tisdag 6 november 2007

Vitt, vitt eller vitt...?

Jaha, då är det behandlat och godkänt, klubbat och klart, enhälligt beslutat av familjen..Vardagsrummets väggar skall bli vita! Husets enda icke-vitfärgade väggar skall få sig en omgång av den älskade färgen:)
Men vilken vit skall man välja då? Det finns en uppsjö av vita nyanser. Jag hämtade en massa färgprover i färgaffären. Se bara vilket dilemma jag står inför ;)


Foto: Lilla Blanka

Nej, här krävs det lite inspiration! Jag hittade följande vackra vita rum från http://www.countryliving.com/





TACK för alla vänliga ord om mitt förra inlägg..! Jag blir sååå glad över att ni gillade mitt trådhjärta och moss-ljus-arrangemanget :) Tack snälla!

28 kommentarer:

Wickans värld sa...

Verkar finnas lika många nyanser vitt som eskimåerna har ord för olika sorters snö!!

Gillar oxå ditt "pyssel"!

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket underbart hem du hämtar inspirationen från...blir alldeles sjuk av dessa bilder....vill ha vill ha.....Må gott, kram!

Anonym sa...

Jo du, vitt är en riktigt svår färg. Jag har en nyans hemma som heter grädde, den är vit utan att kännas steril.

Tingeltangel sa...

Vilka vackra bilder att inspireras av. Förstår ditt dilemma i val av nyans. Du verkar ju ha hittat en hel del olika att välja mellan.

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Ja vitt är inte lätt.Man tycker det ser vitt ut men så har det en helt annan nyans när man ser det ihop med annat vitt.
det blir säkert fint hur det än blir.
kram Pernilla

Ljuva ro sa...

Men du, vilket underbart hem, så vackra bilder!!! 0502-Y el S-0502-Y om man vill ha den lite gulare är jättefina vita nyanser!

Dorthe ♥ sa...

Jaa du det är INTE enkelt..
Ljuvliga bilder är det iaf.
Kram
Dorthe

Tidsmästarinnan sa...

oj vilka härliga bilder. Grattis till klubbningen av vitmålningen! :-) Jag har just fått igenom ett förslag om ett vitmålat matsalsbord hemma, måste bara hitta rätt objekt nu...
Känns bra!
många glada hälsningar
S.

sabina sa...

Svårt val faktiskt! Men du hittar säkert den rätta för ert hem! :) Va mycket fint pyssel du gjort! De rufsiga hjärtanen är underbara! Jag gillar också mossan, ljusen och zinken! Måste nog ut i skogen efter mossa jag med! Ha de bra!

Anonym sa...

vilka härliga bilder du visar här...en stor värld det där med färg...jag har jobbat som nyanserare av färg...jättekul, men kan vara svårt att se på prov...köp en provburk och måla på väggen..då ser man lättare hur det kommer att bli..sen beror det på vad du möblerar med för möbler...är de vita eller har färg...osv...jaja lycka till med färgvalet..blír kul att se sen..kram M" Hjärtan på tråd

faster atta sa...

Du, det finns en jättefin vit nyans som heter "stockholmsvitt"...

Vad du än väljer så kommer det ju att bli vitt och fräscht...tihi....

kram

Skatan sa...

Jädran vilka härliga bilder...har du valt än? Tänk att vitt inte bara är vitt utan 150 varianter därav...ja du, lycka till önskar jag!

Designe sa...

Vilka vackra vita bilder du visar!..och jaa, det finns verkligen många olika vita färger konstigt nog :)..beror väl på hur mycket ljus som ligger på oxå! Så här till jul så blir jag så sugen på mer vita rum oxå för julpyntet är så fint till vitt!

Marie sa...

Ja att välja "rätt" vit färg är inte det enklaste! Vackra inspirerande bilder du visar.

Kram Marie

Goa sa...

