tisdag 6 maj 2008

Mer Danmark - More Denmark

Jag sitter fortfarande med ett rosa skimmer framför ögonen och ett stort smile på läpparna..Danmarksbesöket var underbart och oförglömligt!
Vi brukar oftast åka över till Danmark via Helsingborg-Helsingör trots att vi bor jättenära Göteborg. Allt för att få åka på den underbara gamla Strandvejen mellan Helsingör och Köpenhamn. Jag skulle kunna tänka mig att flytta in i varenda hus på den vägen *hihi*.
..

Jag ställde in GPS:en på en adress strax utanför Helsingborg, närmare bestämt till Citron & Timjan.En ljuvlig trädgårdsbutik ni inte får missa om ni är i närheten av Helsingborg...

Väl över i Danmark ställdes GPS:en om till Trehöjevej 41 i Kr Hyllinge, för det är där den ljuvliga butiken Honning og Flora ligger. Jag var överlycklig för att äntligen få komma dit! Men när vi väl var framme förbyttes lyckan till sorg - Affären var stängd :(
Morloken ställdes GPS:en om till Esbjerg och vi åkte raka vägen dit utan att stanna på vägen ens.
Vi hade sedan några härliga dagar i Esbjerg, vädret var underbart. Solen strålade troget och inte en endaste vindpust visade sig i det annars så blåsiga sydvästjylland.
Sonen var med i en internationell simtävling och lyckades simma till sig ett brons. Mor Blanka var stolt som en tupp!

Vi lyckades hitta flera mysiga inredningsbutiker i området och jag köpte bland annat med mig 5 (!) madonnor, detta är en av dem. Drygt 50 cm hög :)

På bilden syns också min nya fina "pigtittare" (eller vad man skall kalla den) som maken gav mig i födelsedagspresent.
På hemvägen åkte vi in till Honning og Flora igen och DÅ var det öppet *total lycka!!!*
Bilden från förra inlägget kommer därifrån..jag tog massvis av bilder i denna butik som måste vara inredningsbloggarnas himmelrike..så ni kommer få se fler framöver :)

Jag måste varit alldeles exalterad över att det var öppet för jag kunde inte hålla kameran stilla och ta ett första kort ser jag ;)

Det bästa av allt var att jag var helt ensam i butiken och därmed inga "störningsmoment" i sikte :) Jag gick säkert runt och kikade i en timma medan familjen fikade i trädgården...och jag hade lätt kunnat gå en timme till...Ni bara måste besöka detta paradis...!
Fortsättning följer...

Kram
Mia

Hi!
The trip to Denmark was lovely! I found lots of beautiful things, among others: five (!) madonnas. This is one of them about 20 inches tall.
In the photo you can also se a birthdaygift from my hubby, a mirror and two drawers. I don´t know what it´s called in english.
I visited the most beautiful shop I´ve ever seen..it´s called Honning og Flora, and is about an hour drive from Copenhagen. I took a lot of photos in there, I´ll show you soon.
Hug
Mia

59 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Åh vad underbart det låter :) Så fina bolder! Butiken ser underbar ut redan på utsidan!
Gratta sonen till bronset! Vad duktig han var :)
Kram!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Åh vad härligt det låter!! Längtar tills jag får uppleva dessa ställen. I sommar kanske.
5 madonnor!! :D Kul!
Ha det gott!
Kram
nina

Änglahem sa...

Men goa Mia....5!!!! Madonnor!!! Nu blir jag ju avis som bara den här....*dreglar lite lätt* över den på bild...så Vacker!!!

Vad roligt att resan var så lyckad!!

Köpte du något på "Honning & Flora"??? Lämna oss på sträckbänken så här.....inte snällt!!*hihi*....

GRATTA M från lilla mig, jag tycker att han ska vara precis som mor sin...Stolt som en tupp!! Det var ju jättebra gjort!! Speciellt med tanke på omständigheterna under vintern som du säger. Go M, Go M...!!

Vill du höra något roligt Mia?...
Jag ska försöka komma isäng här strax....*fniss* J A G!! komma isäng i tid!! Men under händer ju än....eller?! Behöver en god natts sömn....det där med skönhetssömnen eller nåt*pannan i djupa veck*. Jaa....på tal om skönhet*fniss* jag skulle ju fixa ett leende kort på Änglahemsmor...

