söndag 29 mars 2015

Växthusmys ~ Greenhouse coziness

Idag har det varit regnigt och soligt om vartannat, och eftersom det varit så ljust så tycker jag att det varit en alldeles underbar dag!

Jag har målat en gammal romantisk soffa som skall stå i dotterns nyrenoverade rum, och så har jag fixat och donat i växthuset. En riktigt mysig dag med andra ord. 


Lakan från Beach House Company


Ha en riktigt fin söndagskväll!
Kram
Mia
-

söndag 22 mars 2015

Vårljus ~ Spring light

Jag tycker det är så underbart nu när ljuset kommit tillbaka..! Jag känner hur energin fylls på i hela kroppen, och lusten att fixa och dona med nya projekt ökar för varje vecka :-)

Idag har Herr Blanka målat i dotterns rum, och jag har mest flyttat runt saker och sprungit runt och städat.

Jag har även börjat att röja och rensa ut här hemma. Första helgen i maj åker jag till Marie på loppis igen, så förhoppningsvis hittar mina gamla prylar nya hem.  


Tusen tack för att ni tittar in här, och för era fina hälsningar! Jag är så glad för att ni tar er tid och skriva, även om jag är jättedålig på att svara tillbaka.

Nä, nu skall jag fortsätta med städningen!
Kram och ha en fortsatt fin söndag!
Mia
-

lördag 14 mars 2015

Rosa ranunkler ~ Pink ranunculus

Det känns verkligen som våren är här nu. Solen värmer, fåglarna sjunger och överallt knoppas det!

När våren väl kommit går det väldigt fort, tycker jag. Redan börjar snödropparna blomma över, och så är det dags för nästa vårtecken.

Jag är inte någon "rosa" människa, men de senaste veckorna har jag fått dille på just rosa. 


Vid te-hörnan i köket står några blekrosa ranukler och jag blir glad bara jag ser dem :)

Han en riktigt fin helg!
Kram
Mia
-

måndag 9 mars 2015

Paris - New York

Jag har alltid gillat kartor! Jag har hellre med en kartbok i sängen som kvällslektyr än en roman.

De senaste månaderna har jag varit på jakt efter en gammal fin karta över Paris eller New York, så jag blev jätteglad när båda dessa helt plötsligt dök upp i en webshop som säljer tavlor online. 

Kartorna kommer ifrån Desenio, som säljer posters till bra priser. De har ett brett utbud, alltifrån svartvita texttavlor till konstmotiv. De två jag fastnade för kostade 199:- resp 249:- och är 50x50 cm resp 50x70 cm. Riktigt bra pris, tycker jag.

Än så länge har bara New York postern kommit upp på väggen. Den hamnade ovanför den gamla danska kommoden i vardagsrummet.


Jag gillar det gamla stuket på trycket och att pappret är matt och obestruket. Det ger en exklusiv känsla.


Så här ser Pariskartan ut, och den skall nog få komma upp bredvid mitt skrivbord, så att jag kan titta till på den och drömma mig bort till en mysiga gränd i Montmartre. 

Jag gissar att min reslust inte direkt kommer att minska av de nya tavlorna, hihi. Lusten att boka en långhelg till Paris är överhängande stor. Någon som vill följa med? :-)

Kram och ha en jättefin kväll!
Mia
-

lördag 7 mars 2015

Röda tulpaner ~ Red tulips

Tulpaner tröttnar jag nog aldrig på..! Det finns så många fina varianter, både när det gäller färg och form. Just nu har jag klassiskt röda tulpaner på ett litet slagbord i köket.

Bredvid vasen råkade ett par röda koppar från Le Cruset stå. De får står kvar där och lysa ikapp med tulpanerna. 


Idag har jag och Herr Blanka strosat runt på stan. Jag letade efter ett par ramar till mina nya fina prints, men hittade inga, så det får kanske bli en tur till IKEA i morgon.

Det blev dock lite andra inköp, och en god lunch på ett av favoritställena, så det var en bra runda ändå :-)

Ha det gott!
Kram
Mia
-