fredag 30 november 2007

Advent

Ledig fredag..! Så i morse lämnade jag barnen i skolan, gick hem och åt frukost och läste era bloggar, sedan gick jag ut i skogen. Det var underbart tyst och vackert i skogen, och anledningen till att jag ville ta en skogspromenad just idag var att jag ville ha lite fin mossa till adventsljusstaken. Det fanns massor och jag fick även syn på en stooor nedfallen gren som såg krokig och fin ut, så den började jag släpa med mig! Det kändes lite pinsamt när jag kom ut till vägen. Inga barn hade jag ju med mig som jag kunde "skylla" på heller. De brukar ju släpa hem pinnar och all möjlig "bröte" så det hade inte sett dumt ut om de kom släpandes på grenen. Men nu kände jag mig tvingad att lämna den vackra grenen där. Jag får ta med barnen i morron och hämta den ;)

Så här ser min adventsljusstake ut. Enkla zinkkrukor med mossa.

Jag knöt ett snöre runt ljuset och satte dit en "lack-klick"

Tyckte den här zinkbrickan passade oxå.

Sedan la jag även lite mossa i en lerkruka och satte ett blockljus i.
Foton: Lilla Blanka
Jag kan inte tacka er nog för alla snälla ord och hälsningar ni lämnar när ni besöker mig, jag är alldeles överväldigad över att det är så många som vill titta på min sida.
Tack och kram på er allihop!
Om det är någon som är sugen på lite adventsfika så är ni Y-ligt välkomna hit!!!

onsdag 28 november 2007

Snart advent

Snart advent! Jag har gjort i ordning adventsljusstaken men kände att jag behöver ny fräsch mossa så jag skall byta i morron, visar bilder på den sen :) Skall bli kul att se era också!
Jag köpte en vit hyacint, doftar redan svagt, ljuvligt...Här står den tillsammans med de nyinköpta små änlgarna.
Jag böjde till lite ståltråd och trädde på några pärlor, så fick det bli en liten dekoration till den gröna växten, tycker det ser lite jul-igare ut med lite gnistrande ;)
Man kan göra jättemycket roligt med lite ståltråd. Har sett flera av era alster, en del är ju riktiga proffs! Jag är i nybörjarstadiet känner jag :)

Foton: Lilla Blanka
Ni kanske har sett att jag har satt in en ny "räknare", den visar vilka städer/länder som nyligen besökt bloggen. Det är jättekul att se varifrån mina besökare kommer. Trodde att det bara var svenskar och kanske någon norsk eller dansk besökare men det finns de som tittar in från alla jordens hörn (!) Jag blev jätteöverraskad, det är ju säkert samma för er också :) Känns lite skrämmande men på samma gång jättekul!

måndag 26 november 2007

Mer strutar

Jag var inte bara på julmarknad på byggnadsvårds-gården i helgen, utan det blev även lite pysslande :) Fler vita strutar till granen "blidde" det, jag kanske behöver ytterligare några stycken..!
Och så hittade jag ett 50 år gammalt foto på ett par släktingar, det kopierade jag av och satte på ett blockljus. Tänkte någon av dem kunde få ljuset i julklapp, gillar lite personliga julklappar och detta blir en lite sådan :)

Här ligger de på rad från strutverkstan ovanpå en gammal dörr som jag hittat i källaren..haha otroligt vad mycket det finns när man ser efter ordentligt :)
Lacka är kul! Köpte vitt lack oxå men det blev för blekt på dessa strutar, så det får jag ha till
de bruna julklappspaketen eller julkorten eller nåt. När jag väl hittade en vit lackstång var jag ju tvungen att köpa den :)

Närbild på ljuset med gamla fotot. I bakgrunden skymtar ett av de senaste måleriprojekten, en gammal skänk har i dagarna blivit vitmålad. Skall bara sätta dit vita porslinsknoppar i stället för träknopparna som sitter på nu.
Foton: Lilla Blanka
TACK snälla rara för alla kommenarer till min förra inlägg. Jag blir alldeles rörd av ert engagemang och att ni besöker min sida, STORT TACK!!!
Det var förresten inte Gysinge vi var på i helgen, utan "Hus till hus"och om ni själva vill besöka dem eller kolla på websidan vad de har för saker så gå in på
http://www.hustillhus.se/butiken.html och njut av alla gamla föremål de har.

