fredag 31 augusti 2012

Växthuset ~ Greenhouse

Vindruvorna börjar mogna i växthuset. Nektarin, lime och fikon likaså. Det är så skönt att sitta därinne och bläddra i en tidning eller bara vila och suga i sig den friska doften. Det är nästan alltid blom på citronträdet, och det doftar så fräscht. Lite som ett nyskurat golv ;-)


I helgen tänkte jag måla ett skrivbord som jag fick av en jobbarkompis, fotorapportering kommer senare :-)
Sedan är jag fruktansvärt sugen på kantarellsoppan som jag fortfarande inte fått gjort...så en liten skogspromenad står på helgens Vill-göra-lista!

Vad skall ni hitta på för nåt kul i helgen?

Ha det gott!
Kram
Mia
-

tisdag 28 augusti 2012

Kompis med de franska fönsterluckorna ~ Friends with the French shutters

Min turkosa ramhylla som jag gjorde till hönshuset/gästhuset har fått komma upp i vardagsrummet i stället. Nja, eller tills vidare. Projekt hönshus/gästhus har stannat av för i år, tror jag. Det känns som att vi får ta upp det till våren igen, och då kan lika gärna hyllan hänga i vardagsrummet. Den har ju dessutom lite samma ton som de gamla franska fönsterluckorna så de kan nog vara kompisar :-)


Min lavendelblå Bering Renaissancebuske (som jag fick i Maleviks rosenträdgård ) är full av rosor så jag klipper av och plockar in och sätter på borden. Den doftar helt magiskt..!

Ha en riktigt fin fortsättning på veckan!
Kram
Mia
-

söndag 26 augusti 2012

Äpplen ~ Apples

Äpplena är mogna i trädgården, så idag plockade jag en stor skål full. Jag tänkte vi kunde göra juice av dem. Att göra äpplejucie är inte något jag direkt tänkt på tidigare, men i somras när vi var i Danmark fick vi smaka på äpplejuice med ingefära, och det var sååå gott! När vi kom hem åkte vi raka vägen och köpte en råkostcentrifug, så nu har vi experimenterat med de flesta frukter. Vi kan bara konstatatera att "allt blir gott" när det är färskpressat/centrifugerat! Och barnen äter (=dricker) frukt som aldrig förr :-)


Äpplegren med växthuset i bakgrunden


Nu är nog middagen klar. Jag har kycklingfilé i bitar och honungs- och limeglaserade grönsaker i ugnen. Det är perfekt med "allt-i-ett-middag" i långpannan.

Ha det så gott!
Kram
Mia
-

torsdag 23 augusti 2012

Porslinsskärbrädor ~ Porcelain cutting boards

Jag är nog ingen klassisk samlare. Ni vet, en sån som har väldigt många av en sorts sak, och som ofta förvarar sina samlarsaker i speciella hyllor och skåp. Men det är vissa saker som jag tycker extra mycket om, och som jag har flera av. Gamla porslinsskärbrädor är en sån sak :-)
Samlingen utökades i helgen då jag hittade en gammal svensk skärbräda med lejontassar, troligen från Gustavsberg i början av 1900-talet. Jag hade en likadan fast modell större sedan tidigare, så det var roligt att få en lite mindre.

Här står morgonens frukost, som bestod av en rostad rågbrödsskiva med ost, brieost med lite rabarber-kanel-marmelad och lemon ice tea. Jag har ju varit helt såld på chai latten från kapselmaskinen, men nu under sommaren har det blivit mycket lemon ice tea...så gott!

Skärbrädorna står på köksbänken, lättillgängliga i en gammal trälåda.

Ha en riktigt fin dag!
Kram
Mia
-

tisdag 21 augusti 2012

Blåbär och fajance ~ Blueberries and fajance

Jag är alldeles lycklig nu när de amerikanska blåbären är mogna i trädgården..! Jag plockade in en hel skål och åt till morgonmüslin både igår och idag. Mums!

De smakar precis som "vanliga" blåbär, men är tre gånger så stora :-)
Jag kunde inte äta upp alla, så jag köpte några cupcakes (färdiga från mataffären) och dekorerade dem med lite blåbärsfrosting, så det blev lite oväntad måndagsfika.

Fat från Herbret Antik
Mitt nya fat åkte in i vitrinskåpet efter fikat. Jag gillar de vågiga kanterna i hörnen, och så gillar jag den cremevita nyansen...såklart ;-)
Till höger syns ett par andra inköp från min lilla Värmlandstripp. De fyrkantiga faten kommer från Rost Interiör, en underbar butik som vi absolut ville besöka igen.

Det vackra sensommarvädret ser ut att hålla i sig. Det tar jag tacksamt emot, och njuter av att kunna sitta ute i däckstolen på verandan ännu en tid... långt in på kvällarna.

Solskenskram till er alla fina bloggläsare!
Mia
-

söndag 19 augusti 2012

Herbret Antik ♥ Ett smultronställe i Dalsland

Japp, då var man hemma igen efter några fartfyllda dagar i Värmland..!

Loppisen hos Mia igår gick fantastiskt bra, och vi har haft så roligt dessa dagar även om det har varit en hel del jobb.
När Gúa och jag kom till Dalsland gjorde vi ett stopp på Herbret Antik. Vilket ställe säger jag bara..! En butik långt utöver det vanliga... Jag kan verkligen rekommendera ett besök där om ni är i Dalsland.
Jättegulliga butiksägare var det också!

