligen snubblat på både butik Sirlig, Ambiance och Kungens lilla piga...har inte ens letat för jag trodde att det var lönlöst.
Så du har hört om Texas du....han är hos "gammelmormor" dvs min mor medans vi är borta och har efter vad jag förstår charmat henne totalt!*tihi*...Joanna längtar sååå efter honom.
Klara tas om hand av en väninna till mig som bor på våran gata, och det klickar tydligen också väldigt bra...Är vi (J o jag) totalt undanspelade här nu tro?*gulp*

Vad FIN din diskbänk blev! Jättecharmig!

Hälsa Anna och Marie i helgen...shoppa "siktigt" nu du*erhmmm*, om det nu går.

Ha det så gott! Hälsa N och barnen.
Kramar, Smulan

Ps. ska hälsa M att du tycker att hans ...nej jag menar MIN bänk*tihi* är fin...Jag tycker att det blev jättebra...har bara kostat oss några gångjärn, allt annat var överblivet "spill".

Malin sa...

Vilket härligt skåp! vart har du fått tag på det? har inte sett nåt liknande förut!

Nilla sa...

Fantastiska bilder, man anar t o m att rosenknopparna doftar!

Ullis/Leva på landet sa...

Blev ju så snyggt, men det blev ju mycket extra jobb eftersom du hade så svårt att bestämma dig:). Låter hur mysigt som helst med loppishelg.

Kramar Ullis

Floralis sa...

Du... den blev kanon fin! Vilket tålamod du verkar ha kvinna! Jag hade nog aldrig orkat slipa den trären... Men det var det värt så med lite extra arbete så blir det även kanon bra resultat!
Ha det gott.
Toodiloo!
/Anneli

vosgesparis sa...

ohh btw my friend Myrna can find you some shutters if you want, I have the grey onces from her. If so I can give you her email adress (then email me , my adress is on my weblog)

MormorRuthsAnn sa...

Hej kära Mia!
Jag såg hos Anna att ni skall runt och loppa er, gud vad jag längtar till att kunna åka iväg så där och bara mysa med goda vänner. Jag skrev till Anna att jag skall till loppisen på Heden, så skall ni dit kan vi väl ev. sluta upp där och säga hej! Ni får ha det så underbart trevligt!!!

Vilken underbar gammal diskbänk du har gjort i ordning, du är sååå himla duktig på att skriva texter, det ser så snyggt ut!!

Varm kram till dig Mia!
Ann

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hallå, kul att du hamnade hos mig! Tänka vad man kan hitta annat på vägen när man letar efter något..:P Vilka fina saker du har! Gillar skarpt din låda och måste säga att efter många om och men så blev till slutändan heltperfekt! Har du handmålat texten med en pensel eller har du använt utav schabloner?

Vad roligt att träffas, chatta å fynda på loppis tillsammans och i två dagar!!

Kram
Elin

Alicia sa...

Bliss...thank you for your artistry.

Anci sa...

Åh, den blev ju så fin ! Jag gillar när du skriver text sådär. Funderar på att gå någon slags skriv/textkurs i höst.

Ha en mysig helg !

Kram

mysiga heestrand sa...

Den blev helt underbart fin din gamla diskbänk. Så mycket jobb du lagt ner. Du skriver så fint också.
Kram Marita i Heestrand

jona sa...

Men Mia, min Mia! Det är fantastiskt vackert! Jisses, alltså jag är impad!
UNDERBART!

Nu får ni ha en kanonhelg mina vänner, jag tänker på er, självklart!

Hälsa alla, lev och lek...

Stor kram och puss, från mig, till er alla...
Kraaaaaaaaam...

MiaMaria sa...

Hejsan Mia!

Blev ju bara så himla snygg.....underbart när man får till det.....
Härliga bilder som alltid...

Bullar är ju gott o passande i detta väder, kanske får göra likadant denna helg....

Må så gott och ha det bäst!
MiaMaria

Hannis sa...

Tack och lov att man inte är ensam om velandet=))
Den är otroligt vacker nu!!

Då önskar jag dig loppislycka i helgen!