lördag 24 november 2007

Gammaldags julmarknad

Idag var vi på gammaldags julmarknad på en byggnadsvårds-gård! Där fanns en massa fint såklart, och jag hade som tur var med mig kameran och förevigade en del... ;) Det blev många foton, men jag hoppas ni orkar titta på dem ändå...

Stuckatur tycker jag är så vackert!

Det här fönstret ville jag verkligen ha med mig hem! Snälla snälla tomten, please, bitte, por favor..!

Gamla vackra stallfönster av gjutjärn.

Ett lusthus under den gamla gamla gatlycktan. Därinnne hade de gjort så fina juldekorationer, tyvärr tog jag inte någon bild där inne.

En julljusstake med träpållar, såå söt! Notera de vackra elementen inunder, vilka fina mönster
de ansträngde sig för att göra förr för att få elementen dekorativare, snyggt!

Julblommor i en stoooor gjutjärnsgryta.

Glögg, olja och lite annat spännande fanns att köpa :)

Ännu ett gammalt fönster. Ni börjar nog ana att jag är galen i sådana här, va? ;)

Ett renoverat gammalt gjutjärnsbadkar med tassar (åh så romatiskt!!!)

Till och med takbjälkarna var fina. Ett romantiskt handfat skymtar.

Fint badrumsskåp och gamla kranar.
En vedspis i "dockformat" :)
Foton: Lilla Blanka

torsdag 22 november 2007

Vackre hjem

Jag har stökat till det ordentligt hemma, jag målar om både högt och lågt så det är inte så fotovänligt hemma just nu :) Men efter kaos kommer lugn eller hur är det man säger, så jag hoppas kunna visa lite bilder strax på hur det ser ut.
Under tiden får ni hålla till godo med lite inspirationsbilder från http://www.vakrehjem.com/
Åhhh vad jag önskar att detta var mitt hem ;)



TACK för era snälla kommentarer om mina "vindsfynd" och pyssel!

söndag 18 november 2007

Lite pyssel efter vindfynd

Jag fick lust att ge mig på upp på vinden på lite skattjakt. Det är så många andra bloggare som gjort riktiga fynd uppe på vinden, eller i uthuset så jag tänkte att det måste väl finnas nåt att ha uppe på vår gamla vind... och mycket riktigt :) jag hittade en gammal Göteborgs-posten från 1950 och fick genast lust att slå in lite tvålar i silkespapper och sedan det gamla tidningspappret . När jag ändå höll på så gjorde jag en ny strut, en vit sådan, och den blev precis i min smak så sådana skall det bli fler av. Jag skall bara kopiera lite mer skönskrift :)



Jag hittade också en gammal dörr, jag tror det har varit till något gammalt skåp, men den fanns i källaren :) Här har jag lagt struten på den gamla dörren.
Joe Labero showen i fredags var jättebra..! Vi hade platserna allra längst fram vid scenen så jag kunde rycka tag i herr Laberos byxben om jag hade vågat ;)
Menyn var superb:
Parmaskinka med chevré, grillad paprika och vitlöksmarinerat kronärtskockshjärta serveras med honungs- och svartpeppardressing.
Oxfilé med smörfrästa kantareller och skogschampinjoner serveras med en kraftig rödvinssås smaksatt med Valerhonachoklad samt stompad potatis med baconpligg
Flera av er undrade om boken Vit Jul, och jag kan säga att den är mysig och det finns en hel del bra grejer i den, bl a att man kan kopiera skönskrift och mallar till stjärnor o lite annat, men sedan är det inte mycket "nytt", dvs det mesta har man sett om man läser lite inredningstidningar och inredningsbloggar. Jag har gått och längtat efter den här boken så länge och när jag nu äntligen fick tag på den så känner jag att jag hade nog lite för stora förväntningar på den. Den är en jättebra bok, men man har blivit bortskämd med allt fint man sett på bloggar o tidningar.
Kram på er och TACK för att ni besöker min sida så flitigt och lämnar så gulliga kommentarer!
Nu skall jag kolla in till er..!