Tänka att vitt är så vidunderligt vackert i alla dess färger..:)
Härligt!
Och tack du rara för din underbara kommentar om mitt badrum...jag bugar!
Kram på dig och ha en toppen torsdag!
Goa

Linda sa...

häftigt att vi inhandlat samma hängare=) men visst har Indiska mycket fint!
ha det gott
/Linda

Ann-Sofie sa...

Hej! Jag stod inför samma problem för några dagar sedan. Vill bara tipsa om färgen jag valde: Beckers Pärlemor. Jag är supernöjd. Det är ljust och man uppfattar väggarna som vita men när man sätter något riktigt vitt emot ser man att det är en väldigt varm och lite beigetonad vit. Blev precis som jag ville ha det.

Lycka till!

Och välkommen till min alldeles nya blogg "Ombonat hemma": http://ombonathemma1.blogspot.com/

/Ann-Sofie :o)

H ennA sa...

Kan tänka mig att det inte är lätt att välja färg..det finns ju så många olika nyanser. Mysiga bilder :-)

Må så gott!

kramis

Sophie sa...

Vilka fina bilder!
Hemma har jag målat ett rum med vanlig vit matt takfärg och jag blev ganska nöjd med resultatet. Det är ju lite billigare.
Men om man ska måla om vardagsrummet vill man nog kosta på det lite mer, så man får en fin nyans.
Lycka till!

My White Cottage sa...

Ja, det finns verkligen en uppsjö med vita färger och det är inte lätt att välja! Vi har målat med råvit (0500), men den är i det närmaste kritvit så vill man ha en varmare ton ska man inte välja den. Både vårt tv-/gästrum och grabbarnas rum är målade i den färger. Titta in hos mig får du se! Jag tycker inte det är kallt eller sterilt men det är ju vad jag tycker! ;)
Ha en skön helg! Kramar från Jenny

Anonym sa...

Tack för besöket i min blogg! Vilka vackra bilder du visar!

Engsroom sa...

WOW vilka bilder du hittat på vem skulle inte vilja ha det så där, vilket fint hus som står uppe på skåpet. Lycka till med beslutet.
Ella

Jessan sa...

Ja man tror att vitt är vitt, tills man står i affären och ser ut som ett frågetecken.
Jag älskar kritvitt men också gräddvit. Den gräddvita får sån underbar lyster i kvällssolen...Ha en fin kväll! kramar Jessan

Anonym sa...

Åh, vad roligt att ni ska måla om i vardagsrummet. Och jag är helt övertygad om att det kommer bli jätte fint med vitt där.

Men precis som du skriver så finns det ju inte bara en vit färg - utan massor att välja på och det är ju inte lätt att välja. Du kommer säkert hitta en fin nyans.

Vilka jätte härliga inspirations bilder du hade från Countryliving... helt underbart ljuvliga. Finns ju hur mycket som helst på dom bilderna som man själv skulle vilja ha - ja allt för att vara exakt !

Ha en trevlig kväll !

Kram Kram
Carina

Kajsa sa...

Tur att det finns färg, men då menar jag HÅRfärg, för jag blir alldeles gråhårig av sådana här beslut.. Vilket dilemma! Blir säkert jättefint ändå när det väl är beslutat och målat. Lycka till!
Kram
Kajsa

GårdsLyktan sa...

Åh, vilken fin blogg du har. Väldigt trevlig som jag gärna besöker igen.
Må så gott!
Sabina

Brunkullan sa...

Aaaaa...vilka vackra bilder!!! Varför ser det inte ut så hos mig..!?

Vitt är ju inte alltid vitt!! Svårt tycker jag med. Men jag tog Stockholmsvitt i sovrummet i stugan, men i övriga husets rum ska vi ha råvitt (inga brytningar utan den rena vita färgen).
Köp provburkar och testa:-)

Susanne

Amoroso sa...

Tack för dessa vackra bilder! Härlig blogg du har!