Kram Hannis

Ina sa...

Vackert, vackert med texten på lockets insida, bli som en överraskning då man öppnar.:-) Silverljusstaken är jättefin och jag hade inte heller putsat, gillar patinan!
Kram Ina

Vintage sa...

Hej! Poolen och rosorna är från vår tomt.Vår pool är gjuten och kaklad...Min favoritpool är Hanne Lunds,den ser gammaldags ut! Ha det så mysigt med dina bloggvänner.Längtar också till danmark,det får bli en tur snart! Kraam Susanne

Skatan sa...

Men bra jobbat!! Så läckert :) När jag tröttnat på alla mina kommoder vet jag vilken förvandling ett par av dem skall få genomgå :)

Fru Blankas...

Trevlig helg!

Kram,

Anna

Titti sa...

Varför kallar du det diskbänk när det är en kommod ?
Tvättkannan o fatet ska stå under locket.
Pottan inne i skåpet.

Unknown sa...

how lovely you made it...
my compliments...
greetings Kari

Lilla Blanka sa...

Hej Titti!

Jag trodde det var en diskbänk :) Jag såg precis en sån här möbel på en annan blogg och hon kallade det diskbänk, så då trodde jag att det var det helt enkelt.

Mia

Lallis - liv och leverne sa...

NJUTER så vackert vännen!!
KRam Lallis

Viveka i Bläckhornet sa...

Åh vilken höjdare!

så underbart skåpet blev. Lite ovanligt med zink därunder. Snyggt också med texten på.

Jahapp, så ni ska förlusta er på loppisar i helgen. Ser med spänning framemot fynden.

Önskar dig en fin helg

Kram Viveka

Fridas gård sa...

Sååå fin den blev!! Har själv ett liknande skåp, fast i pott-modell som sängbord just nu - brunt. Hade eg fredat den från vita faran (=penseln) men igår kom jag nog på andra tankar...;)!
Hoppas ni får en lyckosam helg på loppisarna!
kram Therese

Lantliga drömmar sa...

Men så vacker den blev! Efter mycket slit och målande har du fått en underbar möbel. Nilla

kristinco sa...

Superbes clichés !

Pilgården-Susanne sa...

Oh helt ljuvlig blev den!!!
Toppen!
Hälsningar Susanne

Butik Drängstugan sa...

Det var en fin kommod!
Vad skicklig du är att texta för hand.
Jag är nyss hemkommen från vår inköpsresa i Belgien och Frankrike och där är kommoder vanligt förekommande .Jag såg flera olika modeller med härliga porslinfat och kannor till men ingen så fin som din.

Cina

Vitt o Vältummat sa...

den är jättefin, din gamla diskbänk och behåll den nu så!:-)
Kul med loppisrunda med likasinnade fast det kan bli problem om man har samma smak:-)
Ha det bra!
Kram/Åsa

Christina - Lantmusen sa...

Åh, vad fin den blev! Allt jobb var verkligen mödan värt! Låter trevligt att gå på loppis.

Malou sa...

vilket underbart arbete du har gjort! verkligen kanonfint! Men hur har du gjort för att få den slitna känslan på diskbänken? Och använder du scabloner? isåfall, varifrån? Kram M

S & E sa...

Fantastiss nydelig ble det. Jeg har så lyst på en slik, men hvor skal den få plass til denne....???
Håper du finner noe fint på loppis. Ha en god helg!

Rummet för välbefinnande sa...

Nu har det varit bloggfattigt ett tag här, men så kikar jag in hos dig och ser att du fixat till din diskbänk! Åhhhh så fin den blev. Hoppas du fått LITE inspiration av min vackra diskbänk som jag köpt av Himlarum. Är så lycklig för den så det pirrar till så där gott i magen på mig när jag står och tittar på den. Hoppas du känner likadant nu *ler*
Kan tro att du haft en toppenhelg också med dina bloggvänner och säkert har ni hittat många skatter.....
Ha det fint!
Kram Mia

Annas Vita Hjärtan sa...

Hej vännen!

Åh så fin den blev!!! Ojojoj så vackert med den texten! Vad du är duktig!