fredag 16 november 2007

Labero show

I kväll blir det inte en vanlig fredagkväll a la "Idol och mys i soffan med familjen" för mig utan i kväll skall jag (med jobbet) till Rondo och se på Joe Labero, och äta en god show-middag, det skall bli jättekul..! (fast en liten del av mig säger att jag skall stanna hemma o mysa i alla fall ;))
Helt otroligt att jag varit iväg själv två gånger denna vecka :) Jag har inte varit på något sånt här på flera år, faktiskt inte sedan barnen föddes..! Och nu går jag ut själv två gånger på en vecka hahaha, det får inte bli till nån vana, jag kan ju bli bortskämd!

Jag återkommer under helgen med rapport och nytt inlägg.
HA EN SKÖN FREDAGKVÄLL ALLIHOP!

onsdag 14 november 2007

Vit jul

Den här metallbrickan köpte jag idag! Jag tycker den är så fin med sin vågiga kant och den etsade spegeln i botten. I kväll skall jag bläddra i boken "Vit jul" och planera lite helgpyssel :)

Foto: Lilla Blanka
TACK snälla för era gulliga kommentarer om min krans i förra inlägget..! Ni är för snälla, och det är så himla roligt att läsa era gulliga ord, de värmer som alltid och får mig må bra..! KRAM till er allihop!!!

måndag 12 november 2007

Kransbindarkurs..!

Åh vilken underbar kväll jag har haft, jag bara var tvungen att göra ett sent inlägg och visa er lite bilder..!

Vi var på världens mysigaste ställe! Lokalerna var så mysiga... Vi höll dels till i gamla stallet som var omgjort till binderisal och dels i storstugan där vi fikade.
Vi fick lära oss en massa om hur man binder kransar så att de håller och blir fina, vad man bör tänka på när man dekorerar och hur man tillverkar olika sorters rosetter. De tre timmarna gick jättefort, och så här såg lite av det vi hann göra ut :)

Charmiga gamla fönster i binderisalen.

Här är min krans :)

En liten närbild. Jag fick för mig att den skulle ha mycket juldoft, så jag satte i torkade apelsin- och limeskivor och kanelstänger :)

Här är "frökens" ena krans, jättefin tycker jag! Vilket tempo hon hade och med vilken snits hon plockade ihop kransen! Jag använde både armar, händer och mun för att hålla allt på plats och ändå kändes det som om det hade behövts ytterligare ett par extra händer då och då ;)

Här är en kollegas krans, jättsnygg den med :) Syns det att hon jobbat i blomsteraffär...lite fusk va hihi?

Jag skall absolut tillbaks dit igen, fick höra att de skulle visa juldekorationer och olika bordsdukningar till Lucia..!
Foto: Lilla Blanka

söndag 11 november 2007

En julkrans

I morgon skall jag och några jobbarkompisar iväg på "Blomsterbindarkurs"! Vi skall åka till en prästgård och tillverka julkransar! Det skall bli så kul att få hjälp av riktiga proffs..!
De som håller i kursen leder en dekor- och blomsterskola till vardags, och de är så duktiga.
Jag tror att det kommer bli jätteroligt! Jag får väl visa vad jag åstadkommit här på bloggen på tisdagsinlägget :)

Jag fick lust tjuvstarta lite så jag band ihop en enkel krans av björkris idag, så här blev den.