Nähä....nu får jag sluta tjöta så förtvivlat mycket....det var ju det där med sänggåendet....

God Natt goa vännen!!
Kramar/Ulrika

Marie sa...

Grattis till sonen, förstår om du var stolt!

Sen vill jag bara säga att jag blir lycklig bara av att se bilden från Honning & Flora, visst är det ett fantastiskt ställe!!!!!!!! Gissa vem som ska dit till helgen?

5 Madonnor!!!!!! Ser fram emot att få se dem allihopa! Har du fyllt år? Grattis Mia! Vilken fin pigtittare du fick och vilken söt trådrulle med spets, hihi.

Ha en härlig onsdag!
Kramar Marie

Ps. Jag skulle också kunna tänka mig att flytta in i varenda hus på Strandvejen. Vi är nog lika danmarkstokiga båda två, hihi.

Jenny Oak Fae sa...

Hmmm...MÅSTE dit!!! Eftersom jag bor i Skåne, så är det ju nära dit!

Fina bilder : )

Kram, Jenny

<3

Lantliga drömmar sa...

Oj så underbart det låter! Vilken härlig resa ni haft! Och grattis till sonens medalj! :-)
Hela 5 madonnor fick du med dig hem?! Jag som ännu inte hittat en enda hrä i vårt samhälle... :-) Nå, en dag blir det väl min tur också!
Underbart fin var den du visade!

Ha det gott, och tusen tack för din snälla kommentar i min lbogg! Jag blev så glad! .-)

Kram!

Hannis sa...

Men Åh vilken lycka för sonen!
Förstår att du är stolt!!

Och vilken shopping!!
Madonnan(en av dom 5...=)är så vacker!

Låter som att ni hade en härlig resa, skönt för er.
Sånt förgyller vardagen med besked=))

Må väl//Kram Hannis

Jes/Vita villa vila sa...

Å vilken urmysig resa!!! Danmark är verkligen fantastiskt ♥ Härliga bilder vännen!!!

Kram/Jes

Mamma C sa...

Det låter så mysigt allt du berättar. Spännade att få se mer bilder och höra mera.
Kram mamma c

Jenny Oak Fae sa...

Attans att den butiken är till salu, för så lär jag inte hinna dit..!

Detta hittade jag på Internet:

Little Twin Stars (1974)

The Little Twin Stars (Kiki and Lala) are sweet children who love to play together. They were born on Christmas Eve on the Compassion Planet in the Dream Galaxy. Their father is an inventor and their mother is a poet. They spend their days playing with the sun, moon, stars, clouds and fairies. Kiki loves to draw stars and explore the galaxy. Lala loves to write poetry like her mother, and make soups!

SÅ gulligt : )

Det är Sanrio som skapat dem också, precis som Hello Kitty, de kom också 1974!

Sara sa...

Hejsan

Vilken mysig resa ni haft och grattis till sonen. Får se om vi tar en tur till Danmark i sommar, då ska jag komma ihåg dina tips!
Kram Sara

White Season sa...

Ska bli jätte kul att få se om du fick med dig något fint... Jaa Danmark är ju bara helt underbart, får bli en sväng dit i sommar... Kram och tack för härlig läsning och massa bra tips, Malin

lottens vita och gröna sa...

åh mia så härligt du haft det, får lite gåshud faktiskt, vill me! 5 madonnor, vilken lycka, vill se allt! varmkram lotten

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj, oj det var otroligt nog att du lyckades stå så stilla att inte fotot blev suddigt, du behärskade dig bra Mia! : ) Vilken lycka, vilken trip vilket ställe! Himmel så mycket fint de verkar ha där, man får fradga runt mungiporna:) Tack för att du fotade och tog oss med och fem madonnor, det var inte illa, jag måste kolla in detta ställe ni bodde på.. va kul för killen med brons i simtävlingen, bra jobbat, hälsa honom det! Det där Timjanstället utanför Helsingborg verkar helt gudomligt med, så sugen jag bir på att åka söderut nu... Tack för all hjälp Mia så länge, vi hörs! Mari.

Smycka dig sa...

Oh vilken resa och jag älskar butikens utseende utifrån to m.