Och vad härligt med en liten bloggträff sen då! Bara lite avis..hihi

Ha det bäst gumman!

Kram Anna

Lantliga drömmar sa...

Hej!

Kikar in här regelbundet, men har blviit så dålig på att lämna en kommentar... Nu kan jag dock inte hålla mig, utan måste bara igen en gång skriva att du fixat till något så fint! :) Vackra bilder om alltid också! ;)

Hoppas du haft roliga dagar med bloggvännerna och fyndat massor! :)

Ha en bra vecka!

Tracie~MyPetiteMaison sa...

Hi Mia,
I love your petit sink. I too am crazy over the zinc inside, this is a beautiful find. Hope you find many goodies at the flea market too. Please let me know what you find!
xo~Tracie

Vita små hjärtan sa...

Å herregud vilka bilder! Finns inte ord så vackra!!!!!!! Du inspirerar mig sååå....
Kram Agnetha

Eliane Zimmermann sa...

I understand six languages but no word from your gorgeous blog - what a pity! your pictures and arrangements are very inspiring, thank you. eliane from Ireland

katarina sa...

Men du himmel o milda maränger så fint!!!!
Jisses vilken vacker möbel.....
mig vill haaaa!!!!
Jag har också en hel hög med saker jag ska skriva texter på...men de får vänta tills jag vet vad det ska stå....
Vilken mysig helg det låter som...en massa loppisar...

Har en ny blogg...klicka på mitt namn så hittar du dit.
Kram Katarina

Nicole sa...

Så fin den blev!! Det lönade sig verligen att sätta ner lite extra jobb på den!
Hoppas att ni fick riktigt sköna loppisdagar också med massor av fynd!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så himla snygg den blev! Ibland kan det ta tid att få det slutresultat man leter efter, men vad gör det när resultatet blir så bra!?!

Hoppas du har en riktigt bra start på veckan!

Unknown sa...

Hej goa Mia!!

Vilken underbar överrasning att springa på er vid havet....Nästa gång gör jag er sällskap till alla loppisar:)

Kram kram Pia

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå Mia, du är ju makalös, gud så fint du målat den och texta på, fantastiskt! Och det vackra arrangemanget inuti den går inte av för hackor heller, skitsnyggt!!! Mari.

Katarina sa...

Go morron :)
Så fin den blev, hur i jisse nammen får du till den vackra texten ??
Härligt med ett par dagar fyllda av mysiga loppisbesök :)

Ha det nu allra bäst
Kram Katarina

helle sa...

Oh, hvilket fint vaskeskab du har, og malingen er du lykkedes med, synes jeg! Det er jeg en klovn til, men øvelse gør jo mester, som man siger.

Tak for din hilsen, jeg blev rigtig glad for den, for nu blev jeg jo også opmærksom på DIN blog.....og den er straks føjet til min blogliste - og mig selv som følger af din fantastiske blog.

Kram fra Helle

Catherine sa...

Lovely captures~and eye candy!!
Love the old wooden box...and the old bottles with the roses in them~so pretty~ stunnin close~up capture of them!! :)
Enjoy the weekend!
Cat

Himlarum sa...

Hej!!!
Så fin diskbänken blev!!! :-)

Många kramar
Ann-Helen

Anonym sa...

Good way of describing, and pleasant article to get facts regarding my presentation topic, which i am going to convey
in school.

Feel free to visit my site ante

Anonym sa...

I drop a comment when I especially enjoy a post on a site
or I have something to add to the conversation.
Usually it's caused by the sincerness communicated in the post I read. And on this post "Hotel Côte d´Azur". I was moved enough to drop a thought :-) I actually do have some questions for you if it's okay.
Could it be only me or do a few of the comments look
like they are coming from brain dead folks? :-P
And, if you are posting on additional social sites, I would like to
follow you. Would you make a list all of your
public pages like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?


Also visit my site visually
My page - Club.prinz.de

Anonym sa...

This page definitely has all the information and facts I needed about this subject and didn't know who to ask.

my web-site ... "Five-Year Plan"