Jag satte fast små diskreta pärlor och stjärnor i den.
Foto: Lilla Blanka

TACK för era fina ord om min lilla strut i förra inlägget!
När det gäller färg till vardagsrummet har vi inte köpt in den än, vi velar fortfarande ;)
Men det är på gång! Vill absolut få färdigt innan jul!!!

torsdag 8 november 2007

Nyfiken i en strut

Jag kunde inte låta bli! Jag har sett så många fina strutar på era sidor, så jag var helt enkelt tvungen att prova att göra en egen..!
Jag klistrade fast ett halvt tårtpapper på en bit vanligt brunt omslagspapper och så satte jag fast ett av farmors gamla änglabokmärken, sedan knöt jag ett sidenband om och sist la jag i lite silkespapper och några ljus...fast bättre hade väl varit att fylla den med gammaldags polkagrisar eller nåt förstås... Jag tror jag är redo att göra ett gäng med vita julgrans-strutar med polkagrisar ;)


Det är många som har gamla kakformar som ljushållare har jag sett...Dessa fick jag tag på för 10 kronor, ett fynd, tycker jag :)

Foton: Lilla Blanka

TACK för alla förslag på färgkoder och vita fina färger! Ni gav mig en massa tips och förslag, nu är jag redo att handla rätt vit färg till vardagsrummet!

tisdag 6 november 2007

Vitt, vitt eller vitt...?

Jaha, då är det behandlat och godkänt, klubbat och klart, enhälligt beslutat av familjen..Vardagsrummets väggar skall bli vita! Husets enda icke-vitfärgade väggar skall få sig en omgång av den älskade färgen:)
Men vilken vit skall man välja då? Det finns en uppsjö av vita nyanser. Jag hämtade en massa färgprover i färgaffären. Se bara vilket dilemma jag står inför ;)


Foto: Lilla Blanka

Nej, här krävs det lite inspiration! Jag hittade följande vackra vita rum från http://www.countryliving.com/





TACK för alla vänliga ord om mitt förra inlägg..! Jag blir sååå glad över att ni gillade mitt trådhjärta och moss-ljus-arrangemanget :) Tack snälla!

lördag 3 november 2007

Ljus, mossa och zink = min smak :)

Pysselsjukan hänger i :) så jag tänkte visa ett ståltrådshjärta som jag tvinnade ihop igår.
Sedan provade jag att pynta mina nyinköpta zinkrukor med lite mossa och så kunde jag inte låta bli att låta ett par änglar vara med på bild. Plåtade allt på diskbänken i sin enkelhet, kände inte att jag hade tid att arrangera så mycket mer idag.


Det är verkligen kul att tillverka grejer av ståltråd och najtråd - kan verkligen rekommendera detta! Varning dock för smärre sticksår på fingertoppar ;)
Hjärtat tvinnade jag ihop och sedan fäste jag en liten glaspärla i mitten, sist pudrade jag på lite pärlemorglitter.

Eftersom det är "Alla Helgona" så lägger jag in en bild på en madonna som jag tycker är fin.

Hoppas att ni får en skön helg!

TACK för alla snälla ord om mina rufsiga tyghjärtan - ni peppade upp mig så jag kommer absolut sy fler..!

torsdag 1 november 2007

Tyghjärtan & ljusslingor

Jag har antagligen kommit in i ett "pyssel-stim" eller vad man nu skall kalla det... :) Igår provade jag att sy vita lite rufsiga tyghjärtan som jag tänkte ha i julgranen.
Idag på lunchen tog jag en promenad och stannade och plockade lite mossa, så i kväll tänkte jag hitta på nåt med den, vi får se vad det blir.

Här ligger de små hjärtana innanför glasdörren. På glaset har jag fäst den nya ljusslingan jag köpte på IKEA i måndags. Självhäftande proppar och batteriförsörjning, det var nåt nytt - men rätt praktiskt måste jag säga ;)

Här är den andra ljusslingan jag handlade. Lite för ljust i rummet för att få den där riktiga myskänslan kanske... dessutom är det lite otaktiskt att ha svart sladd i min vita värld :(

Ett gammalt kors på spegeln...

Foton: Lilla Blanka
TACK snälla ni för era gulliga kommentarer om min nyponkrans och för alla tips jag fick om hur jag skall gjuta reliefljus..!