lördag 30 oktober 2010

Bröd ~ Bread

Idag har jag fått användning av min Kitchen Aid för första gången! Wow, det känns att den är av bra kvalitet. Stabilt och stadigt jobbade den med bröddegen och sedan var det superenkelt att ta loss degkrok och bunke och diska av. Inga konstiga skrymslen och vrår som fylldes med kletig deg. ***** i betyg får den av mig :)

Fast jag bakade inget vanligt bröd utan skådebröd... Hur knäppt är inte det, egentligen..?
Baka bröd och inte kunna äta det..! Men jag tycker bröd är så fint, så jag gillar när det står där på bänken eller hyllan och ger lite hemtrevlig atmosfär, hihi. Detta bröd håller länge, för det innehåller mycket salt och är torkat länge i ugnen.

Här får det stå på kökshyllan till allmän beskådan, hihi.
Ha en jättefin helg!
Kram
Mia
-Y

torsdag 28 oktober 2010

Hängare för kökshanddukar ~ Kitchen towel hook board

En ny liten detalj i köket är denna franska hängare i plåt. Tyvärr hade någon målat den orange med mörkblå prickar (gulp!) så jag kände att för att få den snygg igen så krävdes antingen att blästra den ren eller måla om den. Jag valde att måla. Jag brukar måla texter för hand med pensel, men denna gången använde jag mig av "gnuggisar" till texten under varje krok. Gnuggisar/Rub on finns i affärer som säljer scrapbooking material och är ett bra alternativ om man känner att man inte hinner eller kan dekormåla själv. Det går snabbt och är både lätt och roligt!
Här hänger den på sidan av köksbänken, och man ser den bara genom glasväggen...
Jag vill passa på att informera om att jag precis har lagt ut lite nya varor i butiken.
Sålda varor ligger numera på sidan "Sålda varor" som du hittar i högermarginalen.
Ha en jättefin dag och tusen tack för alla söta kommentarer!!!
Kram
Mia
-Y

tisdag 26 oktober 2010

Låda ~ Box

Jag gillar gamla lådor, och gärna sånna som har lite text tryckt på sidan. Så därför blev jag så glad när jag vann den här fina Sockerbolaglådan i Vitaloppan's utlottning häromveckan. Linda, som tjejen bakom bloggen heter, renoverar och säljer gamla möbler, så kika gärna in till hennes fina blogg!

Lådan står för tillfället i mellanrummet, i väntan på sin slutgiltiga placering. Hmm.. om man nu kan säga att sakerna här hemma någonsin får någon slutgiltig placering... Det är nog snarare så att de har mer eller mindre tillfälliga placeringar, hihi. Kuddarna i linne kommer från H&M home, jag gillar att texten är lite så där lagom "urtvättad".
Kram
Mia
-Y

söndag 24 oktober 2010

Söndagkväll ~ Sunday evening

Hemkommen från en härlig inspirationsresa i Skåne... Glad, och fulltankad med inspiration och nya idéer!
Jag och Marie har haft en såå rolig helg tillsammans! Vi har träffat så goa människor och besökt både fina butiker och en massa loppisar. Vi har fått en stor dos inspiration och gjort en del fynd, men framför allt har det varit riktigt kul att träffas och prata. Det kändes som det var länge sedan sist, för vi babblade på hela vägen, hihi. Tack snälla Marie för skjuts och för toppensällskap!

Jag brukar inte rada upp mina fynd efter sådana här resor, och det tänker jag inte göra nu heller ;) men dessa fina stora gamla trätyperna från Sydsvenska Dagbladet kan jag inte låta bli att visa..! En bokstav- och siffertok som jag blev ju förstås överlycklig över fyndet!
Här hemma överraskade Herr Blanka mig med att ha ropat in två vackra terriner (!) på en auktion, och även hittat den här fina lådan för trycktyper på en loppis.
Kram
Mia
-Y

fredag 22 oktober 2010

Caféhörna ~ Cafe corner

För ganska länge sedan lovade jag er bilder på vår caféhörna i köket. Idag kom äntligen skylten upp. Det är fortfarande en del kvar innan man kan kalla det caféhörna, men jag är så glad för att skylten och hyllan är på plats, så jag kan inte låta bli att visa hur det ser ut just nu..hihi


Kaffebryggaren är ju inte snyggast i världen, så vi håller på att spana efter en ny i lite coolare design... Eftersom det bara är Herr Blanka som dricker kaffe här hemma så funderade vi på en sån där bryggare med engångsdoser. Den verkar både praktisk och så är den riktigt snygg :)

Jag sitter här och väntar på att min goa vän Marie skall knacka på dörren. Vi skall nämligen ut på galej i helgen. En turné i Skåne blir det, och en massa loppisar och annat kul står på agendan.
Ha en riktigt fin helg allihop!
Kram
Mia
-Y

tisdag 19 oktober 2010

Kitchen Aid

Jag trodde faktiskt aldrig jag skulle få se en Kitchen Aid på bänken i mitt kök... men när Herr Blanka häromveckan ringde mig och frågade om jag ville ha en (för det var ett så bra pris på dem i butiken han var i...), så sa jag impulsivt "-Ja, ååh... det vill jag!"
Men i nästa sekund knackade Fröken Spara mig hårt på axeln... "Skall du slösa ut såå mycket pengar... på en köksmaskin! Vad är det för fel på din gamla Huskvarna Elvsip från '97?" ...och jag tvekade en stund... Men för ovanlighetens skull knuffade jag undan Fröken Spara från axeln och följde min första känsla... så *tjoho*... nu har jag en underbar cremevit Kitchen Aid på min köksbänk...*hjular av lycka*
Här står den och tronar på bänken!
En hylla har kommit upp också. Det tog lite tid för jag (som enligt Herr Blanka aldrig kan köpa nåt vanligt i från butiken) ville ha en konsoll i gammaldags modell. Någon sådan fanns ju naturligtvis inte att uppbringa, så nu har vi äntligen tillverkat sådana själva (enligt gammal förlaga)...