Madonnan var underbart fin men pigtittaren var otrolig och annorlunda..såååå kul ni verkar ha haft det;D

Ifjol så var vi till malmö och jag ville så gärna över till Danmark men maken var så stressad över att vara 160mil hemifrån så inte tror du att han ville köra ännu längre bort inte=(

Nästa gång kanske jag kan ta över ratten och styra dit jag vill!!!

Ha det bäst
kram
Lotta

Nygammalt sa...

Vad trevligt ni har haft det! Vill också åka dit och hitta fina saker... tack för att du visar oss.

Grattis till din duktiga son också.
Kram!

vosgesparis sa...

Sounds you had a beautiful time, I like your birthday present! Also some beautiful shops you are showing us ;) I am gonna check out the links. Will be back to see your most fabvorite shop then ;)

Anonym sa...

Åh vilka härliga Danmarksbilder du visar.
Jag brukar oxå köra den sStrandvejen och säga till gubben "kör inte såå fort" för man vill ju hinna kolla in alla hus....
Han brukar sucka och säga "det är faktiskt inte 30 väg här" sedan brukar vi ha en orm av bilar efter oss.
Men vad gör man, det är ju inte alltför ofta man är där och då vill man ju titta......
Du får gärna visa fler bilder från din resa, man blir såå inspirerad
Ha det gott
Kram Lena

My Lovely Things sa...

Godmorgon vännen!!

Åh vad det låter mysigt..vilka härliga dagar ni haft...

så mysiga affärer ni vart i..

jag ska ju till en liten by på strandvägen..min Mans moster bor så otroligt vackert vid vattnet..Vet inte om det blir några affärer..men sol..grillning..promenader..ro och lugn blir detiallafall.och det är härligt..
Var ligger citron och timjan..

Så fin madonna tänk att du fick med dig 5...
ha det så gott..
kram anna

Karin i Villa Grå sa...

GRATTIS till dig som har fyllt år (23, var det va?) och till sonen som tog brons (det är riktigt coolt, jag förstår fullt ut att du är stolt)! Vad känner sonen för bronset, visst måste väl han själv också vara jättenöjd? Det gör så gott för själen när ens barn ger sig i kast med riktiga utmaningar och det går bra för dem!

Aha, det är så man gör! Man knappar in butikernas adresser i gps:en och sedan är det bara att tuta och köra :-) "Om 200 meter... sväng vänster" ja... Smart! Vi använder vår gps löjligt sällan (maken skulle bestämt hävda att det beror på hans förträffliga lokalsinne).

Jag tänkte faktiskt på DIG när jag gjorde en lista på beställningar från en leverantör. Vi får hem madonnor nämligen :-) "Vad skulle Lilla Blanka välja?", typ ;-)

Må så gott nu!

Kram, Karin

LOPPISLIV sa...

God morgon Mia! Ooohhh en sån dröm att få besöka Honning o Flora....de är en av mina största inspiratörer...helt klart...kan inte se mig mätt på deras bilder...lyllo dig....dit måste jag nog ta en tur i sommar....ser ljuvligt ut...vill se mera..*fniss*.....Din pigtittare är ljuvlig...hälsa grattis till sonen som är en sån duktig simmare...kramis Paula

LOPPISLIV sa...

bara jag igen...glömde ju...madonnan är såååååå fin....5st...oj (svårt att välja?? ) :-) //Paula

Solsjö - Under en vind sa...

Hej vännen!!!

Hoppas att allt är bra med dig! Äntligen hinner jag med att kika runt lite...tar några i taget då ett tillfälle ges....Det är våren och det vanliga livet som kallar! fniss.....

Vilken mysig tripp ni har gjort! Låter verkligen helt underbart! Så mysiga butiker och så fina saker! Förstår att du tassar på små rosa moln! jag brukar känna likadant efter besök i butiker som man gärna vill besöka.....fånigt lycklig...hi i.....

Ha en mysig dag! Kram!

Kol och Rosors sa...

"Strandvejen" är underbar att åka... & så vackra bilder du visar & tack för tipsen...Ska åka till Malmö i helgen...

Ha det så gott & en härlig vecka!
Kram L-Lott

Anonym sa...

