söndag 18 maj 2014

Pergola och betongprojekt ~ Pergola and concrete project

Det har varit en riktig sommarhelg, så varmt och skönt! Därför har det naturligt blivit så att större delen av helgen har spenderats utomhus. Vi har grävt, planterat, byggt vidare på pergolan, och gjutit i betong..! Sedan har vi förstås njutit av sol och ledighet också. 


En liten glimt av hur pergolan ser ut just nu. Rosor och klematis har fått växtstöd, så nu hoppas jag att de växer snabbt så att pergolan blir riktigt frodig.


Ett litet betonggjutningsprojekt har vi hunnit med också. Det blev en bordsskiva till kryddbordet. Det är så roligt att tillverka något i betong, tycker jag. Det blir så rustikt och det tycker jag passar så bra till blommor och växter. :-)


Så här ser kryddbordet ut. Ett gammalt symaskinsunderrede och den gjutna betongskivan ovanpå.


Så här gjorde vi:
Vi blandade finbetong i en spann, och hällde i en form som var lagom i storleken. I detta fallet använde jag botten till en kaninbur, hihi. Jag klädde formen med byggplast för att inte betongen skulle fastna.Jag la även ner lite armering för att minska risken att skivan skulle spricka.
När betongen blivit lite fastare gjorde jag ett tryck (av en gammal dörrmatta) i den. Sedan var det bara att låta den torka. Jag sprayade flera gånger med lite vatten för att inte betongen skulle bränna för snabbt, och täckte ytan med lite plast.

Ha det gott!
Kram
Mia
- 

12 kommentarer:

Sea Angels sa...

Hello Mia I think this will look gorgeous when the flowers grow and even this year will add so much to your pretty garden xx A weekend well spent working
Hugs Lynn xxxx

Margareta sa...

Hej Mia!
jag är så imponerad av din gjutna bordsskiva. Sååå snyggt!!
Allt blir ju fint som du sätter dina händer till.
Jag blir inspirerad.

Kram Margareta

Meta sa...

men så fin den blev. Undrar om jag skulle våga mig på det där, har funderat lääänge nu.Behöver ett trappsteg till växthuset nämligen.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Jenny sa...

Så himla kul det är att göra olika betongprojekt! Och vad fint du får i pergolan, jag har humle i mina hörnstolpar och jag såg nu vad de växt upp på ett par dagar från att inte ha synts alls.

/Jenny

Unknown sa...

Så himla fint Mia! Kan man få beställa? ;) Kram Eva

Camilla sa...

Så otroligt vacker!

LantlivsAnette sa...

Wiiieee så himla fint !! Vad du är duktig, och jisses vad fin trädgård du har, vi ligger efter här i norr, det har precis börjat knoppa sig i träden..Kraaam Anette

Armazém Home sa...

Fico maravilhoso o tampo da mesinha, vou tentar fazê-lo...será que dou conta?
Um forte abraço e sua pergola vai ficar um encanto.

HWIT BLOGG sa...

Åhh så fint! Detta gillar jag verkligen...måste testas!
Önskar dig en fortsatt fin vecka...
Kram från Öland och Titti

Huset på landet sa...

Hur vackert som helst/Maria

Anonym sa...

Hey Mia,
I'd like to read about your DIY projeckt with beton. The translationbutton doesn't work, don't know whether it's ma fault or could you please help me?
Thank you very much!
mARTina

Unknown sa...

Har du behandlat din fina betongbordsskiva?