Kram och ha det så bra!
Hoppas solen skiner hos er. Idag har det varit lite småregnigt här i västsverige.
Mia
-Y

söndag 17 oktober 2010

Härlig söndag ~ Lovely Sunday

Idag har det varit full fart här i Lilla Blanka-hemmet! Jag har målat golv, jag har bakat och lagat lite mat, och så har vi haft besök av goa Mia och hennes lika goa Jan. De var här och hämtade lite grejer som de handlat från Vintage Collection, och när de ändå var här passade vi på att umgås lite över en bit mat (och en katastrofalt rinnande kladdkaka!). Det var riktigt mysigt, men som vanligt när man har trevligt så gick tiden alldeles för fort. Hoppas vi snart kan ses igen :)


Mia hade med sig en jättefin blomma från Bettys, (precis i min smak!) och så hade hon gjort ett så otroligt vackert alster i trådslöjd..! Underbara detaljer och så charmig! Tusen tack Mia!!! *kram*
Mia har en underbar skaparverkstad som hon kallar Känslans Väg. Kika gärna in och titta på allt vackert hon gör! Förutom trådlöjdsarbeten så gör hon jättefina smycken.
Kram och ha en jättefin vecka!
Mia
-Y

fredag 15 oktober 2010

Helg ~ Weekend

Igår var muraren här och plockade bort ett stort kråkbo ur vår skorsten, så nu kan vi äntligen förbereda för vår vedspis. I helgen blir det fortsatt målande och pysslande i köket, och på söndag blir det besök av en bloggvän. Det skall bli riktigt roligt att träffas igen!

Hoppas ni får en riktigt fin helg!
Kram
Mia
-Y

onsdag 13 oktober 2010

Onsdagstankar ~ Wednesday thoughts

Vädret svänger otroligt. Ena dagen är det sommar... andra är det vinter..! En polsk väderguru har förutspått att vi skall få den kallaste vintern på 1000 år (!)
Även om det var lite mysigt förra vintern, då vi för ovanlighetens skull fick snö och kyla, så hoppas jag inte den polska prognosen slår in...

Inomhus känns det fortfarande somrigt och ljust. De vita golven bidrar till sommarkänslan, tycker jag. Detta är ett rum mellan köket och vardagsrummet, vi kallar det kort och gott Mellanrummet. Men snart skall det bli vardagsrum, och det nuvarande vardagsrummet skall bli "master bedroom". 32kvm total vilsamhet :)
Jag vill tacka för alla snälla kommentarer, ni är så goa!
Kram
Mia
-Y

söndag 10 oktober 2010

Skön söndag morgon ~ Sweet Sunday morning

Vilken skön söndag morgon... Jag vaknade tidigt, medan resten av familjen sov vidare. Jag passade på att måla ett par hyllor, som skall sättas upp i köket. Sedan blev det brunch för hela familjen. Jag tycker det är så mysigt när alla sitter kvar länge vid bordet och äter av nybakat bröd, en god ost, yoghurt, kokt ägg och färsk juice. Frukosten är min favoritmåltid

Gatuskylten har kommit upp på väggen ovanför dörröppningen mellan kök och hall.

I veckan väntar golvmålning. Vi har under hela köksbyggtiden klampat omkring med arbetsskor och haft köket som arbetsrum, så nu är golvet verkligen i behov av en uppfräschning.
Jag tycker bröd är så dekorativt. Jag skulle önska att jag hann baka mer själv, men idag blev det ett surdegsbröd från ICA Maxi.

Kram och ha en fortsatt fin söndag!
Mia
-Y

onsdag 6 oktober 2010

Brittsommar ~ Indian summer

Jag hade precis förlikat mig med att hösten var här. Sommaren var slut, och de lägre temperaturerna var här för att stanna... trodde jag! Så kom den här underbara brittsommaren! Härlig värme och underbara utedagar - precis som jag vill att hösten skall vara, hihi.

Inspirerad av värme och sydligare breddgrader har jag på kvällarna sysselsatt mig med lite dekormålning... En fransk gatuskylt i plåt har kommit till. Den skall sättas upp på väggen i köket ovanför en dörröppning, så snart dörrfodret är på plats...
Ett runt bord har fått lite dekormålning också. Fyra franska rosennamn pryder kanten på bordet.
Finns i webshoppen tillsammans med lite andra nyheter.
Kram och ha det så bra!
Mia
-Y

söndag 3 oktober 2010

Helgpyssel ~ Weekend crafts

Hoppas att ni haft en fin helg och hittat på något roligt! Jag har bland annat gjort en hortensiakrans, och dekormålat ett bord (som snart kommer att hamna i webbutiken). Sedan har det blivit flera loppis- och auktionsbesök. Inte några större fynd dock, men i alla fall de här antika kryddburkarna i porslin.

Nu är oktober här och temperaturen har sjunkit ner till några få plusgrader. Det eldas i kaminen och jag längtar till dess att vi får in vedspisen i köket.
Kram och ha en fin vecka!
Mia
-Y