Ja, hur underbart har inte du haft det?
Det verkar vara så fint i Danmark....har aldrig varit där, bara nästan.....var vid bron som går över dit men vi hade ingen ork till att fara dit **** hur slö får man vara? Ångrar mig så mycket nu, (detta hände för flera år sedan)

Kram Pernilla

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Nej men du får ju inte sluta där!!!
Nu är jag ju så nyfiken så jag spricker! Nu blev jag jättesugen på att åka dit nu när vi ska till Danmark i helgen...Undrar om dom har öppet då? Om vi hinner med det också... är det långt dit?
Visst är det en vacker väg Strandvejen, och jag håller med dej, jag skulle nog också kunna bo i varje hus jag ser där...
Återkom snart med meeer...
Kram
Marie

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så glömde jag ju säga att så duktig han var din son! Förstår att du är stolt! Med all rätta!
Kram
Marie

Liza i pepparkakshuset sa...

Ser helt underbart ut. har själv aldrig varit i Danmark men känner mer och mer att de börjar bli ett måste att komma dit.

Kram Liza

Tidsmästarinnan sa...

ååå vad kul att få se!! Tack för att du visar bilder!

jag förstår verkligen din lycka - en hel timme i lugn och ro, i PARADISET :-)

Nu måste jag kika på ditt tidigare inlägg som jag missat...

Kram på dig!
S

Radhusdrömmar sa...

Åh vad fina bilder. Är jätteavis, vill också dit!

Synd att det inte finns någon sådan butik här i Stockholmstrakten.

Ha det gott!

Kram Johanna

Lindesnäs-Annika sa...

Hej,
vilken underbar resa. Jag förstår om du fick med dig 5 madonnor hem....
Jag ser fram emot alla dom andra bilderna!!

Kram
Annika

MiaMaria sa...

Men vilken lycka...dit skulle man åka. Ska bli kul att få se lite bilder sedan....

HA nu det så gott i solen!
MiaMaria

hemtrevnad marie sa...

Så duktig sonen var!!!!
Vilken affär!!!
Några timmar där är nog aldrig fel!!!
Pigtittaren var ju ljuvlig!!
Kramis

Annie - Annalunda sa...

Så fina saker och vilken underbar affär! Låter jättehärligt med en sådan resa!

Kram Annie

n o r d i n g å r d e n sa...

..jag har frångått mina principer i dag och har valt att sända en utmärkelse vidare, till bla dig! Ursäkta, men det hamnade i sidan bredvid mitt utedass: ) Mari.

Ele sa...

It's always a great pleasure for me, to visit your lovely blog...
Greetings from Gabriele Germany

Designe sa...

Oj, så mycket fint och va kul med resa till danmark!..Så fin bilden var med krukan med strutar och madonna oxå! Kram :)

~~*Pennyshouse*~~ sa...

ååå jag kan inte titta mig mätt på alla underbara bilder.ÄLSKAR DANMARK !!!

Skulle kunna flytta dit!

Det får väl bli när ungarna är utflugna...hihihi..

strandvejen är underbar.Tror inte det finns nån finare väg.

kram Pernilla

cicci sa...

Åh vad jag blir avundsjuk, vill oxå åka dit. Längtar tills jag och Jeanette börjar planera höstens bloggresa känns som det är ett givet ställe att besöka!
kram cicci

Anna sa...

Åh så kul det låter med Danmarksbesök! Dit skulle jag mer än gärna vilja åka!

Va har du köpt 5 st madonnor! Det var inte dåligt:) Den du visar är ju helt underbart vacker!

Jag måste fråga: har du tillverkat de vackra strutarna själv i det tidigare inlägget? De är superfina! Och urnan de ligger i får jag gåshud av - så vacker! Och bilden är naturligtvis underbar den med:)

Ha en skön eftermiddag!
Kram
:)Anna

Anonym sa...

Så härligt det låter! Jag förstår precis vad du menar när man är så exalterad att alla bilder man försöker ta blir skakiga och hemska! haha Det har man varit med om många gånger! :)
kram!!

Anonym sa...

This is superb! what chance you have seen so beautiful things, I cracks on madonnes!
A soon
Corinne

Helena Sjögren sa...

Vilken härlig tripp ni haft. Kul att det gick så bra för sonen. En tredje plats inte illa. Ser fram emot fler vackra bilder från Danmark. Ha det gott Kram kram

Karin i Villa Grå sa...

