söndag 29 augusti 2010

Att pruta ~ To haggle

Söndag morgon, blå himmel och en strålande sol. En kopp te och ett par kanelknäckebröd på verandan, kan dagen börja bättre..?
Igår var Herr Blanka och jag på marknad. Jag fick se denna stora, vackra gamla plåtburk med "glasfönster". Åh, den ville jag ha! Men jag tyckte priset var alldeles för högt, så vet ni... jag prutade! Det hör inte till vanligheterna. Prutande är inte min starka sida... tyvärr. Det är en konst jag inte behärskar. Nu, så här i efterhand, kan jag faktist se tjusningen i denna konst. Nöjd med mig själv gick jag där med min burk i famnen, i ösregnet, och Herr Blanka sa att jag sken som en sol. Kanske jag skall pruta nästa gång också, hihi.
Burken hamnade i köket, med ett stort nyinköpt olivträd i. Herr Blanka undrade om jag verkligen behövde ännu ett olivträd. Mjo... det tycker jag nog. Jag tycker olivträd är oemotståndliga, och detta hade ju till och med en massa oliver på, och priset var så lågt så det behövde jag inte ens pruta på ;-)
Kram och ha en underbar söndag!
Mia
-Y

fredag 27 augusti 2010

Hortensiakrans ~ Hydrangea wreath

Eftersom flera har undrat hur man får hortensian att behålla sin form och färg även när den torkat, så visar jag idag en bild på en alldeles nygjord krans, och en bild på hur den ser ut flera månader senare.
Det är viktigt att plocka riktigt utslagna blommor, nästan så att de har börjat torka i kanterna, för att de skall behålla formen när de torkat.
För färska blommor kan sjunka ihop när de torkat och kransen blir tunn och hängig.
Jag formade najtråd till en ring och fäste sedan blommorna med tunn ståltråd.

Så här ser samma krans ut nästan ett år senare. Lite dovare i färgen, men fortfarande lika tät.

Snart är det helg igen och som vanligt har jag tusen idéer till vad jag skall hitta på, så vi får se vad som händer. Jag har en idé om ett mindre snickarprojekt, så det lutar åt att jag tar fram hammare och spik även denna helg, hihi.
Ha det så jättebra och tusen tack för att ni tittar in här och för alla fina kommentarer!
Kram
Mia
-Y

tisdag 24 augusti 2010

Hortensia ~ Hydrangea

Jag tycker hortensian är den allra vackraste höstblomman. Så magnifik och ståtlig!
Här hänger några på tork på en knoppbräda ovanför dörröppningen in till köket.

De är lika vackra när de torkat. Färgen blir lite intensivare men volymen är nästan densamma, och de håller länge länge.

En bild från andra hållet... från köket in i allrummet.

Veckans väntade regnväder innebär att det kommer bli inomhusaktiviteter på kvällarna.
Det passar oss bra eftersom vi har lite väggar att måla i köket och några golvlister att sätta upp.
Kram och ha en fortsatt bra vecka!
Mia
-Y

söndag 22 augusti 2010

Söndagkväll ~ Sunday evening

Så är det då söndag kväll, och jag inser att jag inte har suttit ner mer än i 5 minuter under hela helgen... Så var det med det planerande slappandet, haha. Nej, jag är nog inte typen som kan sitta still speciellt länge. För mig är målande och snickrande lika med slappande. Jag tycker det är otroligt avslappnande att till exempel tillverka en hylla, måla den och sedan sätta upp den på väggen och dekorera lite... och så här ser resultatet ut, hihi.

Mitt normalobjektiv är fortfarande på service, det har gått fyra veckor nu. Jag vet inte om MediaMarkt eller Canon är orsaken till att det tar sån tid, men jag börjar sakna objektivet väldigt mycket.
Jaja, jag ställer mig i ena änden av köket och fotar andra änden med mitt tele-objektiv, men det blir ändå närbild som ni ser.
Hoppas ni har haft en rolig och fin helg!
Kram
Mia
-Y

torsdag 19 augusti 2010

Sensommar ~ Late summer

Det märks att sommaren lider mot sitt slut. Alldeles för tidigt, enligt mig. Jag är utan tvekan en vår- och sommarmänniska.
Inne har vi redan börjat tända levande ljus på kvällarna... och kvällarna, ja de kommer ju tidigare för varje dag, så nu ökar stearinkonsumtionen i stadig takt, hihi.

Snart är det helg igen, härligt!
Vi har för ovanlighetens skull inget inplanerat, utan vi skall bara försöka varva ner och njuta av ledigheten. Fast om jag känner mig själv rätt, så drar jag nog igång med nån aktivitet som innefattar målning eller snickrande, hihi.
Kram
Mia
-Y

måndag 16 augusti 2010

Kryddor ~ Herbs

Så kom då de efterlängtade små kakellisterna..!
Snabbt som ögat satte Herr Blanka upp dem och Fru Blanka log lyckligt samtidigt som hon gjorde små glädjeskutt runtom i köket. Nu kan vi äntligen fortsätta med att sätta upp hyllor på den putsade väggen ovanför kaklet. *jippi*

Enkel, men precis i min smak är listen - worth waiting for, alltså.
Texten Handmade är inpräntad på baksidan av kakelplattan. Hmm, ja då kan man ju förstå att det tog lite extra tid att få fram dem. Self Italy, ni är förlåtna :)

Oreganon växer ur krukan på verandan så jag passade på att klippa av lite och hänga på tork. Spisfläkten har en praktisk stång, som gjord för att hänga upp små saker på.