Vi gick runt och tittade i en lång stund i butiken, innan vi till slut sa hejdå och packade in våra fina fynd i bilen och åkte vidare mot Värmland. Tusen tack Magnus för att du öppnade extra för oss
Ett par snabba bilder som jag knäppte med min iPhone...

Vad det blev för fynd från Herbret visar jag en annan gång, men att det handlar om crémevitt porslin kan jag avslöja ;-)

Nu skall jag krypa i pyjamasen och sätta mig i soffan med fötterna i ett fotbad...

Kram
Mia
-

fredag 17 augusti 2012

Bilder från Mias "loppis/flyttförsäljning"




Nu är det snart klart inför loppis/flyttförsäljning imorgon mellan 11-16.


Hoppas verkligen att vi ses i morgon.:)))


Kram från Mia, Mia och Gúa

tisdag 14 augusti 2012

Tisdag ~ Tuesday

Vilket skönt väder det blev nu när semestrar och sommarlov börjar lida mot sitt slut :-)
Men det säger man ju inte nej till, utan njuter av att kunna ha dörren på vid gavel och tassa ut och in som man vill.

Idag blir det lite bilder från en hörna i sovrummet...
Nä, nu skall jag gå ut en sväng i trädgården :-)

Ha det så gott!
Kram
Mia
-
Ps Tusen tack för alla snälla ord om min tavla..!

lördag 11 augusti 2012

Konsten att leva ~ The art of living

Ja, så blev då tavlan klar..! Nu hänger den på väggen bredvid kaminen. Texten var ju inte helt lätt att gissa :-) men den lyder... L´Art de vivre, och betyder...konsten att leva.
Att kunna njuta av en vacker solnedgång, en god middag, skratt med vännerna eller doften av en vacker ros... till exempel. Att njuta av de där stunderna som fyller våra liv, men som lätt hastas förbi.
Med dessa lite halvfilosofiska rader vill jag önska er en fortsatt fin helg!
Kram
Mia
-

fredag 10 augusti 2012

Ordkonst ~ Word art

Jag fick en plötslig lust att göra en tavla, och lika snabbt kom idén med att använda de omkring 70 år gamla panelbrädorna (som blev över  i samband med hönshus/gästhusprojektet) för att bygga själva stommen. Först hade jag tänkt att måla ett par stora siffror, men så dök ett franskt talesätt upp i huvudet på mig :-)
Det börjar L´Art... och resten får ni se i morgon, hihi.

Är det någon av mina läsare som kan gissa resten av det franska talesättet..?

Kram och ha en riktigt fin helg!
Mia
-
PS. Det var några av er som undrade varifrån de etsade vinglasen i förra inlägget kommer ifrån.
De är köpta på Atmosphere i Göteborg, men jag är osäker på om hon har sådana kvar, för det var ett par år sedan jag köpte dem. Men ni kan ju alltid höra med Ingrid (hon är världens goaste).

tisdag 7 augusti 2012

Plommonkaka ~ Plum cake

Idag har vi varit riktigt slappa... Vi har varken städat eller grejat med nåt projekt utan mest suttit i soffan och läst böcker, myst och fikat. Vi har tagit en njutardag helt enkelt!
Ja just det, Amanda har gjort korkskruvslockar i hela mitt hår också, så nu känner jag mig som en prinsessa, hihi.

Jag bakade en klassisk gammaldags plommonkaka med smak av kardemumma och ingefära. Väldigt enkelt att göra och saftig och god 
Om det är någon som vill baka den så kommer receptet här:

Plommonkaka

2 st ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
0,75 dl solros- eller majsolja
6 st plommon, delade och urkärnade

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner i äggblandningen. Tillsätt oljan och blanda allt väl. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg plommonhalvorna med den runda sidan uppåt och grädda sedan i 175 grader ungefär 35 minuter.
Pudra lite florsocker över kakan och servera med lite vispad grädde. Lycka till!  
Tusen tack alla ni fina som tittar in här! Ni gör mig så glad med era gulliga kommentarer och mail
Jag önskar er en riktigt fin vecka, hoppas ni har möjlighet att njuta av dessa sensommardagar ni med.
Kram
Mia
-

lördag 4 augusti 2012

Romantisk gardin ~ Romantic curtain

Vi har en rustik träpersienn i badrummet som funkar bra som insynsskydd, men som tyvärr inte släpper in så mycket ljus (då den oftast är nerdragen).
Jag hittade denna fina idé i Sköna Hem, så nu skall jag spana efter lite skira gamla dukar och spetsar som jag kan använda att sy en liknande gardin av.

Foton: Sköna Hem
Önskar er en fortsatt fin helg!
Kram
Mia
-

torsdag 2 augusti 2012

Alla ♥ hallon? ~ Everyone ♥ raspberries?

I år har vi massor av hallon i trädgården, så igår plockade jag en skål full och dekorerade en gräddtårta med dem.

Det är fler än vi som gillar hallon... Häromdagen stod ett rådjur med sina två ungar i hallonlandet och mumsade! Vi blev väldigt förvånade för vi bor centralt och ganska långt ifrån någon skog, så de här rådjuren måste traskat över flera vägar och igenom villaområden för att komma in i vår trädgård. Men är man sugen på hallon så är man.


Kram och ha en riktigt fin dag!
Här i Västsverige ser det ut att bli en fin sommardag, med sköna temperaturer.
Mia
-