God afton mitt lilla madonnafreak! :-)

Nope, nu är det ingen hemlid längre att det är butik på gång. Det enda jag nojar för är butiken här hemma på gården... Jag menar, då har vi noll anonymitet :-O Å andra sidan, varför är jag så paranoid? *undrar*

Japp, vi åker söderut i sommar! Om vi tar en jätteomväg kan vi dyka upp i dina hemtrakter ;-) Det vore så kul!

Kanske tar jag med mig leverantörernas kataloger på samma gång så kan vi sitta och dregla sönder sidorna, ha ha!

Kram!

Karin

Karin i Villa Grå sa...

hemlis, inte hemlid *rättar mig själv*

Fast det behövs ingen rättning, du har huvudet på skaft och förrstår presis va ja mennar endå ;-)

Ann-Catrin sa...

Hej vännen!
Blir alldeles pirrig i kroppen av dina bilder..vlka underbara butiker. underbara ting på varje bild!!

kan förstå du kunnat gå där i timtal..och 5 madónnor.. så vackra de var de du visade!!

Visa mer visa mer!!!

Kram kram A-C

Henrikohelen sa...

Jag blir så avundsjuk...jag har väldigt långt ner till Danmark, så det krävs lite planering och tid när man ska iväg. Jag ska memorera dina tips tills vi kommer iväg.
Kram
Helen

Mjuka sa...

Låter underbart Mia. jag är född och uppvuxen i Helsingborg så citron och timjan känner jag till. Längtar också till Helsingör och till det stora blomsterhavet där på torget.
kramar Malin

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men vilken underbar resa. Ja jag förstår att det är ditt paradis!Och så underbart att få gå själv och strosa utan störningsmoment!!!

Kram Anita

Hulda sa...

Så stilig det var med de dørene på det første bildet. Kan tenke meg det må ha vært en opplevelse å besøke disse stedene, og de flotte butikkene!!

ps ser inne hos Guldkant på Livet at du har fått awarden jeg har laget. :)

Kannor och karaffer sa...

Hej vännen, Så mycket fint du visar. Vi ska ner till skåne i sommar så dina besöktips kommer väldigt lägligt....citron & Timjan har jag missat fast vi är i H-borg ett par ggr per år.

Är nyfiken på dina fynd???

Och ser fram emot fler bilder.

Var rädd om dig!
Kram ANN

ColonialEast sa...

Låter som en underbar tripp! Tack för tipsen på inredningsbutiker. Ska lägga på minnet! KRAM!!

inga Heiddal sa...

OOHH... Va härliga bilder du visar hos din blogsida.. Ha en trävlig torsdag... Kram från Island.. INGA

Anonym sa...

Hello mia,
I've been once in Danmark and for few hours only, in Arrhus. I've bought there wonderful things...So, I can't wait to see more of your trip! Your "mirror and two drawers" is a pure beauty. Happy Birthday (may be I'm late, sorry). Hugs. Anne.

Anonym sa...

You must have been so happy to shop around in Denmark. I would have loved to go to Honning&Flora.
How sweet your husband is to give these beautiful birthday gifts !
Greetings, Janneke

Unknown sa...

Vilken härlig tripp!

Trot om du vill men jag har trots närheten till Honning och Flora aldrig varit där. Sant!!!! Nu till sommaren får jag väl äntligen åka till detta paradis som jag läste om redan för 10 års sen i en Dansk tidning.
Du måste visa dina andra madonnor också.
Så fin present du fått av maken, den är bara kanon läcker. Annorlunda.
Njut av alla dina fynd och all inspiration. I helgen får vi sommar
Kramisar Jeanette

Tracie~MyPetiteMaison sa...

Oh Mia,
Five Madonna's? You lucky lady, the shop looks so cute and inviting calling people in to shop!
~Tracie

Unknown sa...

Oh, to go to Denmark. What lovely finds you found. I hope you enjoy all of them.

Rumour has it sa...

Hi Mia, I haven't been around for a long time (too much work in our house) and so there are many posts to read here for me! Some time ago I read an article about Honning & Flora in a German home-decorating magazine. Lovely pictures and great shop indeed. I like the mirror your husband gave to you. It has a very nice shape. In fact, this 'Madonna' isn't one. It's a statue of a saint (a religious woman). The Holy Virgin-statues (Mary/Madonna) never have a cross in their hands! You also can see it on the clothes this 'statue' is wearing. It's a religious habit which still is worn by nuns or monks. But nevertheless this statue is beautiful and gives honour to God! :D