Måndag och ruskvädret är tillbaks igen. Skönt att helgen var tropisk!
Kram
Mia
-
PS. Tusen tack för alla snälla kommentarer om köket!!!

lördag 14 augusti 2010

Luktärter ~ Sweet peas

Luktärterna blommar för fullt ute på verandan. Doften är nästan förtrollande...
Jag plockade ett par stycken och satte i en liten vas på bordet i köket, så nu luktar det underbart härinne.

På verandan klättrar luktärterna nästan två meter höga på en bit armeringsmatta som jag satt i krukorna som klätterstöd.


En vinkel av köket som jag inte tror att jag visat förut. Stora Smegen tronar bredvid murstocken. Till vänster om denna skall vedspis och skafferi hamna.

Kram och ha en jättefin helg! Sommaren är tillbaks (i alla fall här i västsverige), underbart!!!
Mia
-Y

tisdag 10 augusti 2010

Tisdagstankar ~ Tuesday thoughts

Idag drömmer jag mig gärna bort bland lite härliga sommarminnen. Det har blivit lite väl många tunga besked och motgångar på sistone...
Denna bild tog jag senast jag var på Honning og Flora, tycker den är vilsam och så blir jag glad av den...
Kram
Mia
-Y

söndag 8 augusti 2010

Tillbaks till jobbet ~ Back to work

Semestern är slut och i morgon är man tillbaks på jobbet igen, så idag har det mest blivit slappande och förberedelser för morgondagen. Leta reda på nycklar och passerkort, ladda telefonen.. ja, ni vet. Konstigt nog känns det helt ok att börja jobba igen, ingen ångest alls. Jag tycker till och med att det skall bli rätt kul (!) Få se hur länge det varar, hihi.

I köket planeras en liten caféhörna. Vad det innebär får ni se snart, hihi, men inspirationen fick jag när jag var hemma i Ingelas kök. Förhoppningsvis kan jag visa lite bilder inom en ganska snar framtid...

{foto ur Lev Vackert}
På tal om Ingela så har hennes och Petras nya inredningsbok Lev Vackert kommit ut! Jag har längtat och varit så nyfiken på den, så jag blev såå glad när den kom nu i veckan! Den är alldeles underbar, så fin!!! En sån där bok som man kan bläddra i hur många gånger som helst och hitta ny inspiration varje gång.

Kram och ha det så bra!
Mia
-Y
PS tusen tack för era omtänksamma kommentarer och mail, de värmer mitt fortfarande lite sorgsna hjärta skall ni veta!

torsdag 5 augusti 2010

Torsdag ~ Thursday

Precis när jag skulle publicera detta inlägg ångrade jag mig. Jag hade skrivit en lång text om det senaste dygnets tunga händelser, men ångrade mig och suddade ut allt. Jag har börjat tänka positivt i stället för att gråta och vara förtvivlad över det som hänt. Jag väljer att fokusera på det som är bra, det andra kan vi ändå inte göra något åt, det är som det är.

En sak som gör mig glad och som jag hellre fokuserar på är den här fina smycket som jag vann av glada och alltid så positiva Mia. Hon gör så fantastiskt fina saker. Man kan se hennes vackra smycken och andra alster i hennes webbutik Känslans Väg. Tusen tack igen Mia!!!

Lite ofrivillig stiltje i köksprojektet har det blivit. Vi väntar på kakellisten, som antagligen fortfarande ligger på fabriken i Spanien eller Italien. Sedan väntar vi på murare/sotare som skall ta bort kråkboet i skorstenen så att vi kan börja bygga in vår vedspis. Skafferiet kan vi inte börja med förrän vedspisen är på plats, så allt hänger liksom ihop som en ihoptrasslad kedja :)
Ha det så jättebra och var rädda om er!
Kram
Mia
-

söndag 1 augusti 2010

Slapp söndag ~ Lazy Sunday

Augusti månad har startat med solsken och en slapp "tänkarsöndag"... Jag har mest suttit och myst på verandan, och gjort upp planer för kökshyllorna. Igår var jag hemma hos Carina på hennes mysiga loppis. Åh det var så roligt att träffas igen! Även Marie och Anna var där så det blev som en liten minibloggträff, hihi. När loppisen var över satt vi i Carinas jättecharmiga torpkök och pratade en lång stund. Nu dröjer det inte mer än en vecka tills vi ses nästa gång, och då är det dags för Marie att öppna sin lilla gårdsbutik!

Den här fina gamla brickan var ett av fynden jag fick med mig från Carina. Det blev förstås lite fler fynd, men de visar jag en annan dag.

Nu skall jag packa mig iväg till brädgården och köpa material till de blivande kökshyllorna!
Kram och ha en fin söndag!!!
Mia
-Y